شنبه 2 آبان 1405

الزامات لازم برای بهره‌برداری بهینه از کارت سوخت شخصی

جواد اوجی، وزیر نفت کشور، امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان کرد: “به همکاران خود اعلام کرده‌ایم که طی یک هفته تا ۱۰ روز آینده اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند تا پس از آن، سوخت‌گیری فقط با کارت‌های شخصی انجام شود.”

وی همچنین افزود که الزام به استفاده حداکثری از کارت سوخت شخصی، یک مسئولیت قانونی به شمار می‌رود و اظهار داشت: “در قانون و بودجه سال ۱۴۰۳، قانون گذار وزارت نفت را ملزم کرده که در سال ۱۴۰۳ باید ۹۵ درصد سوخت‌گیری‌ها با کارت سوخت شخصی انجام شود.”

در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، وزارت نفت در راستای ساماندهی کارت سوخت آزاد جایگاه‌ها اقداماتی را انجام داد و سعی داشت تعداد کارت‌های آزاد را محدود کند تا استفاده از کارت سوخت شخصی تا پایان شهریور ۱۴۰۲ به بیش از ۹۰ درصد برسد.

اما در نیمه دوم سال، به علت کاهش ناگهانی سهمیه بنزین ۳۰۰۰ تومانی برای کارت‌های سوخت شخصی از ۱۵۰ لیتر به ۱۰۰ لیتر، تعداد کارت‌های آزاد جایگاه‌ها دوباره افزایش یافت و لذا هدف دستیابی به ۹۰ درصد استفاده از کارت سوخت شخصی به زمان دیگری موکول شد.

* نیاز به شفاف‌سازی از سوی وزارت نفت درباره کارت‌های اضطراری

با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و همچنین سفرهای نوروزی، تعداد کارت‌های آزاد در جایگاه‌ها به حدی افزایش یافته که دوباره شاهد بازگشت کارت‌های سوخت نخی به ازای هر نازل در پمپ بنزین‌ها هستیم.

اکنون وزارت نفت دوباره هدف‌گذاری کرده که در ۱۰ روز آینده، کارت سوخت شخصی به عنوان اصل سوخت‌گیری بنزین در کشور مطرح گردد؛ اگرچه با توجه به برخی عوامل مانند طولانی بودن مدت زمان صدور کارت‌های سوخت المثنی برای افرادی که کارت سوخت ندارند و همچنین سهمیه‌های محدود (۱۶۰ لیتر شامل ۱۵۰۰ تومانی و ۳۰۰۰ تومانی در هر کارت سوخت)، احتمال این امر وجود ندارد. وزارت نفت باید توضیح دهد که پس از تاریخ مشخص شده، چه میزان و تحت چه شرایطی کارت‌های آزاد در پمپ بنزین‌ها برای سوخت‌گیری اضطراری در دسترس خواهند بود.

* داستانی از سامانه‌ای که هنوز به وقوع نپیوسته و وعده‌ای که به تأخیر افتاده است!

علاوه بر این، هدف‌گذاری شده بود که از ابتدای بهمن ماه ۱۴۰۲، امکان ثبت آنلاین درخواست صدور کارت سوخت فراهم آید، اما با گذشت بیش از دو ماه از این تاریخ، هنوز این فرآیند محقق نشده است و معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی قول داده که این مهم تا پایان اردیبهشت ماه تحقق یابد.

با راه‌اندازی ثبت آنلاین درخواست صدور کارت سوخت المثنی، زمان صدور این کارت از یک ماه که وزارت نفت اعلام کرده بود به یک هفته کاهش می‌یابد.

این موضوع پیش‌نیاز اقداماتی است که وزیر نفت امروز به آن اشاره کرده، زیرا بخشی از جمعیت به دلیل دلایل مختلف، از جمله خرید خودروهای جدید یا گم شدن کارت سوخت، فاقد کارت شخصی هستند. لازم است که پیش از اجباری کردن استفاده از کارت سوخت شخصی و محدود کردن بیشتر کارت‌های آزاد در جایگاه‌ها، سامانه مربوطه برای ثبت آنلاین درخواست صدور کارت سوخت و کاهش زمان صدور به یک هفته، به انجام برسد.

آخرین اخبار

هشدار نارنجی هواشناسی در ۴ استان از فردا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

سردار محبی: به کوچکترین اشتباه دشمن پاسخ چند برابری خواهیم داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سردار «حسین محبی»...

نظرات کاربران فلای تودی درباره پرواز با آوا ایر

برای انتخاب یک پرواز، قیمت و ساعت حرکت...

خطرناک‌ترین میراث ترامپ؛ پایان غرب و جهان ۳ بخشی

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دو...

نتانیاهو از «غافلگیری بسیار بزرگ» برای تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه الدستور، بنیامین...

معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی کشور نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند

رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به «نذر وقت»، گفت:...

نگاهداری:‌ چرا قیمت مسکن نجومی شد؟

رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با تاکید بر اینکه...

ترمیم دی‌ان‌ای در بدن؛ امید تازه برای درمان یک بیماری ژنتیکی نادر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان...

علیرضا بیرانوند سرباز فجرسپاسی شد

علیرضا بیرانوند از اول آبان‌ماه به طور رسمی راهی...

منبع عراقی: الزیدی با الشرع تماس‌های محرمانه داشته است

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری المعلومه به نقل از یک...

در روش تازه خرید بنزین پیش از سوخت‌گیری یک مرحله «احراز هویت» اضافه شده است

به گزارش خبرآنلاین،روند سوخت‌گیری با کارت اضطراری در شماری...

کاتس: ایران و اخوان المسلمین در پی حمله به اسرائیل هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی...

رئیس شورای اروپا: کانال دیپلماتیک غیررسمی با روسیه همچنان باز است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاستا در مصاحبه با نشریه...

تبلیغات متنی