علی مطهری: هوش مصنوعی میتواند به عنوان ابزار کمکی برای پلیس عمل کند

علی مطهری، نماینده پیشین مجلس، در یک مصاحبه به تحلیل وضعیت کنونی زورگیریهای خشن در شهرهای مختلف کشور پرداخت و اظهار داشت: یکی از دلایلی که منجر به شیوع چنین پدیدهها و آسیبهای اجتماعی شده، کاهش اقتدار پلیس است. به نظر من، در سالهای اخیر، این اقتدار کمی کاهش یافته و نیاز است که مجدداً تقویت شود. دلیل دیگری نیز وجود دارد که به این موضوع مربوط میشود؛ آن هم این است که افراد مجرم وقتی دستگیر میشوند، به سرعت مجازات نمیشوند و مردم از چگونگی سرنوشت آنان بیخبر میمانند.
وی ادامه داد: هدف از مجازات هم به عنوان یک درس عبرت برای این افراد و هم برای تسلی خاطر آسیبدیدگان در نظر گرفته شده است، اما به علت تأخیر در اجرای مجازات، این فلسفه اثر خود را از دست میدهد. برخی از این افراد مجرمی که امروز به دام افتادهاند، ممکن است سه سال بعد مجازات شوند. در چنین شرایطی، این مجازات تأثیرگذار نخواهد بود و به همین دلیل، آنها جریتر شده و احساس خواهی داشت که میتوانند به راحتی به این اعمال ادامه دهند؛ زیرا احتمال میدهند که از مجازات فرار کنند.
این نماینده کمیسیون فرهنگی مجلس دهم بر این نکته تأکید کرد: برای جلوگیری از وقوع چنین جرایمی، هم پلیس باید اقتدار زیادتری را از خود نشان دهد و هم قوه قضاییه باید با سرعت بیشتری مجازات خاطیان را به اجرا درآورد و این موضوع را به جامعه اطلاعرسانی کند. به طور قطع، به کارگیری ابزارهای نوآورانه مانند هوش مصنوعی در شناسایی سریع مجرمان نقش موثری خواهد داشت. همچنین استفاده از دوربینهای پیشرفته و فناوری هوش مصنوعی در تقویت عملکرد پلیس تأثیرگذار خواهد بود؛ البته نیروی انتظامی نیز در تلاش است که از طریق راههای مختلف خود را تقویت کند.
او همچنین تأکید کرد: روشن است که همکاری مردم با پلیس در پیشگیری از این پدیدهها و آسیبهای اجتماعی اهمیت بالایی دارد. حمایت از افراد آسیبدیده توسط اطرافیان بسیار حیاتی است. اگر یک سارق یا زورگیر در حین سرقت احساس کند که با واکنش مثبت دیگران مواجه خواهد شد، جرات این کار را نخواهد داشت. اما اگر تصور کند که دیگران نسبت به عمل وی بیتفاوتاند، به راحتی به اقدام خود ادامه میدهد. بنابراین، یاری رساندن مردم به یکدیگر بسیار مهم است. همچنین رعایت نکات ایمنی از سوی شهروندان نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.