شنبه 9 آبان 1405

چراغ سبز «یو‌بی‌اس» برای نجات «کردیت سوئیس»؛ معامله ۳ میلیارد یورویی با تضمین دولت انجام شد


یورونیوز: بانک یو‌بی‌اس سوئیس در معامله‌ای با تضمین دولتی با خرید بانک متضرر کردیت سوئیس موافقت کرد. این دو بانک روز یکشنبه پس از مذاکرات اضطراری با حضور سازمان‌های ناظر مقررات مالی کشور، در بیانیه‌ای توافق خود را با انجام این معامله اعلام کردند.

بانک ملی سوئیس این معامله را بهترین راه برای بازیابی اعتماد بازارهای مالی و مدیریت مخاطرات پیش‌روی اقتصاد این کشور دانست.

کردیت سوئیس اعلام کرد که هیچگونه اختلالی در خدمت‌رسانی به مشتریانش پیش نخواهد آمد. سخنگوی این بانک گفت: «ما بر انجام یک مرحله گذار روان و تجربه‌ای بدون مشکل برای مشتریان خود متمرکز هستیم.»

بر اساس جزئیات اعلام شده از این معامله، سهامداران بانک کردیت سوئیس به ازای هر ۲۲.۴۸ سهم خود، یک سهم در بانک یو‌بی‌اس دریافت خواهند کرد. ارزش این معامله ۳.۰۵ میلیارد یورو است. این در حالی است که ارزش این بانک پیش از این در پایان روز جمعه، حدود ۸ میلیارد دلار بود.

در نتیجه این معامله، بانک مرکزی سوئیس اعتباری ۱۰۰ میلیون یورویی برای یو‌بی‌اس و کردیت سوئیس در نظر گرفته است. دولت فدرال سوئیس هم با هدف کاهش مخاطرات پیش‌روی یوبی‌اس، تا ۹ میلیارد یورو خسارت احتمالی حاصل از این معامله را تضمین کرده است.

موسسات مالی بین‌المللی بلافاصله از این معامله استقبال کردند.

بانک ۱۶۷ ساله کردیت سوئیس پیش‌تر وامی ۴۶.۵ میلیارد یورویی از بانک ملی سوئیس دریافت کرده که برای مدت کوتاهی باعث افزایش قیمت سهام این بانک شده بود. اما بنا بر گزارش‌ها به نظر می‌رسد این اقدام برای جلوگیری از خروج سرمایه سپرده‌گذاران کافی نبوده است.

مشکلات این بانک روز سه‌شنبه گذشته، همزمان با اعلام شناسایی «ضعف‌های مالی» در گزارش مالی سال گذشته آغاز و همچون دومینو منجر به سقوط ارزش سهام آن شد.

روز چهارشنبه بدترین روز برای سهام بانک «کردیت سوئیس» بود که با سقوط تاریخی ۲۲ درصدی به پایین‌ترین حد ارزش خود رسید و هر سهم آن تنها معادل ۱.۷۵ فرانک سوئیس معامله شد.

نگرانی‌های جدی درباره وضعیت این بانک و درنتیجه روند سقوط ارزش سهامش زمانی آغاز شد که عمار خضیری، رئیس «بانک الاهلی» عربستان سعودی که عمده‌ترین سهامدار این بانک است، در گفتگو با تلویزیون بلومبرگ تصمیم قطعی‌اش را مبنی بر عدم افزایش سرمایه خود در این بانک اعلام کرد.

این بانک همچنین پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد که پس از سقوط ارزش سهامش، برای تقویت مالی خود تا سقف ۵۴ میلیارد دلار از بانک مرکزی سوئیس وام می‌گیرد؛ اما این اقدام نیز سرمایه‌گذاران را مجاب به حفظ و افزایش سرمایه‌شان نکرد.

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا از اقدام فوری دولت سوئیس استقبال کرد و آن را برای حفظ نظم بازار و اطمینان از ثبات مالی آن حیاتی دانست.



منبع

آخرین اخبار

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

جلسه صبحگاهی برای جابجایی متدین با تاجرنیا

اگرچه چند روزی است که مصطفی متدین حکم مدیرعاملی...

سپاه: چهارمین نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین روابط عمومی نیروی دریایی سپاه...

مدیرعامل شرکت ملی گاز: مصرف گاز در ۵ روز ۳۰ درصد بالا رفت!

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته سعید توکلی، مدیرعامل...

حمایت جمهوری آذربایجان از امارات در سازمان ملل به جای ترکیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرغم اقدامات آنکارا و رئیس...

علیرضا دبیر: حضرت عباسی جفتش طلا بود!

به گزارش تابناک، رقابت‌های امروز کشتی آزاد قهرمانی جهان...

لاپید: مخالفان نتانیاهو در انتخابات پیروز شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «یائیر لاپید» در پستی در...

سقاب اصفهانی اعلام کرد: سیاست دولت، مازوت‌سوزی نیست/ پیش بینی سناریوهای جایگزین برای زمستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اسماعیل سقاب اصفهانی ، رئیس سازمان...

وایمو برای عرضه روبوتاکسی در ژاپن و بریتانیا به سراغ تویوتا رفت

شرکت وایمو، زیرمجموعه خودران آلفابت، اعلام کرد که از...

صاعقه در ایلام جان ۲ نفر را گرفت و ۳ نفر را مصدوم کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

فرار یا تبعید سیاسی؟ خروج فلانیو بولسونارو پس از شکست در انتخابات

شکست انتخاباتی، خانواده بولسونارو را وارد مرحله‌ای تازه از...

صدراعظم آلمان: اروپا باید رویکردهای خود را در قبال آمریکا بازنگری کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فریدریش مرتس در آخرین مقصد...

نشست سن‌پترزبورگ به مثابه راه «نجات جغرافیایی»

دنیای اقتصاد: دکتر احمد رشیدی نژاد: پژوهشگر ژئوپلیتیک...

اعتبار جدید کالابرگ فعال شده یا هنوز در انتظار استفاده است؟

در حالی که دولت از افزایش ۵۰۰ هزار تومانی...

فرهنگستان علوم ظرفیت خود را برای تحقق خیزش علمی کشور به کار می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرهنگستان علوم،...

بزرگ‌ترین سرقت تاریخ رمزارزها؛ ۶.۳ میلیارد دلار از بایننس خارج شد/ کره شمالی در مظان اتهام

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی شرکت‌های تحلیل بلاک‌چین نشان...

غیرفعال‌شدن کارت سوخت خودروهای بالای ۲۵ سال و موتورسیکلت‌های بالای ۱۰ سال تکذیب شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی...

درخواست عربستان از آمریکا درباره جنگ با ایران: به دیپلماسی فرصت دهید

به گزارش خبرآنلاین، وبگاه شبکه عبری i۲۴News گزارش داد...

دستیارهای هوش مصنوعی دولت همچنان در ابهام‌

با گذشت نزدیک به دو سال از آغاز طرح...

تبلیغات متنی