پیمان جبلی، رییس سازمان صداوسیما، در واکنش به درخواست های مردمی برای پخش مجموعه های طنز نوین و برنامه های شاد، اظهار داشت که اگرچه تولید طنز کار دشواری است و به نوعی به کارهای سیتکامی کمتر توجه شده، اما این روزها با کارگردانان برجسته در حال گفتگو برای ایجاد آثار جدید طنز هستند.
گزارش منتشرشده از اداره کل روابط عمومی سازمان صداوسیما در روز یکشنبه، هفتم بهمن، به تماس های مردمی با واحد ۱۶۲ اشاره کرد و در بخشی از آن به درخواست عمومی برای «پخش سریال های طنز جدید و متنوع و انتقاد از نمایش سریال های تکراری» پرداخته بود.
در حاشیه اختتامیه جشنواره فرهنگی و اقتصادی آگهی های بازرگانی صداوسیما، جبلی ضمن گفت وگو با خبرنگاران و در پاسخ به سوال درباره خواسته های مردم نسبت به پخش مجموعه های طنز جدید و برنامه های شاد، بیان کرد: ما و همکارانمان به شکل شبانه روزی در تلاش هستیم تا برنامه های جدیدی را عرضه کنیم. در این راستا، برنامه های سرگرمی را در شبکه نسیم، شبکه سه و برنامه های ترکیبی در سایر شبکه ها مشاهده خواهید کرد. اما ما معتقدیم این تلاش ها کافی نیست و باید به تولید کارهای بیشتر، کیفی تر و عمیق تری بپردازیم.
ساخت طنز، چالش بزرگی است
جبلی با بیان اینکه تولید مجموعه های طنز، فرآیندی پیچیده به شمار می رود، افزود: شاید یکی از سخت ترین مراحل تولید در تلویزیون، طنز باشد و این به دلیل مقایسه ای است که بین تولیدات مختلف انجام می شود. در واقع، بینندگان انتظار دارند که کارهای جدید نسبت به آثار قبلی از کیفیت بالاتری برخوردار باشد. بر همین اساس، ما از تمامی ظرفیت های موجود در داخل و خارج از سازمان استفاده کرده ایم و امیدواریم که توانسته باشیم آثار بهتری خلق کنیم. در همین راستا، قدم هایی نیز برداشته شده و پروژه ای تحت عنوان «چرخ گردون» در حال انجام است که در آن از چهره های برجسته طنز بهره مند خواهیم بود. در تولید آثار طنز بر کیفیت داستان ها و فیلمنامه ها تاکید داریم و امیدواریم با آثار باکیفیت جدید، بتوانیم به خواسته های بینندگان پاسخ مناسب بدهیم.
مدت هاست که از تولیدات سیتکامی غافل شده ایم
رییس صداوسیما به مساله ای دیگر اشاره کرد و گفت: مدت زیادی است که از تولیدات سیتکامی غفلت شده و اکنون برای راه اندازی دوباره این گونه برنامه ها و جذب عوامل حرفه ای مشکل داریم. یکی از عواملی که باعث جذابیت کارهای سیتکامی می شود، هم زمانی تولید و پخش است؛ یعنی ایجاد اثر همزمان با رویدادها و تغییرات اجتماعی و فرهنگی. این هم زمانی می تواند به جذب بیشتر مخاطب کمک کند. این مسیر به تدریج در حال شکل گیری است و مرکز سیمرغ که طی دو سال اخیر تأسیس شده، در تلاش است عوامل تولید را پیدا کند. هم اکنون نیز هنرمندان شناخته شده تلویزیون به عنوان عوامل تولید یا در حال همکاری با ما هستند.
در حال گفتگو با کارگردانان معروف طنز هستیم
جبلی در پاسخ به این سوال که کدام کارگردانان طنز برای تلویزیون فعالیت خواهند کرد، و با توجه به شایعات همکاری دوباره مهران مدیری با صداوسیما، توضیح داد: کارگردانان با تجربه ای که در زمینه طنز فعالیت دارند یا در حال تولید آثار جدید هستند یا با آن ها قرارداد بسته ایم و یا در حال مشاوره از آن ها هستیم. افراد بسیاری در این عرصه فعال هستند و با برخی از کارگردانان توافق کرده ایم که پروژه های نمایشی تولید کنند.
او تاکید نمود: آنچه اکنون در حال انجام است، با هدف پاسخ به ذائقه خاص و مشکل پسند مخاطبان شکل خواهد گرفت.
تدارک صداوسیما برای ایام دهه فجر
جبلی همچنین درباره برنامه هایی که صداوسیما برای ایام دهه فجر در نظر دارد، اعلام کرد که مجموعه های جدیدی در شبکه یک و سه به نمایش درمی آید و برنامه هایی به مناسبت شب ورود امام(ره) طراحی شده است. تولید برنامه های کوتاه (تاک) و فیلر در تلویزیون ضروری و از این پس بیشتر دیده خواهد شد. این برنامه ها شامل سریال های جدید از جمله در شبکه نسیم و سایر شبکه ها و همچنین مستندهایی درباره تاریخ انقلاب و برنامه های گفت وگو محور است.
او همچنین اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود و پیروزی مقاومت در غزه و لبنان، فضای عمومی امیدوارکننده ای وجود دارد. به خاطر پیروزی های اخیر، ما شاهد بازگشت افتخارآمیز مردم غزه به مناطق خود و تبادل اسرا بودیم که خوشبینی و شادابی خاصی به فضا بخشیده است. در این ایام، تلاش همکاران ما بر این است که برنامه های ملی و مذهبی مناسبتی را به خوبی تدارک ببینند.
به وعده های خود برای تولید «نون خ»، «زیرخاکی» و «پایتخت ۷» عمل کرده ایم
جبلی در پاسخ به سوال دیگری درباره شباهت های برنامه های «۱۰۰۱» و «خندوانه» که صرفاً با تغییر برخی عوامل روبرو بوده اند، اظهار داشت: پیشتر نیز اشاره کرده ام که هیچ گونه اجباری برای افرادی که علاقمند به همکاری نیستند وجود ندارد و به آن ها احترام می گذاریم، اما این بدین معنی نیست که از تولید برنامه هایی که ساختار آن ها مورد پسند مردم است، غفلت کنیم. علاوه بر داشتن برنامه هایی برای فصل جدید تولیدات موفق، همچون «نون خ»، «زیرخاکی» و «پایتخت ۷» که به بینندگان وعده داده بودیم، تلویزیون باید به تولید برنامه های نوین و برندهای جدید نیز بپردازد. به رغم وجود شباهت هایی، اما معتقدم که برنامه ۱۰۰۱ یک اثر جدید و متفاوت است که تا کنون موفق عمل کرده و اطمینان داریم که در زمینه های دیگر نیز آثار جدیدی به تولید می رسد و امیدواریم که برندهای بیشتری به خانواده مرتبط با صدا و سیما افزوده شود.
او تاکید کرد: ما بی نهایت قدردان زحمات تمام افرادی هستیم که در گذشته فعالیت داشته اند، اما این به معنای توقف در تاریخ و مرور تجارب گذشته نیست. ما نمی توانیم به یک برنامه، یک برند و یا یک شخص محدود بمانیم. مخاطبان از ما توقع دارند که این رویکرد نوین و مداوم ادامه یابد.
وضعیت خبرنگار صداوسیما که توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شده است
پیمان جبلی در مورد وضعیت خبرنگار صداوسیما که به دست رژیم صهیونیستی در غزه بازداشت شده، توضیح داد: با پیگیری های انجام شده، این خبرنگار در حال حاضر توسط رژیم صهیونیستی دستگیر و در اسارت قرار دارد و به درخواست خانواده اش، موضوع به صورت علنی مطرح نشده است ولی تلاش داریم تا اطلاعات بیشتری به دست بیاوریم. او هنوز در سرزمین های اشغالی تحت نظر آن رژیم است و امیدواریم این خبرنگار به زودی از اسارت رهایی یابد.
هدف از راه اندازی شبکه پرس تی وی ترک زبان
در پایان، جبلی در پاسخ به این سوال که آیا تأسیس شبکه پرس تی وی ترکیه پاسخی به راه اندازی شبکه تی آرتی ترکیه بود، گفت: راه اندازی شبکه پرس تی وی در ترکیه به دلیل استقبال گسترده مردم مسلمان ترکیه از برنامه های ما، به ویژه شبکه پرس تی وی و شبکه های آذری، صورت می گیرد. به تازگی این شبکه دعوتنامه ای برای جذب همکاران از ترکیه ارسال کرده که با استقبال قابل توجهی روبرو شده است. لذا تصمیم گرفتیم فعالیت جدیدی در زمینه تولید محتوای ترکی ایجاد کنیم. پرس تی وی انگلیسی به عنوان شبکه اصلی ما شناخته می شود و در شبکه های اجتماعی و منصة های پرمخاطب، محتوای روزانه به زبان ترکی استانبولی تولید کرده و به مخاطبان ترک زبان ارائه می دهیم.
