شنبه 2 آبان 1405

چه کسی ۵۰۰۰ کتاب را سوزاند؟

مقام‌های محلی ولایت پنجشیر از آتش‌سوزی منزل فضل احمد معنوی وزیر عدلیه پیشین جمهوری اسلامی افغانستان خبر دادند؛ اتفاقی که با عنوان آتش زدن کتابخانه پنجشیر توسط طالبان انعکاس یافته است.

 مولانا نصرالله ملک زاده، رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت پنجشیر به خبرگزاری خامه پرس گفته در خانه فضل احمد معنوی در منطقه رخا در این ولایت آتش سوزی رخ داده است. بنا بر این اعلان، آتش سوزی در طبقه پنجم منزل با حضور تیم آتش نشانی در محل آتش سوزی مهار شد و گرچه تلفات جانی گزارش نداشته اما خسارات مالی زیادی به ساختمان وارد شده است.

منابع محلی در پنجشیر می‌گویند که یک کتابخانه بزرگ در این ساختمان که حدود ۵ هزار کتاب ارزشمند از رشته های مختلف را در خود جای داده بود، کاملا سوخته و خاکستر شد؛ کتابخانه‌ای که فضل احمد معنوی مالک این بنا هر از چند گاهی در آن برنامه‌های کتابخوانی و فرهنگی برگزار می‌کرد.

فضل احمد معنوی، وزیر و سیاستمدار سابق تبعیدی افغانستان که اصالتاً از ولایت پنجشیر است، بلافاصله به این رویداد واکنش نشان داد و آن را عمدی و یک حرکت بسیار بزدلانه با اشاره به دشمنان افغانستان توصیف کرد و گفت: «دشمن بشریت کتابخانه مرا در پنجشیر که هزاران کتاب از رشته‌های مختلف از جمله اسلام، دین، تاریخ، دانشگاه و ادبیات را در خود جای داده بود، به آتش کشیده است. افغانستان وطن مشترک ماست و متأسفانه دستاوردهای معنوی و مادی ما به تدریج در آتش می‌سوزد».

این رویداد با محکومیت های گسترده در افغانستان و خارج از آن همراه شده اما مقامات طالبان هنوز در این زمینه اظهار نظری نکرده‌اند، در حالی که برخی دیگر از رسانه‌های غیرافغان، طالبان را عامل این آتشوزی معرفی کرده‌اند. 



منبع

آخرین اخبار

هشدار نارنجی هواشناسی در ۴ استان از فردا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

سردار محبی: به کوچکترین اشتباه دشمن پاسخ چند برابری خواهیم داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سردار «حسین محبی»...

نظرات کاربران فلای تودی درباره پرواز با آوا ایر

برای انتخاب یک پرواز، قیمت و ساعت حرکت...

خطرناک‌ترین میراث ترامپ؛ پایان غرب و جهان ۳ بخشی

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دو...

نتانیاهو از «غافلگیری بسیار بزرگ» برای تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه الدستور، بنیامین...

معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی کشور نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند

رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به «نذر وقت»، گفت:...

نگاهداری:‌ چرا قیمت مسکن نجومی شد؟

رئیس مرکز پژوهش های مجلس، با تاکید بر اینکه...

ترمیم دی‌ان‌ای در بدن؛ امید تازه برای درمان یک بیماری ژنتیکی نادر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان...

علیرضا بیرانوند سرباز فجرسپاسی شد

علیرضا بیرانوند از اول آبان‌ماه به طور رسمی راهی...

منبع عراقی: الزیدی با الشرع تماس‌های محرمانه داشته است

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری المعلومه به نقل از یک...

در روش تازه خرید بنزین پیش از سوخت‌گیری یک مرحله «احراز هویت» اضافه شده است

به گزارش خبرآنلاین،روند سوخت‌گیری با کارت اضطراری در شماری...

کاتس: ایران و اخوان المسلمین در پی حمله به اسرائیل هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی...

رئیس شورای اروپا: کانال دیپلماتیک غیررسمی با روسیه همچنان باز است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاستا در مصاحبه با نشریه...

تبلیغات متنی