یکشنبه 10 آبان 1405

عارف: چاه های غیرمجاز، معضل پیچیده در بخش آب به شمار می روند

معاون اول رئیس جمهور در پی هشدار نسبت به استفاده غیرمعقول از منابع آب در کشور، تأکید کرد: واقعیت این است که اگر به همین شیوه به مصرف ادامه دهیم و اقدامات مدیریتی درستی صورت نگیرد، با بحران های جدی مواجه خواهیم شد.

محمدرضا عارف امروز چهارشنبه در نخستین نشست «شورای عالی آب» در دولت چهاردهم، پس از دریافت گزارش های کارشناسان درباره وضعیت اقلیمی و آخرین احوال ذخایر سدهای کشور و همچنین مباحث مربوط به فرونشست دشت ها و خشک شدن دریاچه ها و تالاب ها، بیان کرد: در شش ماه اخیر، بارها جلساتی برای بررسی چالش های متعدد در دولت برگزار شده است، اما ویژگی ویژه این جلسه این است که برخلاف سایر مسائل و ناترازی ها که راهکارهای معین داشته اند، بحران آب موضوعی است که به شدت جدی و پیچیده تر از سایر چالش ها به شمار می آید و باید راه حلی برای آن تدوین گردد.

این نشست که به صورت صبحگاهی در دفتر معاون اول و با حضور رؤسای سازمان های برنامه و بودجه و محیط زیست، وزرای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و نیرو و نیز کارشناسان کارآزموده حوزه آب برگزار شد، دکتر عارف با تبریک فرا رسیدن میلاد مبارک منجی عالم بشریت، اظهار داشت: این اولین جلسه شورای عالی آب در دولت چهاردهم است و به اعتقاد ما، یکی از مهم ترین جلساتی است که در شش ماه گذشته تشکیل شده است. در اجلاس های قبلی مسائل مختلفی مطرح می شد که با راهکارهای متنوع امکان کاستن از آنها وجود داشت؛ اما بحران آب موضوعی عمیق و پیچیده است.

عارف در ادامه اذعان کرد: واقعیت این است که اگر به همین شیوه مصرف آب ادامه دهیم و مدیریت درستی اعمال نشود، با بحران های جدی مواجه خواهیم شد. در حال حاضر منابع آبی محدود در اختیار داریم و آسیب هایی که به این منابع ناشی از مدیریت نادرست وارد شده، ما را به وضعیت فعلی رهنمون شده است.

وی با اشاره به اینکه کشور ما جزو معدود کشورهای دنیا با وضعیت بحرانی آب به شمار می رود، خاطرنشان کرد: البته شرایط اقلیمی و کم بارشی نیز به تشدید این بحران کمک کرده و موجب گردیده که ذخایر آبی و سفره های زیرزمینی به این مشکل دچار شوند.

عارف تأکید کرد: در این اوضاع باید به دنبال راه حلی برای این بحران باشیم، هرچند که می دانیم این ناترازی با سایر ناترازی ها نظیر برق فرق دارد و امید اصلی ما در این زمینه، مدیریت آب است، هرچند که در دهه های اخیر در این حوزه موفقیت های چندانی نداشته ایم.

معاون اول رئیس جمهور گفت: آمارها نشان می دهد که بیش از ۸۰ درصد آب در بخش کشاورزی به مصرف می رسد، اما در کنترل مصرف توفیق چندانی حاصل نشده و هنوز شاهد روش های آبیاری غرقابی و پرورش محصولات آب بر هستیم و در خصوص برخی گیاهان با وجود نیاز بالای آنها به آب، به دلیل اهمیت استراتژیک و تأمین اشتغال در بخش کشاورزی ناگزیر به ادامه کشت هستیم.

عارف در ادامه، چاه های آب غیرمجاز را یکی دیگر از مشکلات حائز اهمیت دانسته که بر اتلاف آب تأثیرگذار است و بیان کرد: در این حوزه نیز موفقیتی به دست نیامده است. گزارش هایی وجود دارد که مثلاً در مورد دریاچه ارومیه یا مناطقی دیگر، مثلاً ۲۰ هزار چاه مسدود شده، اما پس از آن، ۳۰ هزار چاه غیرمجاز دیگر حفر شده است.

وی با تأکید بر این نکته که ما در وضعیت بحران آب قرار داریم و باید آن را مدیریت کرده و مشکل را حل کنیم، تصریح کرد: ما به این چالش و ناترازی امیدواریم رسیدگی کرده و با برنامه ای مدون و عزم راسخ به اجرای آن بپردازیم. لازم است که هرگونه تعارف را کنار گذارده و هر تصمیمی که اتخاذ کردیم، بطور مؤثر عملی نماییم، همچنین مردم باید در مورد مدیریت مصرف آب آگاه سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما مطمئن هستیم که با همکاری و هماهنگی بین دستگاه ها، ناترازی ها و چالش های مرتبط با این بخش را حل خواهیم کرد و بدین ترتیب بسیاری از اختلافات احتمالی بین استان ها در خصوص آب نیز برطرف خواهد شد. برنامه جامع ما این است که در راستای اهداف کلی و سیاست های کلان دولت پیش برویم.

در این نشست، معاون اول رئیس جمهور همچنین خواستار آن شد که حقابه محیط زیست، به خصوص تالاب ها، به طور دقیق مورد توجه قرار گیرد و این حق متعلق به طبیعت و نسل های آینده به درستی رعایت شود.

آخرین اخبار

تشدید اختلافات بر سر تشکیل کابینه جدید اسرائیل/ تلاش مخالفان برای کنار زدن نتانیاهو

به گزارش خبرآنلاین به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین،...

گوشی شما چه زمانی صدایتان را ضبط می‌کند؟ واقعیت پنهان پشت سیری و الکسا

دستیارهای صوتی مانند سیری، گوگل و الکسا انجام بسیاری...

شیائومی ۱۸ پرو و پرو مکس؛ قیمت‌های نجومی در کنار باتری‌های کوچک‌تر

قیمت‌های احتمالی گوشی‌های پرچمدار شیائومی ۱۸ پرو و شیائومی...

نوجوانان در مسیر کشف هویت؛ طوفان تغییرات جسمانی و عاطفی

نوجوانی به عنوان یکی از حساس‌ترین مراحل گذار از...

تبعیض جنسیتی در عصر الگوریتم‌ها

زمانی که در حال طراحی جلد کتاب خود...

قیمت سکه امروز ۹ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ نیم‌سکه ۱۳۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

اظهارات زارع پس از کسب چهارمین طلای جهان

به گزارش تابناک، امیرحسین زارع پس از کسب مدال...

ویدیو/منتظری: جهاد دانشگاهی پژوهش‌ها را به سمت مسائل اساسی ایران سوق داده است

رئیس جهاد دانشگاهی با تشریح اولویت‌های پژوهشی این نهاد...

نشست مهم امنیتی به ریاست نخست وزیر عراق

به گزارش خبرآنلاین، یک نشست امنیتی امروز شنبه به...

منچسترسیتی ۰ – برایتون ۱/ مرغ‌های دریایی، گربه سیاه شدند!

تیم منچسترسیتی امروز از هفته نهم لیگ برتر انگلیس...

قیمت بیت‌کوین به ۷۷ هزار دلار سقوط کرد؛ احتمال افت تا ۶۵ هزار دلار

به گزارش خبرآنلاین،بزرگ‌ترین رمزارز بازار، معاملات روز جمعه را...

آیا کمبود آهن را می‌توان فقط با نگاه کردن به صورت تشخیص داد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : این...

ثبت رکورد جدید سیمان فارس نو با کاهش کلینکر فاکتور به ۸۱٫۴۵ درصد

شرکت سیمان فارس نو در ادامه اقدامات تخصصی برای...

آیا بعد از برداشتن یک تخمدان هنوز امکان بارداری وجود دارد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برداشتن...

هواشناسی: رگبار باران در تهران از عصر دوشنبه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

آیا اینترنت در ایران ارزان است؟

درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت بارها...

تراکتور با پرواز غیرمستقیم راهی عمان می‌شود

به گزارش تابناک؛ دیدار تیم‌های تراکتور ایران و نفتچی...

سفر الزیدی به دمشق؛ نزدیکی راهبردی یا ضرورت امنیتی؟

کارشناس مسائل عراق با اشاره به سفر اخیر نخست‌وزیر...

آخرین تحولات FATF اعلام شد؛ اجماع اعضا بر ۱۰ بند پیشرفت کشور در سایه دفاع مقتدرانه

درپی انتشار بیانیه اجلاس آبان‌ماه FATF، مرکز اطلاعات مالی...

چرا ۵G هیجان‌انگیزتر از ۴G است؟

تصور اینکه بتوانید فیلم مورد علاقه خود را تنها...

مهار یک آنزیم خاص، طول عمر موش‌های پیر را ۱۷ درصد افزایش داد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : با...

تبلیغات متنی