شنبه 2 آبان 1405

دلایل فیلم علی حاتمی به عنوان پوستر جشنواره فجر چیست؟

در آیین معرفی پوستر جشنواره فیلم فجر، در مورد دلایل اثر «مادر» اثر علی حاتمی بحث و گفتگو صورت گرفت.

دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در این مراسم با ابراز امیدواری، تصریح کرد که این دوره از جشنواره می تواند به یادگاری شیرین برای نسل های ایران تبدیل شود.

رونمایی از پوستر جشنواره چهل و سوم در عصر روز چهارشنبه، ۵ دی ماه، با حضور رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی، منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره، احترام برومند، بازیگر پیشکسوت سینما و دیگر عوامل فیلم «مادر»، اعضای هیئت مسابقة سینمای ایران و مدیران سینمایی در ستاد جشنواره انجام شد.

منوچهر شاهسواری در این مراسم ضمن یادآوری یاد و خاطره مرحومه ژاله علو، یکی از زنان تاثیرگذار در حوزه فرهنگ و هنر ایران، گفت: برنامه ریزی شده بود تا پوستر همزمان با ایام بزرگداشت روز مادر رونمایی شود، اما در پی درگذشت مرحوم علو، مراسم با احترام به این بانوی بزرگ، چند روز به تأخیر افتاد.

وی با اشاره به اینکه جشنواره امسال بر مبنای یک مفهوم مرکزی آغاز شده است، افزود: این مفهوم به این معناست که جشنواره یک رویداد ملی محسوب می شود و در سرزمین ایران برگزار می گردد. این رویداد نه تنها متعلق به هیچ فرد خاصی نیست، بلکه به تمام ما تعلق دارد و امیدوارم که این مفهوم به طور مستمر در طول جشنواره برقرار بماند.

شاهسواری ادامه داد: رویداد جشنواره فجر در سرزمین عزیزمان، مادر ماست، که وطن مادر و مادر وطن است و این واقعیت در همه ابعاد زیست تاریخی و فرهنگی ما عمیقاً وجود دارد. اگر بخواهیم همدیگر را به یاد بیاوریم و جشنواره بهانه ای برای شفافیت دل هایمان باشد، پس خواهیم توانست چشمانمان را برای یکدیگر روشن تر کنیم. این روشنایی در سرزمین ما عاملی برای حیات و پایداری فرهنگی خواهد بود. مثالی در زبان فارسی داریم که می گوید «سنگ روی سنگ بند نمی شود»، اما همه این بناها چگونه بر هم قرار گرفته اند؟ سنگ ها تنها با ملات به هم می چسبند و استحکام آنها به ملاتشان برمی گردد؛ فرهنگ، اعتقادات و تمدن این سرزمین همان ملات است.

دبیر جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: ما هنوز در این سرزمین به ساخت فیلم ادامه می دهیم، گاهی در حالتی خوشحال و گاهی ناراحتیم، شاید گله مندانه سخن بگوییم، اما یک نکته را به خوبی درک می کنیم: ما برای تصویرسازی زندگی بهتر تلاش داریم و در اعماق خود اعتقاد داریم که فیلم می سازیم تا رویاهای خود را نمایان کنیم. بخشی از این رویاها نشان دهنده نیازهای زیستی مان و بخش دیگر مرتبط با آینده مان است. گاهی با این رویاها آینده خود را تصویر می کنیم و امیدوار به این هستم که جشنواره امسال، خاطره ای فراموش نشدنی برای رویاهای فرزندان این سرزمین به وجود بیاورد.

شاهسواری همچنین در خصوص علت تصویر از فیلم «مادر» به عنوان پوستر جشنواره چهل و سوم گفت: تقریباً همه در سنین مختلف ممکن است این فیلم را دیده و در ذهن خود خاطره ای از آن ساخته باشند. این خاطره در جشنواره چهل و سوم می خواهد دوباره زنده شود و پیامی که می خواهد منتقل کند این است که هرچند شاید در احترام به زنان و مادران این سرزمین کوتاهی کرده ایم، اما قلب هایمان همراه آنان است و امیدواریم که این نقیصه را ببخشند.

سینمای ایران نباید فراموش کند که قدمت و عمق دارد و خاطرات آن به زمان های دور بازمی گردد. سینمای ایرانی تازه متولد نشده و فرهنگ و هنر ایران هم در دیروز آغاز نشده اند. ما باید به تعمیق این فرآیند ادامه دهیم که وظیفه هر یک از ماست.

در انتهای مراسم، با دعوت شاهسواری و حضور احترام برومند، احمد بخچی، عبدالله اسکندری، یونس صباحی، مرتضی شایسته و رائد فریدزاده، پوستر جشنواره چهل و سوم معرفی شد.

سید مهدی سجادی، سرپرست مدیرعاملی بنیاد سینمایی فارابی، بهروز شعیبی، مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، مریم پیرکاری، مدیرعامل موسسه تصویرشهر، و دیگر اعضای هیأت مسابقه سینمای ایران و مدیران ستادی جشنواره فیلم فجر در این مراسم حضور داشتند.

پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با عکسی از عزیز ساعتی از فیلم «مادر» توسط ابراهیم حقیقی طراحی شده است.

آخرین اخبار

خطرناک‌ترین میراث ترامپ؛ پایان غرب و جهان ۳ بخشی

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دو...

نتانیاهو از «غافلگیری بسیار بزرگ» برای تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه الدستور، بنیامین...

معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی کشور نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند

رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به «نذر وقت»، گفت:...

نگاهداری:‌ چرا قیمت مسکن نجومی شد؟

رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با تاکید بر اینکه...

علیرضا بیرانوند سرباز فجرسپاسی شد

علیرضا بیرانوند از اول آبان‌ماه به طور رسمی راهی...

منبع عراقی: الزیدی با الشرع تماس‌های محرمانه داشته است

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری المعلومه به نقل از یک...

در روش تازه خرید بنزین پیش از سوخت‌گیری یک مرحله «احراز هویت» اضافه شده است

به گزارش خبرآنلاین،روند سوخت‌گیری با کارت اضطراری در شماری...

کاتس: ایران و اخوان المسلمین در پی حمله به اسرائیل هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی...

رئیس شورای اروپا: کانال دیپلماتیک غیررسمی با روسیه همچنان باز است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاستا در مصاحبه با نشریه...

پیام بورس به بازارها

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در هفته گذشته...

جنگ مجدد با ایران‌، اقتصاد جهانی را زمین‌ گیر خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تنش‌های نظامی میان ایالات متحده...

سهمیه اول و دوم کارت سوخت واریز شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس گفته رضا حاجی...

تبلیغات متنی