دوشنبه 31 فروردین 1405

گنجینه های پنهان سلطنتی از دوران جنگ جهانی دوم پس از ۹۰ سال کشف شدند

دسته ای از نشان های سلطنتی مربوط به قرن شانزدهم که به مدت چند دهه در یک محفظه پنهانی در زیر پلکانی در سرداب کلیسای جامع ویلنیوس لیتوانی دراز کشیده بودند، کشف شده اند.

تاج های طلایی، حلقه ها و سایر تزئینات درباری که متعلق به حکام اروپای قرون وسطی بودند، از سال ۱۹۳۹ به دلیل آغاز جنگ جهانی دوم ناپدید گردیدند.

این گنجینه با ارزش که به دوران قرون وسطی تعلق دارد، شامل تاجی است که به الکساندر یاگیلون، پادشاه لهستان و دوک بزرگ لیتوانی در قرن ۱۵ نسبت داده می شود.

علاوه بر این، اشیایی چون تاج، زنجیر، مدالیون، حلقه و پلاک تابوت مربوط به الیزابت اتریش که در میان سال های ۱۴۳۶ تا ۱۵۰۵ زندگی می نمود، یافت شده است.

علاوه بر آن، تاج، عصا، کره، چند حلقه، زنجیر و پلاک های تابوت مخصوص باربارا رادزیویل، همسر سیگیسموند دوم آگوستوس پادشاه لهستان و دوک بزرگ لیتوانی در قرن ۱۶ نیز کشف گردیده است.

باستان شناسان اشاره می کنند که این نشان های سلطنتی به منظور استفاده در مراسم تدفین طراحی شده و در زمان دفن در تابوت ها قرار داده می شدند.

گینتاراس گروشاس، اسقف اعظم ویلنیوس، در مورد کشفیات اخیر ابراز داشت: «این نام ها و نشانه ها در مراسم تدفین پادشاهان لیتوانی و لهستان، گنجینه های تاریخی بسیار باارزش و نماد سنت های کهن دولتمداری لیتوانی و شگفتی های هنر طلا و جواهرسازی هستند.»

این آثار هنگام تدفین در تابوت های شاهان قرار می گرفتند و تاج ها پس از مرگ برای قرارگیری در آرامگاه ها ساخته می شدند.

اسقف اعظم ویلنیوس با تاکید بر اینکه این کشف نمایانگر رسوم تدفین و بزرگداشت آن زمان است، افزود: «این کشف برای ما اهمیت زیادی دارد، زیرا به خوبی نشان می دهد که مکان کلیسای جامع ویلنیوس به عنوان گورستان نخبگان دوک نشین بزرگ لیتوانی شناخته می شود».

این آثار اولیه در سال ۱۹۳۱ زمانی که سرداب کلیسا پس از یک سیلاب بهاری پاکسازی می شد، کشف شدند.

با این حال، پس از آغاز جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۳۹، این آثار به منظور جلوگیری از غارت یا آسیب های احتمالی به طور مخفیانه نگهداری شدند.

پس از اتمام جنگ جهانی دوم، چندین تلاش ناموفق برای ردیابی این گنجینه ها انجام شد، تا اینکه در سپتامبر ۲۰۲۴ گروهی از پژوهشگران توجه خود را به سرداب کلیسا معطوف کردند.

بر اساس گفته های مسئولان، این اشیاء عتیقه داخل روزنامه هایی که تاریخ سپتامبر ۱۹۳۹ را داشتند، پیچیده شده بودند. این آثار قرار است مورد ترمیم و بررسی قرار گیرند و در آینده ای نزدیک به نمایش عمومی گذاشته شوند.

آخرین اخبار

الجزیره: تردد در تنگه هرمز همچنان تحت تاثیر تصمیمات ایران است

به گزارش خبرآنلاین، در صحنه‌ای که پیچیدگی‌های درگیری دریایی...

اظهارات رودریگز پیرامون وضعیت ونزوئلا – خبرآنلاین

طبق گزارش خبرآنلاین، «دلسی رودریگز»، رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا، در...

مدیریت بحران: بارش باران و رعد و برق در اغلب مناطق کشور

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

افزایش قیمت ۵ میلیارد تومانی این خودرو ظرف یک روز!

به گزارش خبرآنلاین روزنامه ایران نوشت: به هرحال واقعیت...

فواد ایزدی: به سرعت برای آتش‌بس اقدام کردیم / آماده حضور در جنگ سوم باشید

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، فواد ایزدی، کارشناس مسائل...

رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

ترامپ اعلام کرد که یک کشتی ایرانی توقیف شده است

بر اساس گزارش خبرآنلاین، رئیس‌جمهور ایالات متحده به تازگی...

کاهش 15 درصدی قیمت اوراق مسکن/ هزینه وام تا این رقم کاهش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت هر...

تکذیب خبرهای منتشرشده درباره دور دوم مذاکرات در اسلام‌آباد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا، خبرهای منتشر...

ایران واجد شرایط درآمدزایی از تنگه هرمز می‌باشد

به نقل از خبرآنلاین، «مریم جمشیدی» استاد حوزه حقوق...

اهدای نشان فداکاری به خانواده سپهبد موسوی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر سرلشکر «امیر حاتمی» فرمانده...

زمان خرید طلا فرارسید؟ – خبرآنلاین

به گزارش خبرآنلاین،نادر بذرافشان در تشریح چشم انداز بازار داخلی...

شکل‌گیری بحث‌ها بین وزرای خارجه انگلیس و پاکستان درباره مسائل منطقه‌ای

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ایوت کوپر» وزیر خارجه بریتانیا...

بیانیه ۴۲نماینده مجلس علیه تصمیمات راهبردی نظام؟ / این بار چه کسانی قرار است دیپلماسی را تخریب کنند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تعدادی از نمایندگان مجلس علیه دور...

بازآرایی ساختارهای تحقیقاتی در برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۵

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر شاهین آخوندزاده اظهار داشت:...

گزارش تازه نیویورک تایمز از زرادخانه ایران

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامه آمریکایی نیویورک...

تبلیغات متنی