پنج‌شنبه 10 اردیبهشت 1405

عراق اقلیم کردستان را به عنوان متهم اصلی در قاچاق نفت معرفی می‌کند

طبق اخبار منتشرشده از سوی خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، وزارت نفت عراق روز پنجشنبه اعلام کرد که دولت فدرال به‌طور قانونی دولت منطقه‌ای کردستان را به‌خاطر استمرار قاچاق نفت از کردستان به خارج از مرزهای عراق مسئول می‌داند.

این وزارتخانه همچنین از دولت منطقه‌ای کردستان خواسته است تا به اصول و قوانین اساسی عراق و تصمیمات دادگاه فدرال احترام گذاشته و از سایر قوانین مرتبط، از جمله قانون بودجه عمومی، پیروی کند و متذکر شد که دولت فدرال حق دارد هر گونه اقدام قانونی لازم را در این حوزه انجام دهد. طبق تمامی این قوانین و مصوبات، دولت شبه‌خودمختار کردستان ملزم است نفت استخراج‌شده از میادین نفتی خود را به وزارت نفت منتقل کند. مسئولیت صادرات نفت و دریافت درآمد آن به‌طور کامل بر عهده وزارت نفت است.

اقلیم کردستان عراق به رعایت این قوانین ادامه می‌دهد که این تخلفات به درآمدهای نفتی عراق، به‌عنوان دومین تولیدکننده بزرگ اوپک و منبع اصلی درآمدهای بودجه این کشور، آسیب وارد کرده است. به‌علاوه، دولت فدرال ناچار است تولید از میادین دیگر را کاهش دهد تا به قرارداد اوپک پلاس پایبند بماند.

اختلاف میان دولت فدرال عراق و دولت منطقه‌ای کردستان در اربیل به‌مدت سال‌ها بر سر این موضوع که چه نهادی باید مسئولیت صادرات نفت و نحوه تقسیم درآمدهای آن را بر عهده داشته باشد، ادامه داشته است.

مقامات فدرال موید این نکته هستند که بغداد باید تنها مرجع تصمیم‌گیری برای صادرات نفت و درآمدهای ناشی از آن باشد.

بغداد در ماه گذشته اعلام کرده است که در حالی که از همکاری با شرکت‌های انرژی آمریکایی استقبال می‌کند، اما هرگونه معامله مستقیم با منطقه کردستان مغایر با قانون اساسی عراق بوده و این معاملات باید تحت نظارت مقامات فدرال و با مجوز آن‌ها انجام پذیرد.

اقلیم کردستان در ماه مه قراردادهای انرژی بزرگی با شرکت‌های آمریکایی به امضا رساند که ارزش مجموع آن‌ها به 110 میلیارد دلار می‌رسد.

/54

آخرین اخبار

برکناری مشاور ویتکاف و کوشنر / گرونباوم دیگر در دولت مسئولیتی ندارد

به گزارش خبرآنلاین، پالتیکو نوشت: این افراد گفتند که...

اعلام ثبت‌نام آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی + جزئیات

آفتاب‌‌نیوز : دکتر رضا محمدی با اشاره...

کنترول دو شهرک دیگر رابه دست گرفتیم

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح این...

لاوروف: اقدام علیه ایران تأثیراتی بر منطقه دریای خزر گذاشته است

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه،...

سازمان سنجش زمان ثبت‌نام در کنکور ۱۴۰۵ را اعلام کرد

آفتاب‌‌نیوز : پیرو خبر ۱۸ فروردین ۱۴۰۵...

واکنش مدیرعامل استقلال به شایعات مربوط به جدایی‌اش

باشگاه استقلال در حالی که ماه‌هاست بدون مدیرعامل رسمی...

پیشنهاد ترامپ به نتانیاهو: برای حمله به لبنان احتیاط بیشتری به خرج بده

بر اساس گزارشی از خبرآنلاین، در گفتگویی با آکسیوس...

بازی مدیر کل آژانس در زمین آمریکا؛ ادعای گروسی درباره اورانیوم ایران

به گزارش خبرآنلاین، گروسی روز چهارشنبه به وقت محلی...

وزیران خارجه آمریکا و انگلیس درباره تنگه هرمز رایزنی کردند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  ایرنا:...

قیمت خودرو در آستانه انفجار/ پشت پرده گرانی خودرو چیست؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،بازار خودرو در نخستین روزهای اردیبهشت...

چین: ایالات متحده باید به سرعت محدودیت‌ها و تحریم‌های خود علیه کوبا را لغو کند

طبق گزارش خبرآنلاین، لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه...

تجمع اعتراضی کارگران راه‌آهن و بازنشستگان فولاد در برخی شهرها

آفتاب‌‌نیوز : یک منبع کارگری در راه‌آهن...

قیمت هر شانه تخم مرغ اعلام شد/ تا پایان اردیبهشت قیمت تخم‌مرغ چه تغییری می‌کند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید فرزاد طلاکش با بیان...

اوضاع اقتصادی آشفته و لزوم تقویت جامعه مدنی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  اقتصاد...

نتانیاهو به بهانه جلسه مقابله با ناوگان جهانی صمود دادگاه را ترک کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی جلسه رسیدگی...

پری بیوتیک‌ها به تسکین درد آرتروز کمک می‌کنند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر:...

تبلیغات متنی