و خبرآنلاین، دادستانی کل روسیه در تاریخ ۱۱ فروردین ماه، از دیوان عالی این کشور تقاضا کرد تا نام گروه طالبان که در افغانستان زمامدار است، از فهرست گروه های ممنوعه تروریستی حذف شود.
این گزارش می افزاید که دیوان عالی فدراسیون روسیه تصمیم گرفته است تا ممنوعیت های مرتبط با فعالیت های طالبان را که پیش از این در فهرست سازمان های تروریستی قرار داشت، به حالت تعلیق درآورد. جلسه این محاکمه به طور غیرعلنی برگزار شد. این اقدام حقوقی، نخستین بار پس از تصویب قانونی در دسامبر ۲۰۲۴ به وقوع پیوسته و به سرعت در حال اجرایی شدن است.
در اواخر دسامبر ۲۰۲۴ (هشتم دی ماه ۱۴۰۳)، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، قانونی را امضا کرد که به موجب آن امکان تعلیق موقت ممنوعیت فعالیت سازمان های نام برده شده در لیست سازمان های تروریستی مهیا می شود.
طبق این اصلاحیه قانونی، تصمیم به تعلیق ممنوعیت فعالیت یک گروه تروریستی باید بر اساس درخواست دادستان کل فدراسیون روسیه یا نماینده اش صورت گیرد، به شرطی که مدارکی موجود باشد که نشان دهد آن سازمان پیش تر فعالیت های تروریستی یا جرایم مشابه را متوقف کرده است.
این گزارش می افزاید که به روزرسانی فهرست گروه های تروریستی در روسیه، طبق برنامه ریزی ها از سوی سازمان امنیت فدرال این کشور، به مدت پنج روز طول می کشد.
ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان در این باره اعلام کرد که تصمیم گرفته شده درباره گروه طالبان، موانع قانونی پیش روی روابط سیاسی و اقتصادی میان مسکو و کابل را برطرف می کند.
وزارت خارجه روسیه در یک بیانیه در مورد لغو وضعیت تروریستی گروه طالبان توضیح داده است: این اقدام، مسیر را برای برقراری یک همکاری کامل با کابل هموار می سازد.
در این بیانیه تأکید شده است که این تصمیم هیچ گونه تغییری در پایبندی مسکو به تحریم های شورای امنیت سازمان ملل در مورد افرادی که به این جنبش وابسته هستند، ایجاد نخواهد کرد.
اکبرین در ادامه اعلام کرد: هدف روسیه، تشکیل روابط سودمند متقابل با افغانستان در تمامی ابعاد است.
وزارت خارجه روسیه همچنین به این نکته اشاره کرد که افغانستان با موقعیت ژئواستراتژیک خاص خود می تواند به یک پل ارتباطی در اجرای پروژه های بزرگ انرژی و زیربنایی در آینده تبدیل شود.
سفارت افغانستان در مسکو نیز در بیانیه ای به خبرگزاری ریانووستی اعلام کرده است که کابینه از تصمیم مسکو برای لغو ممنوعیت فعالیت طالبان استقبال کرده و از این اقدام قدردانی می کند.
این رسانه دولتی روسیه ادامه می دهد که سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر، این تصمیم دیوان عالی روسیه را در رابطه با تعلیق ممنوعیت فعالیت این جنبش، منطقی دانسته و آن را “بسیار ضروری” ارزیابی کرده است.
او همچنین امیدواری خود را نسبت به برقراری روابط و همکاری خوب در سال های آتی با روسیه ابراز کرده و بیان داشت: دو کشور باید تمامی موانع را از سر راه بردارند و زمینه های همکاری را مشخص کنند.
311311
