فراخوان نخستین جشنواره آواز استان مرکزی منتشر شد

ایسنا/مرکزی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: فراخوان نخستین جشنواره آواز استان مرکزی، نکوداشت استاد «عبدالله‌خان دوامی» منتشر شد.

حسین محمودی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: جشنواره آواز استان مرکزی با هدف شناسایی و حمایت از استعدادهای جوان و فراگیرتر کردن فرهنگ و هنر آواز ایرانی و بزرگداشت استاد برجسته موسیقی و ردیف‌دان به نام آواز اصیل ایرانی استاد عبدالله‌خان دوامی‌ به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی و با حمایت فرمانداری، شهرداری و شورای اسلامی شهر تفرش توسط یکی از موسسات فرهنگی با همکاری انجمن موسیقی استان مرکزی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش‌های جشنواره شامل آواز و تصنیف و پژوهش با موضوع استاد عبدالله خان دوامی است، به گاهشمار جشنواره اشاره کرد و گفت: در بخش اجرای آواز، آخرین مهلت ارسال آثار ۱۵ دی ۱۴۰۳ و بازبینی آثار ۱۶ الی ۱۸ دیماه سال جاری است. برپایی جشنواره ۱۴ الی ۱۵ بهمن‌ماه از ساعت ۱۵ الی ۲۰ و آیین اختتامیه ۱۶ بهمن ساعت ۱۶ خواهد بود. در بخش پژوهش نیز مهلت ارسال آثار ۱۸ دی ۱۴۰۳ و اعلام نتایج ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ در شهر تفرش سالن پروفسور محمود حسابی است.

محمودی‌فر به نحوه ثبت نام و ارسال آثار اشاره کرد و گفت: علاقمندان به شرکت در این جشنواره می‌توانند حداکثر تا ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ نمونه آواز درخواستی و معرفی کامل خود را به صورت تصویری بر روی لوح فشرده به نشانه دبیرخانه یا از طریق پیام رسان به شماره‌های اعلامی ارسال کنند. نمونه های آواز می تواند در دستگاه ماهور، گوشه‌های درآمد، گشایش، دلکش و فرود بوده و تصنیف در دستگاه ماهور (عشق تو آتش جانا زد بر دل من)، به روایت استاد دوامی باشد.

وی با بیان اینکه هنرمندان برای رقابت در جشنواره باید آثار خود را به  صورت زنده اجرا کنند و حداکثر زمان اجرا برای هر متقاضی، 12 دقیقه است، افزود: برای گروه‌های سنی هنرمندان تا ۱۲ سال، آواز دشتی، گوشه‌های درآمد، بیات راجه، عشاق، فرود و دیلمان و تصنیف اشتیاق (شب‌ها ز اشتیاقت)، گروه سنی هنرمندان ۱۳ تا ۱۸ سال دستگاه سه‌گاه گوشه‌های درآمد، زابل، حصار، مخالف و فرود و تصنیف افتخار آفاق( افتخار همه آفاقی …)، گروه سنی هنرمندان ۱۹ تا ۳۰ سال دستگاه نوا گوشه‌های درآمد، گردانیه، نغمه، نهفت، عراق و فرود و تصنیف قدر حسن (من قدر حسن …) و گروه سنی هنرمندان بالای ۳۱ سال نیز دستگاه چهارگاه گوشه‌های درآمد، زابل، حصار، مخالف، منصوری و فرود و تصنیف نگارا(نگارا این همه قهر…) در نظر گرفته شده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانی مرکزی با بیان اینکه داوری جشنواره در دو مرحله، شامل داوری آثار ارسالی بر لوح فشرده و داوری نهایی با حضور شرکت‌کنندگان انجام خواهد شد، به شرایط شرکت در بخش پژوهش اشاره کرد و گفت: محورهای پژوهش شامل زندگی‌نامه، آثار و بررسی منابع و اسناد موجود در باب زندگی عبدالله‌خان دوامی، سبک هنری عبدالله‌خان دوامی، بررسی و معرفی آثار و تاثیر عبدالله‌خان دوامی بر ردیف آوازی ایران است.

وی با تاکید بر اینکه آثار و مقالات ارسالی نباید قبلا در همایش و کنفرانس دیگری ارائه شده باشد، گفت: نفرات برتر هر گروه سنی با جوایز نقدی و هنری مورد تجلیل قرار خواهند گرفت و مقالات برگزیده بخش پژوهش چاپ و منتشر خواهد شد. به پنج مقاله برگزیده جوایز نقدی تعلق خواهد گرفت.

عبدالله‌خان دوامی، از از اساتید و ردیف‌دانان موسیقی اصیل ایران، در سال 1270 خورشیدی در روستای صاد در شهرستان تفرش بدنیا آمد. او در هشت سالگی بهمراه خانواده به تهران مهاجرت کرد و فراگیری موسیقی را از دوران نوجوانی در محضر اساتیدی همچون میرزاعبدالله و درویش‌خان فرا گرفت.

 در زمان انقلاب مشروطه عبدالله دوامی به همراه شماری از هنرمندان بنام موسیقی سنتی ایران همچون درویش خان به منظور ضبط صفحات موسیقی به خارج از کشور سفر کرد.

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا