شنبه 31 مرداد 1405

حوادث تورقوزآباد و ورامین به خرابکاری مرتبط است/ قطعنامه شورای حکام تاثیری بر اسنپ‌بک نخواهد گذاشت

بهروز کمالوندی در اظهارات خود، با اشاره به موضوع خرابکاری در دو مکان تورقوزآباد و ورامین بیان کرد: پس از ارائه اسناد به مسئولان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آن‌ها اظهار داشتند که «اسناد شما منطقی و منسجم هستند، اما ما نمی‌توانیم ارزیابی‌های قبلی را نادیده بگیریم.»

، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی شامگاه یکشنبه در برنامه ویژه خبری سیما با اشاره به گزارش جدید مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیان کرد: ما ماه گذشته مسئولان آژانس را دعوت کردیم و اسناد مربوط به خرابکاری در تورقوزآباد و ورامین را به آن‌ها نشان دادیم. پس از بررسی اسناد، آن‌ها اعلام کردند که اسناد شما منسجم است، اما نمی‌توانیم ارزیابی‌های پیشین را کنار بگذاریم. اما در عین حال، امکان نادیده گرفتن احتمال خرابکاری را نیز نداشتند.

وی ادامه داد: بازرسان آژانس در تورقوزآباد تنها روی یک نقطه خاص تمرکز کردند و اقدام به نمونه‌برداری از آن نقطه کردند. طبیعتاً زمانی که یک فرد در اقدام خرابکارانه‌ای دست دارد، مختصات دقیق آن مکان را تعیین می‌کند تا بتوان بازرسان را به آن هدایت کند.

در بخش دیگری از این گفتگو، کمالوندی به موضوع «لویزان – شیان» اشاره کرد و گفت: در آزمایشگاه جابرابن حیان، دیسک فلزی وجود دارد که ادعا می‌شود این دیسک مربوط به شهر لویزان – شیان بوده است. اما این موضوع دیسک فلزی سال‌ها پیش مطرح و مورد بررسی قرار گرفت، به طوریکه در سال ۲۰۱۴، به موضوع خاتمه داده شد و آژانس نیز نامه‌ای در این خصوص ارسال کرد. همچنین ادعاهایی درباره چاشنی‌های انفجاری در مورد لویزان – شیان مطرح شد که آن نیز در سال ۲۰۰۴ حل و فصل گشت.

کمالوندی در مورد گزارش جامع پادمانی گفت: این گزارش شامل مجموعه‌ای از گزارش‌های چند سال گذشته است و در تلاش است تا وانمود کند که ایران همکاری وجود ندارد. ما یادداشتی توضیحی آماده کرده‌ایم که در بین اعضای مربوطه توزیع خواهد شد تا به مطالب مطرح شده در گزارش آژانس پاسخ دهد.

** به طرز طبیعی، هرچه در زمینه هسته‌ای پیشرفت کنیم، فشارها افزایش می‌یابد

معاون سازمان انرژی اتمی ایران، هدف از فشار سیاسی به ایران را به عنوان یک چالش هسته‌ای دانست و افزود: با این حال، از نظر ما این چالش به نوعی مرتبط با اقتدار کشور است. با افزایش دارایی‌های علمی و پیشرفت‌های ما در زمینه‌های مختلف به ویژه در حوزه هسته‌ای، به طور طبیعی فشارها نیز بیشتر خواهند شد.

او با بیان این نکته که پس از خروج آمریکا از برجام، علی‌رغم دادن دسترسی‌های وسیع به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، چهار قطعنامه علیه ایران صادر شد، خاطرنشان کرد: در دوره برجام، تمامی اتهامات علیه ایران حل و فصل گردید، اما به بهانه‌های مختلف از جمله آلودگی‌ها، قطعنامه‌هایی به ضرر کشور صادر شد. این در حالی است که ایران همواره در تلاش برای همکاری با آژانس و ارائه اطلاعات لازم به بازرسان بوده است، ولی متأسفانه این اقدام با صدور قطعنامه‌ها جواب داده شده است.

** آژانس سعی کرده است که گزارش خود را به شکل حقوقی ارائه دهد، اما در واقع این‌گونه نیست و در آن به بازی با کلمات پرداخته‌اند

معاون سازمان انرژی اتمی اشاره کرد: آژانس تلاش کرده است گزارش خود را در قالب حقوقی ارائه دهد، ولی حقیقت این است که این گزارش جنبه حقوقی ندارد و فقط بازی با کلمات است.

وی همچنین تاکید کرد که ایران به طور شفاف در حال همکاری با آژانس است، اما برخی کشورها سعی دارند با انتشار گزارش‌های مبهم، فشارها را بر ایران شدت ببخشند.
 
کمالوندی افزود: محتوای گزارش آژانس، شامل ادبیات غیرواقعی و ساختگی است. سازمان‌های اطلاعاتی اطلاعات نادرستی را به آژانس ارائه می‌دهند و هدف اصلی این گزارش‌ها، ایجاد فشار بر ایران است. این رویکردها به جای اینکه مشکل هسته‌ای را حل کند، فقط به افزایش تنش‌ها و ایجاد مانع در راه همکاری‌های ایران با آژانس منجر می‌شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: گزارش آژانس به موقع به ما ارائه نشد و ما ناچار بودیم ظرف مدت ۲۴ ساعت پاسخ دهیم. موارد موجود در این گزارش فاقد انسجام است و تعدادی از آن‌ها با تناقضات برخورد می‌کند.

وی به این نکته أيضاً تأکید کرد که ایران همواره به آژانس دسترسی لازم را داده و بر اساس اصول همکاری شفاف، به نظرات و انتقادات پاسخ خواهد داد.

معاون سازمان انرژی اتمی، واکنش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را سیاسی تلقی کرد و بیان داشت: برخورد مدیرکل آژانس به ایران به وضوح سیاسی است و خود مدیر آژانس نیز تصریح کرده که تحت فشارهای زیادی قرار دارد. آقای گروسی حتی گفت که ناچار است اقداماتی علیه ایران انجام دهد.

او در مورد احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام گفت: صدور این قطعنامه در شورای حکام، به اسنپ‌بک منجر نخواهد شد، زیرا اسنپ‌بک فقط زمانی وقوع می‌یابد که ایران انحرافی از توافقات برجام داشته باشد. هم‌اکنون در مورد ایران، در حال نزدیک شدن به صدور قطعنامه هستند، اما ترکیب شورای امنیت به گونه‌ای نیست که بتوانند به موضوعات حقوقی ورود کنند.

وی تأکید کرد که ایران همواره به تعهدات خود وفادار بوده و اینگونه اقدامات نمی‌تواند بر اساس واقعیت‌ها و مستندات صحیح قرار گیرد.

** قطعاً آژانس نباید انتظار داشته باشد که ایران به همکاری گسترده و صمیمانه ادامه دهد

معاون اسلامی در مورد واکنش ایران به قطعنامه در شورای حکام گفت: در بار گذشته که قطعنامه در ماه نوامبر ۲۰۲۴ صادر شد، ما هشدار دادیم اما به آن توجه نشد. ما تولید ۶۰ درصد را افزایش هفت برابری دادیم. ۲۰ زنجیره ماشین‌های پیشرفته راه‌اندازی کردیم که معادل سه هزار و ۳۰۰ ماشین جدید خواهند بود. در حال حاضر نیز لیستی از موضوعات آماده کرده‌ایم. یک سمت اقدامات فنی است و طرف دیگر نحوه همکاری با آژانس است. به طور قطع، آژانس نباید انتظار داشته باشد که ایران به همکاری گسترده و صمیمانه ادامه دهد.

او ادامه داد: در سازمان آژانس، دفتری تحت نظر مدیرکل برای ایران تأسیس شده که ۷۰ نفر در آنجا مشغول به کار هستند. ۲۲ درصد از بازرسی‌های یک سال اخیر آژانس به ایران اختصاص یافته در حالی که تأسیسات ما تنها سه درصد از کل تأسیسات جهانی را شامل می‌شود.

آخرین اخبار

برای نخستین بار، ربات‌ها از انسان‌ها در ترافیک وب جلو زدند

اینترنتی که زمانی عمدتاً برای انسان‌ها ساخته شده بود،...

تحویل دومین هواپیمای سوخت‌رسان به تل‌آویو انجام شد

طبق گزارش خبرآنلاین و بر اساس بیان ایسنا، سخنگوی...

رهبر نیروهای مسلح: مردم ایران هرگز تسلیم نخواهند شد

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرانلاین، امیر سرلشکر «امیر حاتمی»...

پزشکیان کارنامه خوبی در آشتی با ایرانیان خارج از کشور خواهد داشت

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مسعود پزشکیان...

قیمت رسمی میوه و سبزی اعلام شد/ انگور، آلو، شلیل و هلو چند شد؟ + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، میدان بزرگ میوه و تره‌بار...

حداقل هزینه های معیشتی6 ماهه دوبرابر شد/ جزییات

محسن باقری، عضو تیم کارگری شورای عالی کار و...

پذیرش دانشجو در دانشکده‌های افسری ارتش از طریق آزمون سراسری

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  ایرنا:...

قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۳۰ مرداد ۱۴۰۵/ گوشت آبگوشتی کیلویی چند شد؟ + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار گوشت قرمز در روز...

نکته قابل توجه در مدل جدید پرسپولیس

پرسپولیس تنها با یک پیروزی پرگل موفق نشد، بلکه...

ژاپن به قمر مریخ سفر می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ای اف...

روایت عارف از قصه بنزین ۸۰ هزار تومانی چیست؟/ توضیحات دفتر معاون اول رئیس‌جمهور

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباس پازوکی، معاون ارتباطات...

چو کاسی: سفر نتانیاهو به اروگوئه ما را موظف به دستگیری او می‌کند

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، «والریا چو کاسی»، معاون...

زلنسکی: بزرگ‌ترین چالش اوکراین منابع مالی است

به گزارش خبرآنلاین، زلنسکی در ویدئویی که از طریق...

ویدیو/ زوال یک یادگار؛ مسجد حاج رجبعلی در آستانه فروپاشی

مسجد حاج رجبعلی را بیش از ۱۸۰ سال قبل...

شهریه «ممنوع» روی کاغذ؛ مطالبه «پول» در مدارس هیات امنایی علیرغم دستور وزیر

با وجود تأکیدات مسئولان وزارت آموزش و پرورش مبنی...

پیشرفت چین در زمینهٔ حافظهٔ کوانتومی؛ درهم‌تنیدگی در ۴۲۰ کیلومتر فیبر نوری

اگرچه شبکه‌های کوانتومی ممکن است بتوانند روزی رایانه‌ها و...

اپل ۲۷۰۰ کامپیوتر ۱۰ هزار دلاری را دفن کرد؛ داستان عجیب شکست لیزا

اپل در سال ۱۹۸۹ حدود ۲۷۰۰ دستگاه از کامپیوترهای...

فراری CZ26 رونمایی شد؛ ترکیب چهره جنجالی Luce با قلب قدرتمند SF90

فراری در رویداد Monterey از CZ26، یک خودروی تک‌نسخه...

تازه‌ترین سخنان جباری در قشم؛ برنامه‌ریزی سه‌ساله برای لیگ یک

نشست خبری کادر فنی تیم فوتبال جزیره قشم با...

ونس: ضرورت افزایش صادرات نفت از تنگه هرمز

طبق گزارش خبرآنلاین، «جی دی ونس» در مصاحبه‌ای که...

کالابرگ مرداد حذف شد یا به شهریور افتاد؟

به گزارش‌ خبرگزاری خبرآنلاین،کالابرگ مردادماه در حالی وارد مرحله...

تبلیغات متنی