چهارشنبه 2 اردیبهشت 1405

بازار سرمایه در وضعیت بحرانی؛ بورس همچنان در مسیر نزول قرار دارد

در پانزدهمین روز از ماه اسفند سال ۱۴۰۳، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران به میزان ۱۵ هزار و ۳۳۲ واحد کاهش یافت و رقم دو میلیون و ۷۹۰ هزار و ۱۱ واحد را ثبت کرد. در دو روز اخیر، بازار به ترتیب با افت هایی معادل ۸۱۰۵ واحد و ۵۷ هزار واحد مواجه شده بود. ریزش سه روزه اخیر پس از آن به وقوع پیوسته است که بازار در دو روز کاری قبلی خود شاهد رشد بود. کاهش شدت این ریزش باعث شد که بورس نتواند کانال ۲.۸ میلیون را که در ماه های گذشته چهار مرتبه به آن ورود پیدا کرده و مجدداً از آن خارج شده بود، حفظ کند و امروز دوباره به زیر این کانال سقوط نمود.

در روز چهارشنبه، شاخص هم وزن نیز با افت ۵۰۱۰ واحدی به عدد ۸۲۴ هزار و ۱۴۴ واحد رسید.

در آخرین روز کاری هفته، تعداد سهام مثبت در بورس به ۷۰ عدد و تعداد سهام منفی به ۲۴۸ عدد رسید. شمار خریداران به ۷۰ هزار نفر رسید. به طور کلی، بازار در این روز ۰.۵۵ درصد کاهش را تجربه کرد.

امروز، حدود ۴۶۶ هزار فقره معامله به ارزشی معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان در بازار سهام به ثبت رسید.

نمادهای فارس و فملی بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند، در حالی که وبملت تأثیر مثبتی را رقم زد. از دیگر نمادهای پرتراکنش می توان به وبملت، آلومینا و شتران اشاره کرد.

در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۳، شاخص فرابورس ایران نیز ۱۱۹ واحد کاهش یافت و به عدد ۲۵ هزار و ۴۵۴ واحد رسید. تعداد معاملات در فرابورس امروز به ۲۷۹ هزار فقره و ارزش آن به رقم قابل توجه ۱۲۴ هزار میلیارد تومان رسید.

نمادهای کگهر و فقدیر بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند، در حالی که شاوان تأثیر مثبتی را ایجاد کرد. خیمن، اخشاب و الکتروماد نیز از دیگر نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

بازار سهام از دوم آبان روندی صعودی را دنبال کرد و در این بازه رکوردهای جدیدی را ثبت نمود. به طوری که در این مدت، شاخص کل بورس به میزان تقریباً ۳۱ درصد افزایش داشت. اما از تاریخ ۲۲ دی ماه به بعد، این بازار دچار نوسانات کاهشی شده و تنها ۱۵ روز مثبت را تجربه کرده است. در روزهای اخیر، این بازار در حال نوسان بین کانال های ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد بوده و چهار بار موفق به حفظ کانال ۲.۸ میلیون نشده است، تا اینکه در روز ۷ اسفند، مجدداً وارد این کانال شد.

در روز یکشنبه (۲۷ آبان)، بازار سرمایه پس از تقریباً چهار ماه کانال ۲.۲ میلیون واحد را پس گرفت و در یکشنبه چهارم آذر از مرز ۲.۳ میلیون واحد عبور کرد.

سه شنبه (ششم آذر) پس از حدود ۱۹ ماه، کانال ۲.۴ میلیون واحد را مجدداً به دست آورد، و در تاریخ ۱۴ آذر برای نخستین بار وارد کانال ۲.۵ میلیون واحد شد و پس از آن رکوردهای جدیدی را ثبت نمود؛ به طوری که در ۲۴ آذرماه به کانال ۲.۶ میلیون دست یافت، یکم دی کانال ۲.۷ میلیون را فتح کرد، چهارم دی وارد محدوده ۲.۸ میلیون شد، و ۱۸ دی ماه از کانال ۲.۹ میلیون واحد عبور کرد؛ اما در ۲۳ دی دوباره به زیر این کانال سقوط کرد و در روزهای اخیر در محدوده ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بوده است. در روز یکشنبه ۲۸ بهمن، محدوده ۲.۷ میلیون را از دست داد ولی در تاریخ ۲۹ بهمن دوباره این کانال را پس گرفت. در روز هفتم اسفند نیز وارد کانال ۲.۸ میلیون گردید، اما در تاریخ ۱۵ اسفند برای پنجمین بار طی چند هفته اخیر آن را از دست داد.

برخی کارشناسان بر این باورند که بازار سرمایه از نظر بنیادی دارای شرایط مناسبی است، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهام داران و فعالیت نوسان گیری، تاکنون مانع از رشد چشم گیر این بازار شده است. با این حال، بورس تا پیش از افت های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار به کانال ۲.۹ میلیون واحد رسیده بود.

 

آخرین اخبار

تریتا پارسی: ترامپ عقب نشینی و آتش‌بس را نامحدود تمدید کرد

به گزارش خبرآنلاین، پارسی روز سه‌شنبه به وقت محلی...

جزئیات بخشنامه جدید دستمزد کارگران/ افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فضل‌الله رنجبر نماینده کرمانشاه در مجلس...

خبر جدید درباره قیمت بلیت بعد بازگشایی پروازها/ وجوه پروازهای کنسلی مسترد می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجید اخوان، در پاسخ به...

شوک جنگ خاورمیانه به اقتصاد انگلیس/ 250 هزار شغل در خطر نابودی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه گاردین در یک گزارش...

کارشناس نظامی روسیه: تعرض به ناو ایرانی مغایر با حقوق بین‌الملل بود/ پیام پهپادهای صورتی

به گزارش خبرآنلاین،‌ سرلشکر ولادیمیر پاپوف روز سه‌شنبه در مصاحبه با پایگاه...

اسلام‌آباد: بر اهمیت تجدید آتش‌بس میان ایران و آمریکا تأکید می‌نماییم

طبق گزارش خبرآنلاین، «محمد اسحاق دار» وزیر امور خارجه...

شمس‌الواعظین: موشک‌ها خط قرمز ایران به شمار می‌روند و هرگز موضوع گفتگو نخواهند بود/ در صورت وقوع حمله، با قدرت و قاطعیت واکنش نشان...

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ماشاءالله شمس‌الواعظین»، رئیس انجمن روزنامه‌نگاران...

سرپرست پژوهشگاه رنگ منصوب شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم،...

لاپورتا در وضعیت بحرانی؛ مجدد موضوع حقوق‌های بارسلونا حاشیه‌ساز شد

باشگاه بارسلونا در آستانه یک مرحله مهم از برنامه‌ریزی...

پیوند تاهل و سلامت؛ ازدواج با کاهش ریسک ابتلا به سرطان ارتباط دارد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : زومیت:...

وضعیت آب این سدها به شرایط استثنایی رسید/ میزان پرشدگی سدها دقیقا اعلام شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس تازه‌ترین...

قیمت طلا باز هم ریخت/ قیمت جدید طلای جهانی امروز اول اردیبهشت ۱۴۰۵

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت هر اونس طلا برای...

الجزیره: اسرائیل امیدوار است که ایران و آمریکا به توافق نهایی دست نیابند

براساس گزارش خبرآنلاین، ندا ابراهیم، خبرنگار الجزیره مستقر در...

نقض دوباره آتش‌بس در لبنان و انفجار چندین ساختمان در بنت جبیل

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

خورشید گرفتگی اختصاصی تنها برای ۱۲ نفر از ساکنین زمین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، این...

اردوغان محدودیت‌هایی بر استفاده از سلاح در ترکیه وضع می‌کند

بر اساس گزارش خبرآنلاین، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه...

ادعای ترامپ: توافق جدید ما با ایران بسیار بهتر از برجام خواهد بود

به گزارش خبرآنلاین،  دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با...

رونمایی از دستخط رهبر شهید انقلاب بر قرآن خطی نفیس + عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کتابخانه آستان قدس رضوی به...

فوتبالیست اوکراینی در حین خدمت در ارتش روسیه جان باخت

الکساندر پولوفکوف، بازیکن سابق لیگ برتر اوکراین و فوتبالیست...

مترو و اتوبوس بی.آر.تی تا اطلاع ثانوی رایگان شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

ایرانی‌ها با خشکسالی خداحافظی کردند؟/ منابع آبی این سدها تغییر کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فیروز قاسم‌زاده، مدیرکل...

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری بر اسلس احکام جدید

به گزارش خبرآنلاین،حشمت‌اله سلیمانی، معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق...

مرتس: هیچ توجیهی برای اقدام نظامی علیه کوبا وجود ندارد

بر اساس گزارش خبرآنلاین، عصر روز دوشنبه، «فردریش مرتس»...

توییت قابل توجه پزشکیان در نزدیک شدن به خاتمه زمان آتش‌بس؛ مردم ایران زیر فشار نمی‌گیرند

بر اساس گزارشی از خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور،...

تبلیغات متنی