سه‌شنبه 16 تیر 1405

فریدون عباسی: نیازی به تشکیل کنسرسیوم نیست/ اجرای اسنپ‌بک از سال ۱۳۹۸ آغاز شده و نباید در این خصوص نگرانی داشته باشیم/ مشکل ما با غرب ماهیتی است

فریدون عباسی که پیشینه‌ای در سمت‌های ریاست بر سازمان انرژی اتمی در دولت دهم، ریاست کمیسیون انرژی مجلس و عضویت در شورای مرکزی انجمن هسته‌ای ایران دارد، درباره مذاکرات و درخواست مکرر طرف آمریکایی برای متوقف کردن غنی‌سازی اظهار داشت: بخش کوچکی از دانش و فناوری هسته‌ای به موضوع رادیواکتیویته مربوط می‌شود و هر کشوری که بخواهد در این زمینه پیشرفت کند، می‌بایست در حوزه‌های مهندسی، فنی و علوم پایه نیز پیشرفت داشته باشد.

فهرست نکات کلیدی اظهارات عباسی، به نقل از ایرنا، در زیر آمده است:

* پایه‌گذاری فعالیت‌های هسته‌ای در کشور ما به تصویب قانونی تحت عنوان «قانون سازمان انرژی اتمی» در مجلس پیش از انقلاب بازمی‌گردد. افرادی که در آن زمان عرق ملی داشتند و در تلاش بودند تا در حوزه تولید و استفاده از انرژی هسته‌ای فعالیت کنند، نخستین بار این قانون را به تصویب رساندند، به این معنی که برای کارهای خود مدنظر و راهبردی داشتند. در دوره مذکور، کشور ما پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) را امضا کرده و به رعایت آن متعهد شد.

* ما به تشکیلات کنسرسیوم وابسته‌ای نداریم چرا که چرخه سوخت از مراحل اکتشاف، استخراج، فرآوری، تبدیل کیک زرد، UF۶ و تبدیل به سوخت را به طور کامل در داخل کشور انجام می‌دهیم. اگر کشورهایی که عضو آژانس هستند تمایل داشته باشند که جمهوری اسلامی با آنها همکاری کند و دانش خود را منتقل نماید یا خدمات تخصصی به آنها ارائه کنیم، ما آمادگی کامل داریم و هیچ نوع محدودیتی در این زمینه طبق چارچوب‌های آژانس وجود ندارد. با این حال، همکاری با کشورهای دیگر برای انجام غنی‌سازی در خارج از کشور، اقدامی غیرمناسب و به خطر انداختن حاکمیت ما است.

* اجرای اسنپ‌بک، در واقع در سال ۱۳۹۸ محقق شد. با نامه‌ای که این سه کشور به سازمان ملل ارسال کردند، فرآیند اسنپ‌بک آغاز شد، اما به دلیل عدم سوددهی ارجاع پرونده به شورای امنیت برای آنها، این موضوع کمی به تعویق افتاد. دلیل تاخیر این بود که ایران به تعهدات خود عمل کرده بود و نمی‌توانستند انتظار داشته باشند که چین و روسیه در شورای حکام در برابر درخواست این سه کشور رأی منفی بدهند و پس از آن در شورای امنیت هم‌آوایی کنند. چرا که این دو کشور دارای حق وتو هستند و به طور حتم به دلیل رای خود در شورای حکام به نفع ایران، در شورای امنیت نیز قطعنامه ضد ایرانی را وتو خواهند کرد، بنابراین عملاً به دنبال پیگیری اسنپ‌بک در سال ۱۳۹۸ نبوده‌اند. این موضوع اکنون همچنان برقرار است و نباید در مورد اسنپ‌بک نگرانی داشته باشیم.

* برای پیشرفت، نیاز به انسجام داخلی داریم و همراهی مردم حائز اهمیت است؛ اگر مردم علیه دشمنان به میدان بیایند و خواسته‌های آنان با نظر حاکمیت همخوانی داشته باشد، دشمنان نخواهند توانست اقدامی کنند. در حال حاضر، دشمنان اصلی کشور به ویژه آمریکا و سه کشور اروپایی بیشتر روی تاثیرگذاری بر افکار عمومی متمرکز شده‌اند و سعی می‌کنند مشکلات معیشتی ناشی از اقدامات خود را به توان هسته‌ای و موشکی و رفتار ما در منطقه نسبت دهند، در حالی که مردم آگاه هستند و درک می‌کنند که مشکلات ما با غرب ماهیتی است و از آنجا که آنها انقلاب اسلامی را نمی‌پذیرند، مداوم بهانه‌جویی می‌کنند.

* حتی اگر از فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی و یا حمایت از جبهه مقاومت دست بکشیم، باز هم بهانه‌ای برای دشمنی پیدا خواهند کرد. آنها تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران به آرمان‌های خود پایبند باشد، قهر خود را رها نخواهند کرد. از این رو، ما باید به طور جدی بر حق هسته‌ای خود ایستادگی کنیم و اجازه دخالت به دیگران ندهیم.

۲۹۲۲۱

آخرین اخبار

۳ تفنگدار مدرن در فاصله ۳ گل تا رکورد ۳ افسانه که از سومی، ۵۶ سال می‌گذرد!

 بدترین چیز برای کسانی که شغلشان ثبت آمارها در...

ادعای مقام آمریکایی: حمله ایران به دو کشتی در تنگه هرمز

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اکسیوس...

کشفی جدید، راه را برای رایانه‌های کوانتومی در حد و اندازهٔ یک سکه هموار کرده است

به‌مدت دهه‌ها، مگنون‌ها پتانسیل عظیمی برای فناوری‌های کوانتومی از...

کلوب| مدیران پرسپولیس از تارتار، یحیی می‌سازند یا هاشمیان؟

 مهدی تارتار سالها در تیم‌های مختلف مربیگری کرده و...

تعطیلی دیالی به دلیل مراسم تشییع رهبر شهید ایران در عراق

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از...

رهبر شهید انقلاب چند فرزند داشتند؟

خبرآنلاین - زندگی مشترک آیت‌الله شهید سیدعلی خامنه‌ای و...

خبر مهم برای سرپرستان خانوار / اعتبار کالابرگ تیرماه تا چه زمانی قابل استفاده است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یعقوب اندایش معاون رفاه و...

فیدان: روابط اردوغان و ترامپ می‌تواند به کاهش تنش‌ها در ناتو کمک کند

به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه روز دوشنبه گزارش داد...

فولاد به پرسپولیس پاسخ منفی داد؛ این دو بازیکن قابل فروش نیستند

باشگاه فولاد خوزستان در شرایطی که فعالیت‌های نقل‌وانتقالاتی خود...

پیش‌بینی جدید از بازار مسکن / قیمت مسکن در ماه‌های آینده به کدام سمت می‌رود؟

به گزارش خبرآنلاین، کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک، با اشاره...

چین آزمایش یک موشک استراتژیک را در آب‌های اقیانوس آرام انجام داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وانگ شومینگ، سخنگوی نیروی دریایی...

بزرگ‌ترین کارخانه عمر دوم باتری خودروهای برقی افتتاح شد؛ انقلابی در ذخیره‌سازی انرژی

با افزایش تعداد خودروهای برقی، میلیون‌ها باتری در سال‌های...

پایان پاکسازی فضای بیرونی مصلی در شب گذشته

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران از پایان عملیات...

حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ ۲ نفر به شهادت رسیدند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

میراث فکری رهبر شهید برای اقتدار علمی کشور/ مرور مهمترین کلیدواژه‌ها

خبرگزاری مهر – گروه دانشگاه و فناوری؛ رهبر شهید...

آغاز مراسم تشییع پیکر رهبر شهید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم تشییع پیکر مطهر مجاهد...

تبلیغات متنی