یکشنبه 19 مهر 1405

انتقاد ایرج راد از مسائل مالی و بودجه خانه تئاتر ایران

ایرج راد با ابراز نگرانی از وضعیت ناچیز بودجه‌های خانه تئاتر، خاطرنشان کرد که حتی این مبلغ اندک نیز به شکل مالیات به ما تعلق می‌گیرد.

این بازیگر و رئیس هیات مدیره خانه تئاتر ایران در مصاحبه‌ای با ایسنا به جزئیات مالیاتی مربوط به موسسات فرهنگی هنری پرداخته و نسبت به کمبود بودجه خانه تئاتر و نحوه ارائه آن ابراز تاسف کرد.

او در ادامه به انواع موسسات فرهنگی هنری ایران اشاره کرد و گفت: موسسات فرهنگی هنری به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ انتفاعی و غیرانتفاعی، نظیر خانه تئاتر که هدف آن ارائه خدمات و حمایت از هنرمندان است و برای تأمین هزینه‌های جاری خود، به کمک مالی نیاز دارد.

راد با تاسف بیان کرد: به مدت مدیدی است که از این کمک‌ها محروم شده‌ایم و مبالغ بسیار ناچیزی برای تأمین هزینه‌های روزانه، خرید تجهیزات اداری و پرداخت حقوق پرسنل به ما داده شده است. در این شرایط، درآمدی نداریم که مالیاتی برای آن پرداخت کنیم.

رئیس هیات مدیره خانه تئاتر به نادرست بودن زیرساخت‌های مالیاتی مربوط به موسسات فرهنگی هنری در اداره مالیات اشاره کرد و توضیح داد: به خاطر این ساختارهای نادرست، اظهارنامه‌ای که ما سالانه پر می‌کنیم دقیقا مشابه اظهارنامه‌های بنگاه‌های اقتصادی است، در حالی که ما اصلاً فعالیت سودآوری نداریم و ناگزیر هستیم تا مبلغ کمک‌های دریافتی را در قسمت مربوط به سود ذکر کنیم. در غیر این صورت، اظهارنامه ما رد خواهد شد.

او همچنین خاطرنشان کرد: در اساسنامه خانه تئاتر تاکید شده که این موسسه غیر انتفاعی و غیر سیاسی است و مشکل اصلی در اینجا این است که ممیز مالیاتی بر اساس مبالغ غیر واقعی که ما به‌عنوان سود اعلام کرده‌ایم، برای ما مالیات تعیین می‌کند. این موضوع باعث بروز مشکلات اساسی برای خانه تئاتر شده است و ما همچنان بدهی مالیاتی برای سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ داریم.

راد افزود: برای سال ۹۷ مبلغی حدود ۳۶۰ میلیون تومان و برای سال ۹۸ نیز بیش از ۶۰۰ میلیون تومان به‌عنوان مالیات در نظر گرفته شد که مجموعاً بیش از 1 میلیارد تومان می‌شود که باید پرداخت کنیم. رویه به این شکل است که وقتی اظهارنامه را ارائه می‌دهیم، معمولاً مبلغ مالیات دو سال بعد مشخص می‌شود. پس از آگاهی از مبلغ، جلسه‌ای با رئیس اداره مالیات برگزار کردیم و به ما گفتند که حق اعتراض داریم؛ ما نیز اعتراض کردیم ولی در نهایت اعلام کردند که موظف به پرداخت مالیات هستیم. مشکل بعدی این بود که به خاطر تأخیر در پرداخت، مشمول جریمه هم شدیم و حالا به جای ۳۶۰ میلیون تومان مالیات سال ۹۷، باید ۲۷۰ میلیون تومان جریمه هم پرداخت کنیم.

او ادامه داد: در خصوص پیگیری‌هایی که برای حل این مشکل انجام داده‌ایم، اظهار داشتند که مدت زمانی برای پاسخ به اعتراض ما لازم است. حتی در جلسه‌ای با رئیس کل دارایی مطالب مطرح شد که قرار شد بررسی کنند، اما این بررسی ۷ الی ۸ ماه به طول انجامید و در این مدت، به خاطر دیرکرد پرداخت مالیات، شامل جریمه شدیم. اگر از ابتدا به ما می‌گفتند که این حکم قطعی است، ما فرصت اعتراض را از دست نمی‌دادیم و در نتیجه نمی‌بایست به خاطر تأخیر، جریمه‌ای را پرداخت کنیم؛ اما متاسفانه به این موضوعات توجهی نمی‌شود.

راد در ادامه، درباره وضعیت بودجه خانه تئاتر توضیح داد: پس از مکاتبات متعدد، مبلغ ناچیزی دریافت می‌کنیم که خودش شامل مالیات هم می‌شود، در حالی که درسراسر دنیا، از فعالیت‌های فرهنگی حمایت می‌شود و اداره مالیات باید به ما یاری رساند نه اینکه مالیات اخذ کند.

درباره قانون معافیت مالیاتی حامیان فرهنگ و هنر نیز یادآور شد: در کشورهای دیگر، افراد و موسساتی که از فعالیت‌های فرهنگی حمایت می‌کنند، مشمول معافیت مالیاتی می‌شوند. در حالیکه در کشور ما، هنرمندانی که برای تولید یک اثر هنری از منابع خود هزینه کرده‌اند و همچنین موسسات غیرانتفاعی که سودآور نیستند، مجبور به پرداخت مالیات‌های سنگین هستند. مگر بالاترین مبلغی که خانه تئاتر دریافت کرده، چقدر بوده که نیاز به چنین پرداخت‌های مالیاتی داشته باشد.

راد در توضیحاتش درباره ساز و کار بودجه خانه تئاتر گفت: روند این گونه بود که ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک‌هایی دریافت می‌کردیم و در عوض، گزارش عملکرد از خود ارایه می‌دادیم. مدتی نیز شهرداری و شورای شهر به ما کمک می‌کردند، اما به بیش از ۲ سال است که هیچ کمکی از شهرداری دریافت نکرده‌ایم و از وزارت فرهنگ و ارشاد نیز فقط دو بار ۲۰۰ میلیون تومان گرفته‌ایم. امسال نیز ۵۰۰ میلیون تومان و از صندوق اعتباری هنر نیز ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به دست آوردیم.

او با اشاره به اینکه اعضای هیات مدیره خانه تئاتر هیچ گونه حقوقی دریافت نمی‌کنند، اضافه کرد: بابت کارهایی که انجام می‌دهیم، حتی یک ریال دستمزد هم نمی‌گیریم، در حالی که بر اساس اساسنامه، حق دریافت هزینه‌های ایاب و ذهاب را داریم.

این بازیگر و کارگردان تئاتر در ادامه با ابراز تاسف از وضعیت سخت اقتصادی هنرمندان تئاتر در حال حاضر تاکید کرد: هنرمندان تئاتر در شرایط مناسبی قرار ندارند که بخواهند مالیاتی نیز پرداخت کنند. ما چندین جلسه با رئیس اداره مالیات داشته‌ایم و در این جلسات، ظاهراً همه چیز خوب پیش می‌رود اما در عمل، هیچ اتفاقی نمی‌افتد و این در حالی است که در هیچ کجای دنیا، تئاتر از جنبه اقتصادی تعریف نمی‌شود.

راد در پاسخ به این که چگونه می‌توان سیستمی برای تعریف بودجه خانه تئاتر ایجاد کرد که وابسته به افراد نباشد، توضیح داد: چند سالی است که مبلغ مشخصی به‌صورت سالانه از طرف وزارت ارشاد معین می‌شد و ما پس از ارائه گزارش عملکرد، کمک بعدی را دریافت می‌کردیم. مجموع این کمک‌ها هر ساله مبلغ پایینی بود. البته هر از چندگاهی هم کمک‌های بالای ۱ میلیارد تومان دریافت کرده‌ایم. ولی به خاطر کسری بودجه، گاهی ممکن است مبلغ کمک‌ها کمتر شود.

او همچنین بیان کرد: گاهی نیز کمک‌هایی از طریق شهرداری انجام می‌شد، اما این کمک‌ها در نهایت تجمیع شده و این اختیار به مسئول مربوطه داده شده که خود تصمیم بگیرد که به چه اندازه به هر تشکیلی کمک کند و یا حتی اصلاً کمکی نکند. به همین خاطر، در خانه تئاتر بیش از ۲ سال است که هیچ کمکی از شهرداری دریافت نکرده‌ایم و کمک‌های شورای شهر نیز به شکل قانونی مشخص نشده است.

پایان پیام

   

آخرین اخبار

توهمات بی پایان؛ ترامپ ادعاهای ضد ایرانی خود را همچنان تکرار می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ روز شنبه به وقت...

دلداری لندن به زلنسکی پس از اظهارات تند ترامپ/برنهام: تحریم روسیه را تشدید می‌کنیم

به گزارش خبرآنلاین، دفتر نخست‌وزیری انگلیس امروز شنبه با...

دوحه: مهار تنش و گشودن راه برای تلاش‌های دیپلماتیک، اولویت ماست

به گزارش خبرآنلاین، وزارت خارجه قطر امروز شنبه در...

قیمت جدید گوشت قرمز امروز ۱۸ مهر ۱۴۰۵ / گوشت گوساله و گوسفندی کیلویی چند شد؟ + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار گوشت قرمز در نخستین...

مجلات نمایه‌شده SCIE و ESCI در ارزشیابی مقالات دارای اعتبار ISI هستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت،...

بازدید وزیر تجارت و صنعت افغانستان از پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه ابوحنیفه

پنجمین نمایشگاه بین‌المللی بازرگانی ابوحنیفه امروز در شهر کابل...

بازار لوازم خانگی زیر سایه قیمت‌های لحظه‌ای و مشتریان دست به عصا!

نوسان لحظه‌ای قیمت‌ها، افزایش هزینه تامین کالا و کاهش...

رسید پذیرش تعمیرگاه چیست و چرا بدون آن نباید دستگاه یا خودرو را تحویل بدهید؟

گوشی، لپ‌تاپ یا خودرو را برای تعمیر تحویل داده‌اید،...

هشدار جدی مدیریت بحران درباره مخازن سوخت شهران

به گزارش آفتاب نیوز، حسین ساجدی‌نیا...

زاینده‌رود جان دوباره می گیرد؟

۱۸ مهر،روز نکوداشت زاینده‌رود،فرصتی برای یادآوری سرنوشت رودی است...

اختلال یادگیری؛ از برچسب‌زنی تا شناخت تفاوت‌های فردی دانش‌آموزان

دشواری برخی دانش‌آموزان در خواندن، نوشتن و ریاضی ممکن...

جزئیات جدید درباره بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دفاع در مجلس/ رأی گیری مجازی است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد نادری، اظهار کرد: جلسه...

بخشی از خاطرات کودکی‌مان ساختگی است!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه بردفورد،...

پوتین با صدور یک بیانیه توافق نفتی با آمریکا را تائید کرد

به گزارش خبرآنلاین از خبرگزاری اسپوتنیک، در بیانیه کرملین...

اولین تصاویر از رنج‌روور برقی در آزمایش‌های سخت سوئد

رنج‌روور نخستین شاسی‌بلند تمام‌برقی خود را در شرایط سخت...

فاطمه مهاجرانی هم جواب روبیو را داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با تأکید...

OpenAI: نوجوانان روزانه کمتر از ۱۵ دقیقه از ChatGPT استفاده می‌کنند

بر اساس نخستین گزارش OpenAI درباره الگوی استفاده نوجوانان...

انبوه‌سازان مسکن ایرانی راه خارج را بلد شده‌اند!

رکود بازار مسکن در ایران شرایطی را به وجود...

تبلیغات متنی