یکشنبه 30 فروردین 1405

پزشکیان: هم‌افزایی امکانات دولت و بسیج، بستر ساز تغییرات بنیادین در روش‌های خدمت‌رسانی خواهد بود

رئیس‌جمهور در سخنانی به این نکته اشاره کرد که بسیج، به عنوان یک شبکه وسیع، منسجم و ریشه‌دار، در همکاری با مساجد و سایر نهادهای مردمی، ظرفیت عظیمی برای ارائه خدمات مؤثر به مختلف اقشار جامعه به وجود می‌آورد. او افزود: یکپارچگی ظرفیت‌های دولت و بسیج، می‌تواند زمینه‌ساز تحولی عمیق در نحوه خدمت‌رسانی باشد.

جلسه‌ای با موضوع بررسی «الگوی مدیریت محله‌محور» عصر امروز دوشنبه (۱۲ خردادماه) به ریاست مسعود پزشکیان و با حضور وزرای کشور، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) و تنی چند از فرماندهان عالی‌رتبه بسیج برگزار گردید.

رئیس‌جمهور در این نشست با تأکید بر اهمیت و جایگاه برجسته بسیج در ساختار اجتماعی ایران، تصریح کرد: این شبکه منسجم بسیج با همکاری مساجد و سایر نهادهای مردمی می‌تواند به‌طور مؤثری خدمات گسترده‌ای به سطح جامعه ارائه دهد؛ این ظرفیتی است که در زمینه‌های مختلفی نظیر آموزش، سلامت، ورزش، بهبود معیشت عمومی و به ویژه حمایت هدفمند از اقشار کم‌برخوردار و محروم، نقشی کلیدی و تحول‌آفرین ایفا خواهد کرد.

پزشکیان در این زمینه با تأکید بر ابعاد مختلف این هم‌افزایی اجتماعی، خاطرنشان کرد: دولت در تلاش است با استفاده هوشمندانه از این ظرفیت عظیم مردمی، مساجد را به مراکزی برای حمایت اجتماعی، تقویت تاب‌آوری محلات و کمک به نیازمندان تبدیل کند. تجمیع و هم‌راستا کردن ظرفیت‌های دولت، بسیج و نهادهای دیگر اجرایی، منجر به تحولی عمیق در نظام خدمت‌رسانی خواهد شد.

رئیس‌جمهور همچنین تأکید کرد که برای دستیابی به موفقیت در این مسیر، نیاز به طراحی دقیق و هدفمند سازوکارهای اجرایی داریم و افزود: باید به‌وضوح مشخص شود که چه خدماتی، به کدام گروه‌ها، از سوی چه نهادهایی و با چه مسئولیتی ارائه می‌شود. مدیریت محله‌محور تنها یک الگوی اجرایی نیست؛ بلکه نگرشی جدید در حکمرانی محلی، فعال‌سازی مشارکت مردمی و چابک‌سازی روندهای خدمت‌رسانی است.

پزشکیان ادامه داد: بر اساس این رویکرد، ضروری است که نقش هر نهاد مطابق با قابلیت‌های موجود و در چهارچوب ساختار اجرایی بسیج به‌طور شفاف تعریف شود. یکپارچگی اقدامات حمایتی، جلوگیری از پراکندگی و حرکت بر مبنای نقشه‌های دقیق محلات، می‌تواند به‌عنوان ابزاری مطمئن برای کاهش نابرابری، ارتقای سرمایه اجتماعی و افزایش تاب‌آوری جامعه در برابر تهدیدات عمل کند.

رئیس‌جمهور همچنین با قدردانی از رویکرد وحدت‌آفرین سپاه و بسیج، گفت: بسیج با نگاهی فراتر از سلایق سیاسی و اعتقادی، تمامی اقشار جامعه را به مشارکت فرا می‌خواند و روحیه هم‌افزایی و مسئولیت‌پذیری را در مردم ارتقاء می‌دهد. اگر این رویکرد به سطوح پایین‌تر جامعه گسترش یابد، بسیاری از فاصله‌ها و نارضایتی‌ها به همگرایی و رضایت تبدیل می‌شود.

در ادامه جلسه، سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از رویکرد متمرکز بر عدالت دولت چهاردهم در توجه به اقشار محروم و تعادل در توزیع خدمات عمومی تقدیر کرده و گفت: سپاه و بسیج با اتکا به شبکه‌ای گسترده و منسجم، در کامل‌ترین حالت آمادگی دارند تا در هم‌افزایی با دولت، مشکلات کشور را رفع کنند.

سردار سلامی همچنین تصریح کرد: امروز، ۶۴ هزار پایگاه مقاومت بسیج در سرتاسر کشور فعال است که بیش از ۹۰ درصد آنها در مساجد مستقر می‌باشند. این شبکه عظیم آمادگی دارد تا در خدمت هریک از برنامه‌های شبکه‌ای و مردمی دولت، از سطح ملی تا پایین‌ترین سطوح محلی قرار گیرد.

علاوه بر این، سردار سلامی برنامه‌ریزی برای تولید چهار هزار مگاوات برق به منظور کمک به حل مشکل ناترازی حوزه انرژی را اعلام کرد و با تأکید بر رویکرد غیرانتفاعی سپاه در همکاری با دولت خاطرنشان کرد: هدف ما درآمدزایی نیست، بلکه اجرای پروژه‌ها با کیفیت بالا، با تکیه بر نیروهای متعهد، متخصص و جهادی است که جان خود را برای پیشرفت ایران اسلامی فدای می‌کنند.

در ادامه، سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، از تشکیل ۳۰ هزار «شورای تحول محله» خبر داد؛ شوراهایی که با مشارکت امامان جماعت، افراد تأثیرگذار، نخبگان محلی، خیرین، هیئت امنا و مسئولان ذی‌ربط محلات، مأموریت دارند مسائل، ظرفیت‌ها و نیازهای هر محله را به‌طور دقیق شناسایی و برای رفع آنها اقدام کنند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین همچنین تأکید کرد: بسیج از تمام ظرفیت‌های خود بهره‌برداری می‌کند تا این طرح راهبردی به نتیجه برسد و به الگویی مؤثر برای حکمرانی محلی و مشارکت مردم تبدیل شود.

سردار سلیمانی به اختصار گزارشی از برخی فعالیت‌های بسیج در زمینه مدرسه‌سازی، تأسیس مراکز بهداشت و درمان در مناطق محروم، ایجاد فرصت‌های شغلی و شکل‌دهی قرارگاه‌های صرفه‌جویی در مصرف انرژی در سطح استان‌ها ارائه کرد.

در این جلسه، مقرر گردید سازمان بسیج مستضعفین در طول یک هفته آینده، طرح جامع خود را در خصوص نقش‌آفرینی نهادهای مختلف با محوریت شورای تحول محله ارائه کند تا پس از بررسی و تصویب نهایی، به مرحله اجرایی برسد.

علاوه بر این، کلیات طرح مشارکت دولت، نیروهای مسلح و قوه قضائیه برای ایجاد کریدورهای راهبردی شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب کشور به تصویب رسید و قرار شد جزئیات آن در جلسه‌ای تخصصی با حضور مسئولان ذی‌ربط مورد بررسی و نهایی‌سازی قرار گیرد.

آخرین اخبار

زمان خرید طلا فرارسید؟ – خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین،نادر بذرافشان در تشریح چشم انداز بازار داخلی...

شکل‌گیری بحث‌ها بین وزرای خارجه انگلیس و پاکستان درباره مسائل منطقه‌ای

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ایوت کوپر» وزیر خارجه بریتانیا...

بیانیه ۴۲نماینده مجلس علیه تصمیمات راهبردی نظام؟ / این بار چه کسانی قرار است دیپلماسی را تخریب کنند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تعدادی از نمایندگان مجلس علیه دور...

گزارش تازه نیویورک تایمز از زرادخانه ایران

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه آمریکایی نیویورک...

پنالتی‌ها درخشش ال‌چولو را به سایه می‌سایند؛ سوسیداد برای سومین بار قهرمان کوپادل‌ری می‌شود

استادیوم لاکارتوخا شاهد برگزاری دیدار پایانی جام حذفی اسپانیا،...

خطیب‌زاده: هیچ یورانیوم غنی‌شده‌ای به ایالات متحده منتقل نخواهد شد

به گزارش ایسنا، «سعید خطیب‌زاده»، معاون وزیر امور خارجه...

دانشمندان هورمون طبیعی را کشف کرده‌اند که می‌تواند چاقی را معکوس کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دیجیاتو:...

واکنش سازمان هواپیمایی به فروش بلیت توسط برخی سایت‌ها

به گزارش خبرآنلاین،مقصود اسعدی سامانی در خصوص بازگشایی ۶...

آمریکا با جنگ ایران خود را در یک دام «خودساخته» گرفتار کرد

به گزارش خبرآنلاین، پروفسور گریگوری ای. ددیس (Gregory A....

هواشناسی: بارش باران و کاهش دما در تهران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی فراجا: نتایج این نبرد شفاف است و ملت ایران بر تنگه هرمز تسلط دارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام «علی شیرازی»، رئیس سازمان...

استراتژیست جمهوری‌خواه: ترامپ در پیش‌چشم ما به سرنوشتش می‌رسد

به نقل از خبرآنلاین، در اپیزود اخیر پادکست «لفت...

اطلاعیه مهم سازمان هواپیمایی درباره بازگشایی فرودگاه‌های کشور/ کدام مسیرها باز شد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سازمان هواپیمایی کشوری طی اطلاعیه‌ای...

آسیب به ۶۰ هواپیمای مسافربری در جنگ رمضان/ ۱۰ هواپیما منهدم شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا رضایی‌کوچی رئیس کمیسیون عمران...

ترامپ پرونده گم شدن دانشمندان هسته‌ای را به دست اف‌بی‌آی سپرد

طبق گزارش خبرآنلاین، کاخ سفید اعلام کرده است که...

تبلیغات متنی