چهارشنبه 2 اردیبهشت 1405

عارف: دولت از افتادن در چالش های حاشیه ای پرهیز کرده است/رسانه ها از جستجوی تحلیل های نامعقول خودداری کنند

در پانزدهمین نشست شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳، معاون اول رئیس جمهور ضمن قدردانی از تلاش های وزیر اقتصاد و دارایی و تیم اقتصادی دولت، اظهار داشت: این که پیش از اتخاذ تصمیماتی اختلاف نظر وجود داشته باشد، پدیده ای طبیعی، ارزشی و مثبتی است، اما پس از این که تصمیمی به تصویب رسید، لازم است که همه به آن عمل کنند. در طول دوره دبیری ام گاهی با برخی از تصمیماتی که به مرحلۀ عملیاتی درمی آمد، تفاوت نظر داشتم، اما همواره بر این عقیده بودم که زمانی که گروهی از کارشناسان با تجربه به توافق می رسند، لازم است که آن تصمیم به شکلی قاطع اجرا شود.

این جلسه که امروز صبح (دوشنبه) در دفتر معاون اول رئیس جمهور و با حضور «اعضای شورای اقتصاد» برگزار گردید، عارف با تبریک آغاز ماه رمضان یادآور شد: دولت چهاردهم بر اصل «وفاق» تأکید دارد و با وجود درک برخی کم لطفی ها، بر این باور است که «وحدت و همدلی» شرط لازم برای ادامه ماموریت و پاسخگویی به نیازهای جامعه است.

معاون اول رئیس جمهور در تشریح وظایف مجلس گفت: «نظارت، پرسش، تذکر، تحقیق و تفحص و استیضاح» جزو مسئولیت های قانونی مجلس می باشد. وی افزود که باید با احتیاط عمل کرد تا در پیچ و خم حواشی و مسائل غیرواقعی گرفتار نشویم و این موضوع به ویژه در دنیای مجازی از اهمیت بیشتری برخوردار است. در فضای مجازی، فرد وقتی قصد دارد نامه ای به مسئولین ارسال کند و نظری را ابراز دارد، ممکن است چند بار آن را بنویسد و در نهایت پشیمان شود، اما در دنیای دیجیتال معمولا ابتدا کلیک می کند و سپس متن را می خواند و متأسفانه گاهی اوقات این نوشته ها مبنای قضاوت قرار می گیرند.

عارف اضافه کرد: «برخی از وزرا ناراضی هستند زیرا فردی که تخصصی ندارد، در فضای مجازی رفتارهایی ناپسند از خود نشان می دهد و جای تاسف دارد که برخی بر این باورند که دنیای مجازی واقعی ترین فضا است و به راحتی می توان به خبر و تحلیل دسترسی پیدا کرد».

وی در ادامه به این نکته اشاره کرد که خوشحالیم که دولت به حواشی دچار نشده است، زیرا منش آقای پزشکیان نورانی است. اخلاق مداری، شفافیت و پایبندی به اصول و به ویژه اعتقاد به حل مشکلات مردم و توسعه کشور، از ویژگی های برجسته ایشان است و تمام افرادی که در کنار ایشان فعالیت می کنند نیز به این اصول اعتقاد دارند.

معاون اول رئیس جمهور همچنین به برخی فضاسازی های رسانه ای در خصوص ارکان دولت اشاره کرد و تأکید کرد: رسانه ها نباید به تحلیل های غیرمستند و عجیب توجه کنند، به ویژه در خصوص عدم کسب رأی اعتماد مجلس برای دکتر همتی، نباید با ذره بین به تفحص در اینگونه مسائل پرداخته و در دولت به نقد نسبت به یکدیگر بپردازند، چرا که این هم نشان دهنده بی تقوایی است.

طبیعی است که اختلافات در مباحث کارشناسی وجود داشته باشد

عارف تصریح کرد: وجود اختلاف نظر در مباحث کارشناسی نه تنها طبیعی است بلکه ضرورت تشکیل شوراها را رقم می زند؛ در صورت عدم وجود اختلاف نظر، تصمیم گیرنده واحد وجود نداشت.

وی در ادامه با بیان این موضوع که اختلاف نظر پیش از اتخاذ تصمیمات یک امر طبیعی و سازنده است، خاطرنشان کرد: لیکن پس از تصویب تصمیم، همه باید به آن عمل کنند. در تمامی دوران مسئولیت خود بعضاً با برخی از تصمیمات در حال اجرا مخالف بودم ولی این مخالفت را بروز نمی دادم چرا که به این باور رسیده ام که زمانی که گروهی از متخصصان به توافق نظر می رسند، آن تصمیم باید به طور جدی اجرایی شود.

وی همچنین به هماهنگی و همدلی بین اعضای تیم اقتصادی دولت چهاردهم و آقای دکتر همتی اشاره کرد و آن را منحصر به فرد دانست و صمیمانه از ایشان تشکر کرد.

عارف به نمایندگان مجلس یادآور شد که ما انتظار داریم که تلاش کنیم تا یک دیدگاه و یک گفتار بر تمامی ابعاد نظام حاکم باشد و هر پیشنهادی که با هدف ساماندهی و حل مشکلات ارائه شود، باید با دقت بررسی گردد. ما به طور روزانه جلسات زیادی با وزرا داریم زیرا قصد داریم تا به بهترین نحو عمل کنیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: از نمایندگان مجلس مورد انتظار است که در مسیر وفاق پیش بروند و با آگاهی از اینکه هدف اصلی دشمنان، تجزیه و تفرقه در صفوف ماست، باید بدانیم که یکی از استراتژی های تأثیرگذار برای عدم افتادن در دام های آنان، دقت بیشتر در فضای مجازی است و باید مشخص شود که چگونه این اختلاف نظرهای طبیعی در این فضا به شکلی ارائه می شوند که گویی خلاف یکدیگر عمل می کنند.

وی در پایان با قدردانی از زحمات دکتر همتی گفت: با روحیه ای که از ایشان می شناسم، ایشان فردی است که هرگز به کناری نمی کشد و همیشه در خدمت انقلاب و مردم باقی خواهد ماند و باید مد نظر داشته باشیم که هیچگاه خود را به این صندلی ها وابسته نکرده ایم.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با تبریک به سرپرست جدید وزارت اقتصاد و دارایی بیان کرد: من ایشان را برای بیش از چهار دهه می شناسم؛ ایشان خزانه داری بسیار قوی و استواری هستند که هیچ گاه اجازه نداده اند نقصی در خزانه کشور به وجود آید و از طرف دکتر پزشکیان از ایشان سپاسگزاری می کنم.

محورهای پانزدهمین جلسه شورای اقتصاد در سال ۱۴۰۳

در این نشست، درخواست وزارت نفت در خصوص اصلاح مصوبات شورای اقتصاد در خصوص طرح «گازرسانی به نیروگاه های جزیره کیش»، سرمایه گذاری در پروژه «توسعه و بهره برداری از میدان نفتی بند کرخه» و درخواست وزارت نیرو در ارتباط با موضوع «تعیین سهم ارزش کالاها و خدمات و ارجاع کار برای پروژه اضطراری ۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی» مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت به تصویب رسید.

آخرین اخبار

عراقچی: شرایط تنگه هرمز ناشی از نقض قوانین توسط آمریکا است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید عباس عراقچی، وزیر امور...

بازنگری در مصوبه کالاهای اساسی از سوی دولت/ عارف: تأمین ذخایر راهبردی روغن و گندم بهبود یافت

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور،...

ثبت‌نام وام شهریه دانشجویی آغاز شد

آفتاب‌‌نیوز : ثبت درخواست و پرداخت وام...

حقوق فروردین همه بازنشستگان و مستمری‌بگیران واریز شد

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش از سازمان تأمین...

هواشناسی: ورود سامانه بارشی به کشور با آغاز هفته آینده

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

تریتا پارسی: ترامپ عقب نشینی و آتش‌بس را نامحدود تمدید کرد

به گزارش خبرآنلاین، پارسی روز سه‌شنبه به وقت محلی...

جزئیات بخشنامه جدید دستمزد کارگران/ افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فضل‌الله رنجبر نماینده کرمانشاه در مجلس...

خبر جدید درباره قیمت بلیت بعد بازگشایی پروازها/ وجوه پروازهای کنسلی مسترد می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجید اخوان، در پاسخ به...

شوک جنگ خاورمیانه به اقتصاد انگلیس/ 250 هزار شغل در خطر نابودی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه گاردین در یک گزارش...

کارشناس نظامی روسیه: تعرض به ناو ایرانی مغایر با حقوق بین‌الملل بود/ پیام پهپادهای صورتی

به گزارش خبرآنلاین،‌ سرلشکر ولادیمیر پاپوف روز سه‌شنبه در مصاحبه با پایگاه...

اسلام‌آباد: بر اهمیت تجدید آتش‌بس میان ایران و آمریکا تأکید می‌نماییم

طبق گزارش خبرآنلاین، «محمد اسحاق دار» وزیر امور خارجه...

شمس‌الواعظین: موشک‌ها خط قرمز ایران به شمار می‌روند و هرگز موضوع گفتگو نخواهند بود/ در صورت وقوع حمله، با قدرت و قاطعیت واکنش نشان...

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ماشاءالله شمس‌الواعظین»، رئیس انجمن روزنامه‌نگاران...

سرپرست پژوهشگاه رنگ منصوب شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم،...

لاپورتا در وضعیت بحرانی؛ مجدد موضوع حقوق‌های بارسلونا حاشیه‌ساز شد

باشگاه بارسلونا در آستانه یک مرحله مهم از برنامه‌ریزی...

پیوند تاهل و سلامت؛ ازدواج با کاهش ریسک ابتلا به سرطان ارتباط دارد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : زومیت:...

وضعیت آب این سدها به شرایط استثنایی رسید/ میزان پرشدگی سدها دقیقا اعلام شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس تازه‌ترین...

قیمت طلا باز هم ریخت/ قیمت جدید طلای جهانی امروز اول اردیبهشت ۱۴۰۵

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت هر اونس طلا برای...

تبلیغات متنی