جمعه 8 آبان 1405

فرارو | این گوشی‌ها بوی عجیبی می‌دهند

تصور کنید که تلفن همراه هوشمندتان را برای برقراری یک تماس ویدیویی با دوستی می‌زنید. نه تنها می‌توانید چهره او را ببینید و صدای او را بشنوید، بلکه قادر خواهید بود عطر خوش شیرینی‌هایی که به تازگی پخته شده‌اند را نیز استشمام کنید. به نظر می‌رسد این یک صحنه از یک فیلم علمی تخیلی باشد، اما آیا ممکن است روزی این حقیقتی واقعی باشد؟

طبق گزارشی از ایسنا، وقتی که به موسیقی گوش می‌دهید یا با کسی از طریق تلفن خود صحبت می‌کنید، صدا را از بلندگوهای داخلی می‌شنوید. این بلندگوها با استفاده از یک قطعه کوچک به نام دیافراگم، سیگنال‌های دیجیتال را به ارتعاشات فیزیکی تبدیل می‌کنند. گوش شما این ارتعاشات را به عنوان امواج صوتی تشخیص می‌دهد.

تلفن شما همچنین دارای صفحه نمایشی است که تصاویر و ویدیوها را به نمایش می‌گذارد. این نمایشگر از هزاران نقطه ریز به نام پیکسل تشکیل شده است که هر کدام از سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی ساخته شده‌اند. با ترکیب این رنگ‌ها به روش‌های متفاوت، دستگاه شما می‌تواند همه چیز را، از مناظر زیبا در ساحل تا توله‌سگ‌های شیرین به شما ارائه دهد.

بوها به واسطه ذرات ریز موسوم به مولکول‌ها ایجاد می‌شوند که در هوا معلق می‌شوند و به بینی شما می‌رسند. بینی شما سپس سیگنال‌هایی تولید می‌کند که به مغز فرستاده می‌شود تا بو را شناسایی کند.

پس آیا ممکن است تلفن همراه بتواند این مولکول‌های عطری را به دست شما برساند؟ دانشمندان در حال تحقیقات در این حوزه هستند. به نحوه کار صفحه نمایش موبایل فکر کنید. تمام رنگ‌ها در آن ذخیره نشده‌اند؛ بلکه از سه رنگ اصلی برای تولید میلیون‌ها رنگ متفاوت بهره می‌برد.

حالا بیایید همین الگو را برای بوها تصور کنیم. پژوهشگران در حال خلق فناوری رایحه دیجیتال هستند که از تعدادی کارتریج خاص استفاده می‌کند که هر یک شامل رایحه متفاوتی هستند. همانطور که پیکسل‌ها برای ساخت تصاویر ترکیب می‌شوند، این کارتریج‌ها می‌توانند به منظور تولید بوهای مختلف با یکدیگر ترکیب شوند.

همانند اینکه تصاویر روی دستگاه شما از کدهای دیجیتال تشکیل شده‌اند که ترکیبی از پیکسل‌ها هستند، بوهایی که در تلفن‌های آینده تولید می‌شوند، می‌توانند با استفاده از کدهای دیجیتال خلق گردند. هر بو می‌تواند شامل دستوراتی خاص باشد که از مقادیر مختلف مواد موجود در کارتریج‌ها شکل گرفته است.

زمانی که یک کد عطر دیجیتالی دریافت می‌کنید، تلفن شما می‌تواند مقادیر جزئی از رایحه‌های مختلف کارتریج‌ها را ترکیب کند و بوی دلخواه شما را تولید نماید. این ترکیب بعدها از طریق یک دریچه کوچک بر روی تلفن ارسال می‌شود و شما را قادر به استشمام آن می‌سازد. با استفاده از چند کارتریج، گوشی شما به صورت بالقوه می‌تواند بوی‌های بسیاری را ایجاد کند، درست مثل اینکه پیکسل‌های قرمز، سبز و آبی قادر به تولید رنگ‌های نامحدودی هستند.

اکنون محققان و شرکت‌ها در حال کار روی تولیدکننده‌های بوهای دیجیتال هستند.

چالش‌های پیش روی ساخت گوشی‌های تعرض بو

ایجاد تلفن‌هایی که قادر به تولید بو باشند، با چندین چالش رو به رو است. یکی از این چالش‌ها طراحی سیستمی است که بتواند هزاران بو را تنها با استفاده از چند کارتریج تولید کند. مشکل دیگر کمک به کنترل مقدار شدت عطری است که باید انتشار یابد و نحوه انتشار آن؛ و همچنین تلفن‌ها باید قادر به حس بوهای پیرامون خود و تبدیل آن‌ها به کدهای دیجیتال باشند تا بتوانند این بوها را برای تلفن‌های دوستان شما ارسال نمایند.

کارتریج‌ها باید به راحتی قابل پر کردن مجدد باشند و مواد شیمیایی موجود در آن‌ها برای تنفس بی‌خطر باشند. این موارد چالش‌هایی را ایجاد می‌کند که آن را به یک حوزه تحقیقاتی پیچیده و البته جالب تبدیل می‌سازد.

دانشمندان و مهندسان در حال تلاش مستمر برای تحقق امکان ارسال بو توسط گوشی‌های تلفن هستند. شاید روزی نه تنها قادر باشید جشن تولد دوستتان را از طریق تلفن ببینید و بشنوید، بلکه بوی شمع‌هایی را که آنها فوت کرده‌اند نیز احساس کنید.

آخرین اخبار

غیرفعال‌شدن کارت سوخت خودروهای بالای ۲۵ سال و موتورسیکلت‌های بالای ۱۰ سال تکذیب شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی...

درخواست عربستان از آمریکا درباره جنگ با ایران: به دیپلماسی فرصت دهید

به گزارش خبرآنلاین، وبگاه شبکه عبری i۲۴News گزارش داد...

رونمایی رسمی از جانشین سن‌سیرو؛ استادیوم جنرالی از ۲۰۳۱ +عکس

ورزشگاه جدید مشترک میلان و اینتر در سن‌سیرو، با...

کتاب تخصصی تولید پروپیلن رونمایی شد

آیین رونمایی از کتاب «تولید پروپیلن (PDH)، کاربرد...

اعتراف بزرگ رونالدو پس از شکست دادن مسی

به گزارش تابناک؛ فوق‌ستاره پرتغالی فوتبال دنیا، افتخار انتخابش...

مقام ایرانی: ادعای ترامپ درباره محتوای نامه ونس به رضایی دروغ محض است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، یک مقام آگاه ایرانی...

۴ نماینده ایران فردا روی تشک می‌روند

به گزارش تابناک، فردا در ادامه رقابت‌های حسن یزدانی...

فضای غالب در اردوگاه آیزنکوت بیش از گذشته آماده همکاری با احزاب عربی است

به گزارش خبرآنلاین ، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش...

سخنگوی سپاه در پاسخ به سنتکام: ادعای مین‌روبی هرمز را با شواهد مستقل ثابت کنید، نه بیانیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس گزارش ایسنا، سردار...

برزیل درباره دخالت انتخاباتی شبکه منتسب به «ونس» تحقیق می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، از بخش اسپانیولی تارنمای سی‌ان‌ان، دیوان...

جدیدترین خبر درباره شرایط کمپانی پس از بستری شدن در بیمارستان

ونسان کمپانی، سرمربی بایرن مونیخ، پس از بستری شدن...

اگر هنگام بازکردن آیفون Duo صدای غیرعادی شنیدید، به گوشی فشار نیاورید

کالبدشکافی گوشی تاشوی آیفون دوئو توسط شرکت iFixit دو احتمال مهم...

تبلیغات متنی