یکشنبه 30 فروردین 1405

یافته‌های یک مطالعه تحقیقاتی در مورد اثر دیابت بر باروری

براساس گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، سیروس جلیلی، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، با همکاری بنیاد ملی علم ایران، در یک پروژه تحقیقاتی به بررسی تأثیر شرایط قند خون بالا بر شاخص‌های مولکولی مرتبط با عملکرد سلول‌های جنسی زنان پرداخته است.

جلیلی تأکید کرد که دیابت نوع ۲ یکی از عوامل مهم در اختلالات باروری زنان به شمار می‌رود؛ این بیماری می‌تواند منجر به اختلال در فولیکولوژنز، آترزی زودرس فولیکول‌ها، عدم تخمک‌گذاری و حتی سقط‌های ناخواسته گردد. در این فرآیند، سلول‌های گرانولوزا در تخمدان که مسئول تولید هورمون‌های استروژن و پروژسترون و همچنین تنظیم رشد فولیکول و فرآیند تخمک‌گذاری هستند، نقش حیاتی را ایفا می‌کنند.

وی افزود که این سلول‌ها نه تنها در تولید هورمون‌های جنسی مشغول هستند، بلکه با ترشح فاکتورهای رشد، به تکامل اووسیت نیز کمک می‌کنند. اما در شرایط هیپرگلیسمی ناشی از دیابت، کارکرد این سلول‌ها دچار اختلال می‌شود و استرس سلولی، استروئیدوژنز و آپوپتوز به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد.

این پژوهشگر بیان داشت که در این مطالعه، تأثیر یک ترکیب زیستی بر شاخص‌های مولکولی استروئیدوژنز، استرس شبکه آندوپلاسمی و مرگ سلول به ‌طور برنامه‌ریزی‌شده در شرایط قند خون بالا بررسی شده است. نتایج نشان داد که این ترکیب قادر است از عملکرد سلول‌های گرانولوزا در برابر آسیب‌های ناشی از هیپرگلیسمی حمایت کند.

جلیلی در پایان اظهار داشت: با توجه به گسترش شیوع دیابت و تأثیر آن بر ناباروری در زنان، شناسایی عوامل مؤثر در بهبود عملکرد سلول‌های جنسی از اهمیت بسزایی برخوردار است و در صورت تأیید نتایج به‌دست‌آمده در تحقیقات بالینی، می‌توان به کاربری درمانی این ترکیب در آینده امید داشت.

آخرین اخبار

زمان خرید طلا فرارسید؟ – خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین،نادر بذرافشان در تشریح چشم انداز بازار داخلی...

شکل‌گیری بحث‌ها بین وزرای خارجه انگلیس و پاکستان درباره مسائل منطقه‌ای

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ایوت کوپر» وزیر خارجه بریتانیا...

بیانیه ۴۲نماینده مجلس علیه تصمیمات راهبردی نظام؟ / این بار چه کسانی قرار است دیپلماسی را تخریب کنند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تعدادی از نمایندگان مجلس علیه دور...

گزارش تازه نیویورک تایمز از زرادخانه ایران

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه آمریکایی نیویورک...

پنالتی‌ها درخشش ال‌چولو را به سایه می‌سایند؛ سوسیداد برای سومین بار قهرمان کوپادل‌ری می‌شود

استادیوم لاکارتوخا شاهد برگزاری دیدار پایانی جام حذفی اسپانیا،...

خطیب‌زاده: هیچ یورانیوم غنی‌شده‌ای به ایالات متحده منتقل نخواهد شد

به گزارش ایسنا، «سعید خطیب‌زاده»، معاون وزیر امور خارجه...

دانشمندان هورمون طبیعی را کشف کرده‌اند که می‌تواند چاقی را معکوس کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دیجیاتو:...

واکنش سازمان هواپیمایی به فروش بلیت توسط برخی سایت‌ها

به گزارش خبرآنلاین،مقصود اسعدی سامانی در خصوص بازگشایی ۶...

آمریکا با جنگ ایران خود را در یک دام «خودساخته» گرفتار کرد

به گزارش خبرآنلاین، پروفسور گریگوری ای. ددیس (Gregory A....

هواشناسی: بارش باران و کاهش دما در تهران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی فراجا: نتایج این نبرد شفاف است و ملت ایران بر تنگه هرمز تسلط دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام «علی شیرازی»، رئیس سازمان...

استراتژیست جمهوری‌خواه: ترامپ در پیش‌چشم ما به سرنوشتش می‌رسد

به نقل از خبرآنلاین، در اپیزود اخیر پادکست «لفت...

اطلاعیه مهم سازمان هواپیمایی درباره بازگشایی فرودگاه‌های کشور/ کدام مسیرها باز شد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سازمان هواپیمایی کشوری طی اطلاعیه‌ای...

آسیب به ۶۰ هواپیمای مسافربری در جنگ رمضان/ ۱۰ هواپیما منهدم شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا رضایی‌کوچی رئیس کمیسیون عمران...

ترامپ پرونده گم شدن دانشمندان هسته‌ای را به دست اف‌بی‌آی سپرد

طبق گزارش خبرآنلاین، کاخ سفید اعلام کرده است که...

تبلیغات متنی