مذاکره؛ روش عجیب دولت برای رفع فیلترینگ
کیوان نقره کار اظهار داشت: دولت مدتی است که گفتوگو با طیفهای مختلفی که در حوزه فیلترینگ تصمیم گیر هستند را آغاز کرده است و فعالان حوزه فضای مجازی امیدوارند که این مشکل به زودی حل و مدیریت شود.
وی با یادآوری اینکه سرعت تحولات در حوزه ارتباطات بالاست و دسترسی مردم نیز به فناوریهای جدید رو به افزایش است، اظهار داشت: تجربه نشان داده که فناوریهای نو مسیر خود را در زندگی و کسب و کارها پیدا میکنند و بنابراین بهتر است به جای آنکه عدهای در مقابل مردم قرار گیرند، فضایی ایجاد شود که به همراهی دولت و مردم منجر شود.
وی با تاکید بر اینکه با همکاری متقابل دولت و ملت میتوان فضای مجازی را مدیریت کرد، خاطر نشان کرد: از آنجا که تکنولوژیهای جدیدحتی این امکان را به مردم میدهد که فارغ از محدودیتها به اینترنت دست یابند، باید از اکنون راهکار تعاملی را در پیش گرفت.
این کارشناس فضای مجازی خاطر نشان کرد: نقش نهادهای تصمیم گیر و دولت در عرصه فضای مجازی و اینترنت بسیار مهم است، زیرا میتواند این امکان را به مردم بدهد که بتوانند از این فضا درست استفاده کنند.
نقرهکار با یادآوری اینکه بحث فیلترینگ باید از ابعاد سیاسی، امنیتی، اقتصادی و دینی مورد بررسی قرار گیرد، افزود: گروهی از موافقان فیلترینگ بر این باورند که ممکن است شبکههای اجتماعی خارج از اراده دولتها افکار عمومی را برای بینظمی و آشوب تحریک کنند که در پاسخ باید گفت نباید برای اتفاقی که به ندرت امکان رخ دادن دارد، کل فضای مجازی را از دسترس خارج کرد.
وی به نگاههای اقتصادی به حوزه فضای مجازی و فیلترینگ نیز اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که گروهی به دلیل فروش فیلترشکن درآمد سرشاری کسب میکنند و طبیعی است که بخواهند همچنان این فضا بسته بماند تا درآمدهای آنان ادامه یابد.
وی با بیان اینکه گروهی نیز معتقدند شئونات دینی و سبک زندگی ایرانی اسلامی در فضای مجاز رعایت نمیشود، افزود: نیازمند این هستیم که همه شرایط و دیدگاهها در موضوع فضای مجازی و فیلترینگ مورد بررسی قرار گیرد و به یک اجماع برسیم.
این کارشناس فضای مجازی ادامه داد: با توجه به اینکه کاربران اغلب به فیلترشکن دسترسی دارند، به نظر میرسد که باید راهکارهای دیگری مثل فرهنگسازی و استفاده صحیح از تولید محتواهایی که در مقابل محتواهای مسموم میتواند تاثیر گذار باشد را در دستور کار قرار دهیم.
وی عنوان کرد: نقش دولت در این زمینه مذاکره و بررسی ابعاد مختلف و مزیتهای این فضاست و از آنجا که مزیتهای اقتصادی که این روزها برای کشور بسیار حیاتی است، باید قوانینی را در کشور رایج کرد که حضور در این شبکههای اجتماعی منوط بر رعایت یک سری قوانین و مقررات باشد.
نقره کار با بیان اینکه دولت باید با گروههای ذی نفع در حوزه فضای مجازی تعامل داشته باشد، گفت: دولت یا هر مجموعه تصمیم گیرنده در حوزه رفع فیلتر باید بررسی جامعی در این خصوص داشته باشند تا مشخص شود رفع فیلتر چقدر میتواند موقعیتهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی حتی آموزشی و علمی ایجاد کند.