دوشنبه 4 خرداد 1405

یارانه‌بگیران بخوانند/ مبلغ مرحله جدید ث کالابرگ الکترونیکی چه تغییری می‌کند؟

طرح کالابرگ الکترونیکی از جمله طرح‌های موفقی بوده است که توانسته تا حدی نیاز مردم در زمینه‌ی معیشت را مرتفع کند؛ البته استمرار این طرح نیازمند اصلاحاتی، از جمله در میزان رقم توزیعی برای هر نفر است.

تسنیم نوشت: پیشینه‌ی اجرای این طرح به چندین سال قبل بازمی‌گردد. دولت چهاردهم نیز در راستای لزوم حمایت از سفره و معیشت مردم اعلام کرد که طرح کالابرگ الکترونیکی را دنبال خواهد کرد و منابع آن را در دی‌ماه 1404، پس از انجام چندین اصلاح ارزی، به یک میلیون تومان افزایش داد.

به‌یاد داریم که دولت در ابتدای زمستان گذشته اعلام کرد با اصلاح ارزی که صورت می‌دهد، رقم کالابرگ را به یک میلیون تومان خواهد رساند و به‌صورت علی‌الحساب، کالابرگ چهار ماه را برای مردم واریز می‌کند تا خیال جامعه از این بابت راحت باشد؛ تا بتواند اصلاح ارزیِ مد نظر خود را کلید بزند و از سوی دیگر نیز به مردم این اطمینان را بدهد که حفاظت از معیشت در برابر تکانه‌های اقتصادی و فشارهای تورمی، مد نظر دولت خواهد بود.

البته ناگفته نماند با اجرای این طرحِ اصلاح ارزی دولت، فشار معیشتی زیادی به مردم وارد شد. هرچند این گزارش قصد پرداختن به مزایا و معایب آن طرح را ندارد، در کل باید گفت کالابرگ، به‌عنوان یک سیاست حمایتی که رفت‌وبرگشت‌های زیادی بین دولت و مجلس داشته، تا حدی توانسته به سفره‌ی مردم کمک کند. اما نکته‌ی مهم‌تر این است که همان‌طور که مردم از این طرح استقبال کرده و از آن استفاده می‌کنند، استمرار طرح نیز نیازمند افزایش مبلغ آن است.

زیرا دولت در زمان اجرای اصلاح ارزی در دی‌ماه، اعلام کرده بود که مبلغ کالابرگ متناسب با میزان تورم افزایش خواهد یافت. پس از آغاز جنگ تحمیلیِ سوم و مقاومت محکم ملت ایران در برابر متجاوزان، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، فشارهای تورمی ناشی از جنگ و به‌ویژه ابعاد اقتصادی آن، که در پی ناکامی دشمن متجاوز در مرحله‌ی جنگ نظامی رو به افزایش است، بالا رفت.

در جامعه این انتظار شکل گرفته که دولت باید رقم کالابرگ را متناسب با تورم افزایش دهد؛ هفته‌ی گذشته مرحله‌ی دهم کالابرگ اجرا شد، اما خبری از افزایش نرخ آن نرسید.

نمایندگان مجلس از طرق مختلف این نیاز را گوشزد کرده‌اند و در جلسات متعدد با دولتمردان درباره‌ی این مسئله گفتگو داشته‌اند. البته همگان درک می‌کنند که کشور در ماه‌های گذشته، جنگی همه‌جانبه را پشت سر گذاشته و هنوز هم نمی‌توان گفت جنگ به‌طور کامل به پایان رسیده است؛ بلکه در مرحله‌ی توقف آتش قرار داریم و منابع بسیاری برای رسیدگی به امور کشور مورد نیاز است. با این حال، شایسته است دولتمردان با مردم سخن بگویند و برنامه‌ی خود را برای بهبود معیشت جامعه بیان کنند.

به همین علت، خبرنگار تسنیم در راستای انتقال دغدغه‌های مردم به مسئولان، از مهاجرانی سخنگوی دولت، در نشست خبری پرسید که نگاه دولت به مسئله‌ی کالابرگ و برنامه‌ی پاستورنشینان برای افزایش نرخ آن چیست؟ که وی در پاسخ گفت: «طبیعتاً دولت علاقه‌مند است تا هر مقدار که مقدور باشد، رقم کالابرگ را افزایش دهد؛ موضوع همچنان در دست بررسی است و چنانچه به جمع‌بندی برسیم، حتماً اعلام خواهد شد.»

همیشه گفت‌وگوی بی‌پرده با مردم همواره نتایج و برکات زیادی داشته و به حل مشکلات جامعه کمک کرده است.

۲۲۳۲۲۵

آخرین اخبار

البوسعیدی: گفت‌وگوهای مثبتی با غریب‌آبادی برقرار کردیم

به نقل از خبرآنلاین، «بدر البوسعیدی»، وزیر امور خارجه...

رصد لانه‌ موش‌های تهران با GPS

آفتاب‌‌نیوز : حسین صادقی، مدیر اداره کنترل...

ادعای ترامپ: من توافق بد با ایران انجام نمی‌دهم

به گزارش خبرآنلاین، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، امروز...

چرا سندروم روده تحریک پذیر ایجاد می‌شود؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : گاهی...

بیانیه ۱۵ کشور عربی و مسلمان در اعتراض به گشایش سفارت سومالی‌لند در قدس

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین با استناد به الخلیج...

۱۳ نفر در پرونده تراستی‌ها و رفع تعهدات ارزی بازداشت شدند

آفتاب‌‌نیوز : علی صالحی، دادستان عمومی و...

پیامدهای روانی و جسمی کم‌تحرکی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آن‌ها...

قیمت دام زنده در عید قربان ۱۴۰۵ اعلام شد/ قیمت گوسفند چه تغییری کرد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی بختیاری، روز...

آغاز دوباره فعالیت ستاره استقلال در دنیای فوتبال

جلال‌الدین ماشاریپوف، بازیکن برجسته فوتبال، پس از گذشت حدود...

تصاویر جدید کاوشگر ناسا از مریخ منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انگجت، یکی...

هزینه ساخت هر متر مسکن اعلام شد/ وام نهضت ملی مسکن ۲ برابر می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بازار مسکن در هفته‌های اخیر...

خبرگزاری فارس خبر «مستثنی شدن» اسرائیل از توافق ایران و آمریکا را رد کرد

طبق گزارش خبرآنلاین، روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرده است...

امتحانات نهایی مجازی شد؟

آفتاب‌‌نیوز : «هیچ مصاحبه‌ای درباره مجازی شدن...

احتمال شنیده شدن صدای انفجار در نزدیکی نیروگاه بوشهر

آفتاب‌‌نیوز : محمد مظفری از اجرای عملیات...

احتمال شنیده شدن صدای انفجار در سنندج

آفتاب‌‌نیوز : فرماندهی لشکر ۲۸ پیاده کردستان...

واردات خودرو با بازگشایی مرز ایران – آذربایجان سرعت گرفت

به گزارش خبرآنلاین روزنامه ایران نوشت: اضافه شدن گمرک...

جان باختن کارمند کنسولگری جمهوری آذربایجان در تبریز

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش از پایگاه پلیس،...

تصادف خودروی اتباع در محور سراوان ۳ کشته و ۲۴ مجروح برجا

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر سیستان...

واکنش روسیه نسبت به پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا

به گزارش خبرآنلاین، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه (RDIF)...

علم‌الهدی: مردم گرانی را درک می‌کنند/ مدیران استانی و فرمانداران از ظرفیت ائمه جمعه استفاده کنند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی عصر...

شهادت محیط‌بان منطقه حفاظت شده کهگیلویه و بویر احمد

آفتاب‌‌نیوز : سید مهدی برازنده مشاور رئیس...

تبلیغات متنی