یکشنبه 10 آبان 1405

انتظار می‌رود مشارکت انتخابات ریاست‌جمهوری از ۵۳ درصد فراتر رود

تحقیقات انجام‌شده توسط موسسه افکارسنجی ملت مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص مشارکت مردم در انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری، حاکی از این است که سطح حضور در این انتخابات احتمالاً به بالای ۵۳ درصد خواهد رسید.

میزان مشارکت سیاسی شهروندان همواره یکی از موضوعات حیاتی برای انواع نظام‌های حکومتی بوده است. در نظام‌های مردم‌سالار، نظیر جمهوری اسلامی ایران، این مسئله اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. موسسه افکارسنجی ملت، که وابسته به مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی است، به منظور ارزیابی میزان مشارکت در انتخابات چهاردهم ریاست‌جمهوری، از پاسخ‌دهندگان بالای ۱۸ سال در کشور با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده و به‌صورت تلفنی در دوره زمانی ۶ تا ۹ خردادماه ۱۴۰۳ داده‌ها را جمع‌آوری کرده است.

برخی از نتایج قابل توجه این نظرسنجی به شرح زیر می‌باشد:

ویژگی‌های پاسخ‌دهندگان

در این نظرسنجی ملی، ۵۰/۱ درصد از پاسخ‌دهندگان را مردان و ۴۹/۹ درصد را زنان تشکیل می‌دهند. همچنین ۲۸/۹ درصد از پاسخ دهندگان در گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال (جوانان)، ۵۷/۳ درصد در گروه سنی ۳۶ تا ۶۰ سال (میانسالان) و ۱۳/۱ درصد در گروه سنی بالای ۶۰ سال (سالمندان) قرار دارند. ۳۴/۵ درصد دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی، ۶۰/۵ درصد دارای تحصیلات غیر دانشگاهی و ۳/۹ درصد نیز بی‌سواد هستند. همچنین، ۴۰/۳ درصد از پاسخ‌دهندگان ساکن مراکز استان‌ها، ۳۶/۷ درصد در شهرهای تابعه و ۲۳ درصد در روستاهای کشور زندگی می‌کنند.

تاثیر انتخابات بر بهبود شرایط کشور

در پاسخ به سوال «همان‌طور که می‌دانید، یک ماه دیگر انتخابات زودهنگام برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید برگزار خواهد شد. می‌گویید حضور در این انتخابات چقدر در بهبود وضعیت کشور تأثیر دارد؟»، نزدیک به دو سوم از پاسخ‌دهندگان (۶۴/۲ درصد) این مشارکت را به میزان زیاد یا خیلی زیاد مؤثر ارزیابی کرده و در مقابل، ۱۴ درصد از آنها این مشارکت را به‌میزان کم تأثیرگذار دانسته‌اند. همچنین، ۱۸/۳ درصد از مردم معتقدند که شرکت در این انتخابات هیچ تاثیری در بهبود وضعیت کشور نخواهد داشت.

اولویت‌های اقدام رئیس‌جمهور آینده

در پاسخ به پرسش «به نظر شما رئیس‌جمهور آینده باید کدام یک از اقدامات را در اولویت قرار دهد؟»، به ترتیب ۳۳/۸ درصد از پاسخ‌دهندگان «عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد»، ۲۶/۱ درصد «رفع تحریم‌های خارجی»، ۲۶ درصد «بهبود مدیریت و افزایش کارآمدی مسئولان» و ۴/۴ درصد «آزادی‌های سیاسی و اجتماعی» را به‌عنوان اولویت‌های اصلی رئیس‌جمهور آینده معرفی کردند.

نرخ مشارکت در چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری

پرسش شده است «در انتخابات ریاست‌جمهوری ماه آینده، برخی از مردم شرکت می‌کنند و برخی دیگر نه؛ شما چه نظری دارید؟» که ۵۳/۴ درصد پاسخ‌دهندگان بیان کرده‌اند که قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد و در مقابل، ۱۷/۷ درصد اظهار داشته‌اند که به‌هیچ وجه شرکت نخواهند کرد. همچنین، ۲۸/۹ درصد از پاسخ‌دهندگان در این زمینه مردد بوده و هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته‌اند. بر این اساس، میزان مشارکت در کل کشور با احتساب حاشیه خطای ۳ درصد تا پایان هفته دوم خردادماه، ۵۳/۴ درصد برآورد می‌شود.

شایان ذکر است که با توجه به ثبت‌نام چهره‌های مختلف و نزدیک شدن به زمان برگزاری چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، پیش‌بینی می‌شود که سطح مشارکت افزایش یابد.

آخرین اخبار

ماه‌عسل سرمربی تمام شد؛ سه معضل بزرگ آبی‌ها پس از دو شکست متوالی

شروع درخشان انزو مارسکا روی نیمکت منچسترسیتی با هفت...

تشدید اختلافات بر سر تشکیل کابینه جدید اسرائیل/ تلاش مخالفان برای کنار زدن نتانیاهو

به گزارش خبرآنلاین به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین،...

گوشی شما چه زمانی صدایتان را ضبط می‌کند؟ واقعیت پنهان پشت سیری و الکسا

دستیارهای صوتی مانند سیری، گوگل و الکسا انجام بسیاری...

شیائومی ۱۸ پرو و پرو مکس؛ قیمت‌های نجومی در کنار باتری‌های کوچک‌تر

قیمت‌های احتمالی گوشی‌های پرچمدار شیائومی ۱۸ پرو و شیائومی...

نوجوانان در مسیر کشف هویت؛ طوفان تغییرات جسمانی و عاطفی

نوجوانی به عنوان یکی از حساس‌ترین مراحل گذار از...

تبعیض جنسیتی در عصر الگوریتم‌ها

زمانی که در حال طراحی جلد کتاب خود...

قیمت سکه امروز ۹ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ نیم‌سکه ۱۳۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

اظهارات زارع پس از کسب چهارمین طلای جهان

به گزارش تابناک، امیرحسین زارع پس از کسب مدال...

ویدیو/منتظری: جهاد دانشگاهی پژوهش‌ها را به سمت مسائل اساسی ایران سوق داده است

رئیس جهاد دانشگاهی با تشریح اولویت‌های پژوهشی این نهاد...

نشست مهم امنیتی به ریاست نخست وزیر عراق

به گزارش خبرآنلاین، یک نشست امنیتی امروز شنبه به...

منچسترسیتی ۰ – برایتون ۱/ مرغ‌های دریایی، گربه سیاه شدند!

تیم منچسترسیتی امروز از هفته نهم لیگ برتر انگلیس...

قیمت بیت‌کوین به ۷۷ هزار دلار سقوط کرد؛ احتمال افت تا ۶۵ هزار دلار

به گزارش خبرآنلاین،بزرگ‌ترین رمزارز بازار، معاملات روز جمعه را...

آیا کمبود آهن را می‌توان فقط با نگاه کردن به صورت تشخیص داد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : این...

ثبت رکورد جدید سیمان فارس نو با کاهش کلینکر فاکتور به ۸۱٫۴۵ درصد

شرکت سیمان فارس نو در ادامه اقدامات تخصصی برای...

آیا بعد از برداشتن یک تخمدان هنوز امکان بارداری وجود دارد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برداشتن...

هواشناسی: رگبار باران در تهران از عصر دوشنبه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

آیا اینترنت در ایران ارزان است؟

درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه بسته‌های اینترنت بارها...

تبلیغات متنی