پنج‌شنبه 7 آبان 1405

هرم‌ها چه شکلی بودند؟ – ایسنا


اهرام مصر باستان هزاران سال است که پا بر جا باقی مانده‌اند و از جمله کهن‌ترین بناهای جهان محسوب می‌شوند، اما این اهرام در زمان که ساخته شدند چه شکلی بودند؟

به نقل از لایوساینس، اهرام مصر که روی شن‌های جیزه استوارند، ‌ همواره به عنوان گواه نبوغ و مهندسی انسان در نظر گرفته‌ شده‌اند. این بناهای عظیم که به عنوان مقبره‌های فرعون‌های باستانی ساخته ‌شده‌اند، هزاران سال قدمت دارند.

با گذشت زمان، اما ظاهر این اهرام نیز تغییر کرده است و یکی از دلایل آن می‌تواند غارت باشد. پرسش اینجاست که ظاهر اصلی این اهرام بلافاصله پس از تکمیل ساخت آن‌ها چگونه بود؟ ‌

زمانی که اهرام مصر باستان در جیزه و سایر نقاط ساخته شدند، مثل امروز نمای قهوه‌ای و شنی نداشتند، بلکه نمای آن‌ها با لایه‌ای از سنگ رسوبی درخشان پوشانده شده بود.

«محمد مجاهد»، استادیار مؤسسه مصرشناسی دانشگاه چارلز واقع در پراگ (چک) در گفت‌وگو با لایوسانس بیان کرد: «همه اهرام با نوعی سنگ‌آهک سفید و مرغوب پوشانده شده بودند.»‌

استفاده از روکش سنگ‌آهکی، نمای صاف و صیقلی به هرم‌هایی می‌داد که زیر نور آفتاب مصر به رنگ سفید می‌درخشیدند.

بر اساس اطلاعات «موزه ملی اسکاتلند»، کارگران حدود ۶.۱ میلیون تن سنگ‌آهک را فقط برای ساخت هرم بزرگ جیزه استفاده کردند. هرم بزرگ که با نام هرم «خوفو» هم شناخته می‌شود، بزرگترین و قدیمی‌ترین هرم جیزه به شمار می‌آید. «فرعون خوفو» ‌ دستور ساخت این هرم را در طول دوران حکومتش در فاصله ۲۵۵۱ پیش از میلاد تا ۲۵۲۸ پیش از میلاد صادر کرد. البته سنگ‌های نمای این هرم بعدها برای استفاده در ساخت بنای دیگری از هرم جدا شدند.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

چرا فرعون‌ها دیگر هرم نساختند؟

نخستین هرمی که ساخته شد

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد، ‌ سنگ‌های نمای هرم در دوران حکومت «توت‌عنخ‌آمون» ‌ (۱۳۳۶ تا ۱۳۲۷ پیش از میلاد) جدا شدند و این روند تا قرن دوازدهم میلادی ادامه داشت. زلزله‌ای در سال ۱۳۰۳ میلادی نیز استحکام برخی از سنگ‌های نما را کاهش داد.

امروزه، هنوز بخش‌هایی از سنگ‌آهک اصلی، نمای اهرام جیزه باقی مانده است و می‌توان در قله هرم «خفرع» این سنگ‌ها را دید.

سنگ نمای هرم خفرع که به یاد «فرعون خفرع» (دوره حکومت از ۲۵۲۰ پیش از میلاد تا ۲۴۹۴ پیش از میلاد) ساخته شده است، به نحوی در بخش بالایی هرم باقی مانده است که گویی قله‌ای بر فراز قله اصلی این هرم وجود دارد. در مصر باستان، در بخش پایینی این هرم از گرانیت قرمز استفاده شده بود.

سومین و کوچکترین هرم در بین اهرام سه‌گانه جیزه، ‌ هرم «منکورع» است که به یاد فرعون منکورع (دوره حکومت از ۲۴۹۰ پیش از میلاد تا ۲۴۷۲ پیش از میلاد) ساخته شد و برای نمای بخش‌های پایینی آن نیز از سنگ گرانیت قرمز استفاده شده بود.

اکنون در نوک قله اهرام جیزه چیزی وجود ندارد، ولی در ابتدا سرپوشی از جنس نقره و طلا قرار داشت. این بخش از هرم همچون جواهری بر فراز اهرام به نظر می‌رسید. بیشتر این بخش از هرم‌ها در طول زمان از بین رفتند، اما نمونه‌های کمی از آن‌ها اکنون در موزه‌های مصر نگهداری می‌شوند.

برای مثال، موزه بریتانیا از نمونه مشابهی نگهداری می‌کند که از جنس سنگ‌آهک است و روی آن نوشته‌های هیروگلیف حکاکی شده است. این اثر تاریخی از محوطه باستان‌شناسی «ابیدوس» واقع در مصر کشف شده است. روی این اثر تاریخی مردگان حین پرستش «ازیریس»، یکی از ایزدان مصریان باستان به تصویر کشیده شده است.



منبع

آخرین اخبار

مقام ایرانی: ادعای ترامپ درباره محتوای نامه ونس به رضایی دروغ محض است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، یک مقام آگاه ایرانی...

۴ نماینده ایران فردا روی تشک می‌روند

به گزارش تابناک، فردا در ادامه رقابت‌های حسن یزدانی...

فضای غالب در اردوگاه آیزنکوت بیش از گذشته آماده همکاری با احزاب عربی است

به گزارش خبرآنلاین ، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش...

سخنگوی سپاه در پاسخ به سنتکام: ادعای مین‌روبی هرمز را با شواهد مستقل ثابت کنید، نه بیانیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس گزارش ایسنا، سردار...

برزیل درباره دخالت انتخاباتی شبکه منتسب به «ونس» تحقیق می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، از بخش اسپانیولی تارنمای سی‌ان‌ان، دیوان...

جدیدترین خبر درباره شرایط کمپانی پس از بستری شدن در بیمارستان

ونسان کمپانی، سرمربی بایرن مونیخ، پس از بستری شدن...

اگر هنگام بازکردن آیفون Duo صدای غیرعادی شنیدید، به گوشی فشار نیاورید

کالبدشکافی گوشی تاشوی آیفون دوئو توسط شرکت iFixit دو احتمال مهم...

مغز کودکان ۴ سال پیش از بروز علائم، خطر افسردگی و اضطراب را نشان می‌دهد

بر اساس تازه‌ترین پژوهش، سرعت بلوغ مغز کودک می‌تواند...

افشای جزییاتی از فرار نامزد مغلوب انتخابات برزیل به آمریکا

به گزارش خبرآنلاین، خبرنگار المیادین در خصوص اخبار منتشره...

همه پرسش‌ها درباره نتانیاهو

انتخابات اخیر اسرائیل در حالی بدون پیروز قاطع...

سندرز: ترامپ خطرناک‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ است

به گزارش خبرآنلاین، برنی سندرز، سناتور مستقل ایالت ورمونت...

قیمت سکه امروز ۶ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه امامی ۲۶۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس: گاز کمتر مصرف کنید پول نقد بگیرید!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرهاد شهرکی، نایب رئیس کمیسیون...

انویدیا سه میلیارد دلار برای تقویت ابرهوش شخصی زاکربرگ هزینه می‌کند

شرکت‌های انویدیا و متا روز سه‌شنبه از گسترش همکاری...

تبلیغات متنی