شنبه 2 آبان 1405

آشنایی با چیپ‌ست‌های با کارایی پایین کوالکام به منظور رقابت با انویدیا و AMD

کوالکام، شرکتی که در طول سال‌ها به عنوان تولیدکننده تراشه‌های موبایل و پردازنده‌های اسنپدراگون شناخته می‌شود، اکنون به سوی بازار مراکز داده گام‌های قوی‌تری برداشته است.

طبق گزارش ایتنا و به نقل از تک‌اسپات، این برند با رونمایی از دو شتاب‌دهنده جدید تحت نام‌های AI200 و AI250 در تلاش است تا در حوزه استنتاج (Inference) به رقابت بپردازد؛ این بخش به پردازش مدل‌های از پیش آموزش‌دیده برای تولید متن یا پاسخ‌دهی بلادرنگ مرتبط می‌شود.

مدل AI200 در سال ۲۰۲۶ و AI250 در سال ۲۰۲۷ به بازار عرضه خواهند شد و هر دو قابلیت پیکربندی به صورت رک‌های کامل با سیستم خنک‌کننده مایع را دارا خواهند بود. کوالکام همچنین وعده داده که سخت‌افزارهای مراکز داده خود را به‌طور سالانه به‌روزرسانی نماید.

افزایش کارایی و کاهش مصرف انرژی؛ چالش جدی برای انویدیا و AMD

شتاب‌دهنده‌های جدید این شرکت از فناوری پردازش عصبی Hexagon بهره می‌برند که پیش‌تر در چیپ‌های موبایلی کوالکام به کار رفته است. این معماری با تمرکز بر بهره‌وری انرژی، به کوالکام این امکان را می‌دهد که سیستم‌های رک‌محور با کارایی بالایی نسبت به مصرف انرژی ارائه کند؛ مزیتی که می‌تواند محصولات این شرکت را در رقابت با GPUهای پرمصرف انویدیا و AMD متمایز سازد.

هر رک از این سیستم‌ها حدود ۱۶۰ کیلووات انرژی مصرف می‌کند و ظرفیت حافظه‌ای معادل ۷۶۸ گیگابایت برای هر کارت شتاب‌دهنده فراهم می‌آورد؛ ظرفیتی که از نمونه‌های مشابه رقبای این شرکت بیشتر است. ساختار فیزیکی این سیستم‌ها نیز به شکل مشابهی با پلتفرم‌های HGX انویدیا و Instinct AMD طراحی شده است.

دورگا مالادی، مدیر واحد مرکز داده و لبه در کوالکام، بیان کرد که این معماری جدید به مشتریان این امکان را می‌دهد تا کل سیستم رک را خریداری کنند یا از تراشه‌ها به منظور طراحی‌های مخصوص خود بهره ببرند. این انعطاف‌پذیری به ویژه برای اپراتورهای بزرگ ابری که به دنبال شخصی‌سازی زیرساخت‌های خود هستند، حائز اهمیت خواهد بود.

نخستین مشتری بزرگ کوالکام، شرکت سعودی Humain است که از سال ۲۰۲۶ سیستم‌های AI200 و AI250 را در مراکز داده خود با ظرفیت کلی ۲۰۰ مگاوات به کار خواهد گرفت. این همکاری می‌تواند آغازگر گسترش فعالیت‌های کوالکام در بازار جهانی شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی باشد.

آخرین اخبار

هشدار نارنجی هواشناسی در ۴ استان از فردا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

سردار محبی: به کوچکترین اشتباه دشمن پاسخ چند برابری خواهیم داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سردار «حسین محبی»...

نظرات کاربران فلای تودی درباره پرواز با آوا ایر

برای انتخاب یک پرواز، قیمت و ساعت حرکت...

خطرناک‌ترین میراث ترامپ؛ پایان غرب و جهان ۳ بخشی

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دو...

نتانیاهو از «غافلگیری بسیار بزرگ» برای تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه الدستور، بنیامین...

معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی کشور نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند

رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به «نذر وقت»، گفت:...

نگاهداری:‌ چرا قیمت مسکن نجومی شد؟

رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با تاکید بر اینکه...

ترمیم دی‌ان‌ای در بدن؛ امید تازه برای درمان یک بیماری ژنتیکی نادر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان...

علیرضا بیرانوند سرباز فجرسپاسی شد

علیرضا بیرانوند از اول آبان‌ماه به طور رسمی راهی...

منبع عراقی: الزیدی با الشرع تماس‌های محرمانه داشته است

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری المعلومه به نقل از یک...

در روش تازه خرید بنزین پیش از سوخت‌گیری یک مرحله «احراز هویت» اضافه شده است

به گزارش خبرآنلاین،روند سوخت‌گیری با کارت اضطراری در شماری...

کاتس: ایران و اخوان المسلمین در پی حمله به اسرائیل هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی...

رئیس شورای اروپا: کانال دیپلماتیک غیررسمی با روسیه همچنان باز است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاستا در مصاحبه با نشریه...

تبلیغات متنی