شنبه 9 آبان 1405

کشاورزی از طریق فناوری اسکن لیزری و پرینت سه‌بعدی

تحقیقات جدیدی که توسط محققان آلمانی انجام شده است، به نمایش می‌گذارد که ترکیب فناوری‌های اسکن لیزری و چاپ سه‌بعدی می‌تواند به بهبود محصولات کشاورزی کمک شایانی کند.

، این فناوری‌های نوآورانه در عرصه کشاورزی، با هدف ساخت یک مدل سه‌بعدی دقیق از گیاه چغندرقند با یکدیگر ترکیب شده‌اند.

طبق گزارش فیز، مدل‌های سه‌بعدی ایجاد شده در این مطالعه، از اطلاعات ژنتیکی به‌کاررفته فراتر رفته و به تجزیه و تحلیل ویژگی‌های کلیدی زمین‌های چغندرقند می‌پردازند. این مدل‌ها می‌توانند به بهبود محصولات با کمک هوش مصنوعی غالباً در پرورش هوشمند نژادها مورد استفاده قرار گیرند. مدل‌های ایجادشده از گیاه چغندرقند نمونه‌ای تکرارپذیر و عملی برای استفاده در مزارع به شمار می‌روند.

تمامی تجزیه و تحلیل‌های این پژوهش به‌صورت رایگان در اختیار عموم قرار دارد و مدیریت محصول به جمع‌آوری سیستم‌های لازم مشغول است. در حال حاضر، هر کسی می‌تواند گیاه چغندرقند سه‌بعدی خود را با حداقل نیاز به نگهداری چاپ کند.

اصلاح نژاد مدرن گیاهان به کارگیری الگوریتم‌های یادگیری ماشین و فناوری‌های تصویربرداری پیشرفته برای شناسایی ویژگی‌های مطلوب را در بر می‌گیرد. به «فنوتیپ گیاهی» اشاره به عینیت جمع‌آوری اطلاعات و ارزیابی دقیق خصوصیات گیاهان است که در سنوات اخیر شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی بوده‌ایم.

حسگرهای کامپیوتری به‌کاررفته در این فرایند، علاوه بر اینکه دقت بررسی‌های خودکار را افزایش می‌دهند، امکان ثبت اطلاعات پیچیده‌ای از گیاهان را فراهم می‌آورند که ثبت آن‌ها به روش‌های سنتی برای انسان در مقیاس وسیع بسیار دشوار است.

مدل جدید چاپ سه‌بعدی چغندرقند با در نظر گرفتن این ویژگی‌ها طراحی شده و به‌منظور سهولت در دسترسی، فایل‌هایی برای دانلود رایگان و استفاده مجدد ارائه می‌دهد. این امتیاز به محققان و هر شخص علاقمند به چغندرقند این فرصت را می‌دهد تا نسخه دقیقی از چغندرقند مرجع را بازسازی کرده و پژوهش‌های انجام‌شده در آزمایشگاه‌های مختلف را مقایسه کنند. امکان‌پذیری چاپ سه‌بعدی به معنای این است که این روش می‌تواند در محیط‌هایی با منابع محدود همچون کشورهای در حال توسعه به‌کار گرفته شود.

«جوناس بومر»(Jonas Bömer) و همکارانش در «موسسه تحقیقات چغندر قند»(IIRB) و «دانشگاه بن»(University of Bonn) آلمان برای جمع‌آوری داده‌های دقیق به‌منظور مدل‌سازی، از فناوری «لیدار»(LIDAR) به‌منظور تشخیص نور و فاصله بهره‌برداری کردند. یک نمونه واقعی از گیاه چغندرقند به‌وسیله لیزر اسکن شده تا داده‌های سه‌بعدی از ۱۲ زاویه مختلف جمع‌آوری شود.

پس از پردازش داده‌ها، آن‌ها به یک چاپگر سه‌بعدی تجاری منتقل شدند تا مدل چغندرقند به‌صورت واقعی ایجاد گردد. سپس پژوهشگران این مدل را برای استفاده به‌عنوان مرجع در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار دادند.

بومر اظهار داشت که در حوزه فنوتیپ سه‌بعدی گیاهان، ارجاع به حسگرهای مورد استفاده، الگوریتم‌های کامپیوتری و پارامترهای مورفولوژیکی می‌تواند چالش‌ها و در عین حال اهمیت زیادی داشته باشد. به‌کارگیری فناوری‌های بیشتر به‌منظور تولید مدل‌های مرجع قابل تکرار، موقعیت جدیدی برای توسعه روش‌های استاندارد فراهم می‌آورد. این روند به هر دو حوزه پژوهش‌های علمی و اصلاح نژادی گیاهان کمک شایانی می‌کند.

این نوآوری منحصر به چغندرقند نیست. یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهند که چگونه ترکیب هوش مصنوعی، چاپ سه‌بعدی و حسگرها می‌تواند در آینده پرورش گیاهان و تأمین نیاز تغذیه‌ای بشر با محصولات زراعی سالم و خوشمزه مؤثر واقع شود.

نتایج این تحقیق در مجله «GigaScience» منتشر شده است.

آخرین اخبار

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

جلسه صبحگاهی برای جابجایی متدین با تاجرنیا

اگرچه چند روزی است که مصطفی متدین حکم مدیرعاملی...

سپاه: چهارمین نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین روابط عمومی نیروی دریایی سپاه...

مدیرعامل شرکت ملی گاز: مصرف گاز در ۵ روز ۳۰ درصد بالا رفت!

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته سعید توکلی، مدیرعامل...

حمایت جمهوری آذربایجان از امارات در سازمان ملل به جای ترکیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرغم اقدامات آنکارا و رئیس...

علیرضا دبیر: حضرت عباسی جفتش طلا بود!

به گزارش تابناک، رقابت‌های امروز کشتی آزاد قهرمانی جهان...

لاپید: مخالفان نتانیاهو در انتخابات پیروز شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «یائیر لاپید» در پستی در...

سقاب اصفهانی اعلام کرد: سیاست دولت، مازوت‌سوزی نیست/ پیش بینی سناریوهای جایگزین برای زمستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اسماعیل سقاب اصفهانی ، رئیس سازمان...

وایمو برای عرضه روبوتاکسی در ژاپن و بریتانیا به سراغ تویوتا رفت

شرکت وایمو، زیرمجموعه خودران آلفابت، اعلام کرد که از...

صاعقه در ایلام جان ۲ نفر را گرفت و ۳ نفر را مصدوم کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

فرار یا تبعید سیاسی؟ خروج فلانیو بولسونارو پس از شکست در انتخابات

شکست انتخاباتی، خانواده بولسونارو را وارد مرحله‌ای تازه از...

صدراعظم آلمان: اروپا باید رویکردهای خود را در قبال آمریکا بازنگری کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فریدریش مرتس در آخرین مقصد...

نشست سن‌پترزبورگ به مثابه راه «نجات جغرافیایی»

دنیای اقتصاد: دکتر احمد رشیدی نژاد: پژوهشگر ژئوپلیتیک...

اعتبار جدید کالابرگ فعال شده یا هنوز در انتظار استفاده است؟

در حالی که دولت از افزایش ۵۰۰ هزار تومانی...

فرهنگستان علوم ظرفیت خود را برای تحقق خیزش علمی کشور به کار می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرهنگستان علوم،...

بزرگ‌ترین سرقت تاریخ رمزارزها؛ ۶.۳ میلیارد دلار از بایننس خارج شد/ کره شمالی در مظان اتهام

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی شرکت‌های تحلیل بلاک‌چین نشان...

غیرفعال‌شدن کارت سوخت خودروهای بالای ۲۵ سال و موتورسیکلت‌های بالای ۱۰ سال تکذیب شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی...

درخواست عربستان از آمریکا درباره جنگ با ایران: به دیپلماسی فرصت دهید

به گزارش خبرآنلاین، وبگاه شبکه عبری i۲۴News گزارش داد...

دستیارهای هوش مصنوعی دولت همچنان در ابهام‌

با گذشت نزدیک به دو سال از آغاز طرح...

تبلیغات متنی