مدیرکل دفتر حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست از آغاز به کار یک سامانه هوشمند جامع حقوقی به منظور نظارت و کنترل تمامی پرونده های این سازمان و همچنین پیگیری تأمین اسناد تالاب های کشور در استان قم و آذربایجان غربی خبر داد.
طبق اعلام از سوی سیدامیر حسین شمس، در این راستا، طی چهار ماه اخیر یک دوره آموزشی برای آشنایی با اصول و قوانین حاکم بر مناطق تحت مدیریت، بعد از تقریباً ۱۲ سال، با همکاری معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور و حضور برخی نمایندگان مجلس برای رؤسای ادارات حقوقی برگزار شد.
او از اقدامات مهم در راستای پیگیری تأمین اسناد تالاب های کشور و همچنین به دست آوردن اسناد چندین تالاب در استان های قم و آذربایجان غربی یاد کرد و بر اهمیت عدم طرح دعوی در محاکم حقوقی و کیفری جدید در ستاد و حل اختلاف ها با استفاده از اصل سازش و تسویه حساب تأکید کرد که از جمله سیاست ها و فعالیت های این دفتر در ماه های اخیر بوده است.
مدیر کل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست به جلسات برگزار شده با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای رسیدگی به دعاوی اشاره کرد و گفت: تشکیل یک کمیته مشترک با دیوان عدالت اداری برای نخستین بار از جمله اقدامات مؤثر در این زمینه بوده که می تواند بسیاری از مشکلات فعلی را به سرعت حل کند.
شمس توضیح داد: در این مدت، نشست های مشترکی میان رئیس سازمان محیط زیست، دادستان کل کشور، رئیس دیوان عالی کشور و رئیس سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد که این جلسات توانست به رفع بسیاری از چالش های حقوقی در این سازمان کمک کند.
او همچنین به برگزاری بیش از ۶۵ جلسه میان نمایندگان مجلس و رئیس سازمان محیط زیست اشاره کرد و از پیگیری درخواست های نمایندگان و پاسخ سریع به آن ها گفت و افزود: پیگیری پرونده محیط بان شهید باشقره پس از شش سال در دیوان عالی کشور، پیگیری پرونده محیط بان متهم به قتل عمد در دیوان عالی کشور، همکاری و مشاوره به استان در پرونده کانسار خزر، ارائه راهکارهای حقوقی به معاونت طبیعی و اداره کل استان در موضوع گردشگری آشوراده، و برگزاری نشست مشترک با رئیس کل دادگستری و رئیس بازرسی استان گلستان در زمان سفر به این استان، از جمله اقدامات ما و همکاران این دفتر در سازمان است.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، شمس خاطرنشان کرد: در این مدت، مراحل راه اندازی سامانه هوشمند جامع حقوقی جهت رصد و کنترل تمامی پرونده های موجود در سازمان و استان ها به انجام رسید و امیدواریم که تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد.
