شنبه 2 آبان 1405

۴۰۰ میلیارد تومان به طرح بزرگ عمرانی استان مرکزی اختصاص خواهد یافت

ایسنا/مرکزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که با تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سال جاری برای پروژه انتقال آب ساوه از سد کوچری، فرآیند اجرایی این طرح با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد.

حجت‌الاسلام محمد سبزی در نشستی با خبرنگاران در عصر یکشنبه ۲۲ مهرماه ۱۴۰۳ توضیح داد: پروژه انتقال آب به ساوه از سد کوچری سال‌های زیادی بود که متوقف شده بود، اما با پیگیری‌های انجام‌گرفته، اجرای این پروژه در سال‌های اخیر دوباره فعال شده است. در دولت تدبیر و امید، ۲۰ کیلومتر از سمت دودهک دلیجان به انجام رسید و در دولت سیزدهم نیز با دستور وزیر نیرو، قرارگاه خاتم‌الانبیا مسئولیت اجرای این طرح را بر عهده گرفت.

او با بیان اینکه ساوه از منظر تأمین منابع آبی در زمره پنج شهر بحرانی کشور قرار دارد، اظهار داشت: با تلاش‌های انجام‌شده، مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان از سوی وزیر نیرو برای این پروژه تخصیص یافته که امید داریم با تخصیص آن، اجرای طرح برای ۹۰ کیلومتر باقی‌مانده با جریان ۴۴۰ لیتر در ثانیه، سرعت بیشتری بگیرد.

سبزی بیان کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، برای رسیدن به بهره‌برداری کامل از پروژه انتقال آب ساوه از سد کوچری، به تخصیص اعتباری در حدود دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز است و انتظار می‌رود روند تأمین اعتبارها تسریع یابد تا مشکل کمبود آب در ساوه رفع گردد.

این نماینده به موضوع انتصابات نیز اشاره کرد و گفت: انتصابات در حیطه اختیارات دولت قرار دارد و مجلس دخالت نمی‌کند، اما دولت همواره از نظرات مشورتی نمایندگان برای انتصاب مسئولان بهره می‌برد. مجمع نمایندگان استان، سه گزینه را برای انتصاب استاندار به دولت معرفی کرده، اما در نهایت تصمیم‌گیری به عهده دولت است.

او همچنین به طرح سوال شورای شهر از شهردار ساوه اشاره کرد و اظهار داشت: هر پرسش و پاسخی باید در راستای تأمین منافع مردم باشد و موضوعات باید منطقی و سازنده باشند، اگرچه در شرایط کنونی، استیضاح شهردار به نفع مردم به نظر نمی‌رسد.

سبزی در ادامه به آغاز عملیات اجرایی ساخت پایانه صادراتی و وارداتی انار ساوه اشاره کرد و گفت که این پروژه همزمان با برگزاری سومین جشنواره ملی انار ساوه، با تأسیس انبار، سردخانه، گمرک و صنایع تبدیلی در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار، ظرفیتی برای بهره‌برداری ساوه از این مزیت و ارائه خدمات به شهرهای همجوار فراهم می‌آورد.

حجت‌الاسلام سبزی همچنین به پیگیری‌هایش برای راه‌اندازی دهکده علم و فناوری کشاورزی ساوه اشاره و بیان کرد که در حال حاضر سه مرکز تحقیقاتی کشاورزی در ساوه فعال هستند و پیشنهاد شده که یکی از این مراکز در مجاورت پایانه صادراتی انار به دهکده علم و فناوری کشاورزی تبدیل شود که از جمله مزایای فعالیت آن، تولید کود و سموم و همچنین تولید بذر خواهد بود.

او مرمت و بهسازی مسیرهای مواصلاتی، انجام روکش آسفالت، تعریض محور قدیم ساوه به غرق‌آباد، تعریض اتوبان ساوه سلفچگان و تعریض محور خرقان را از دیگر موضوعاتی برشمرد که در حال پیگیری است. با توجه به پیشرفت کار، دولت به همراه خیرین، در حال تسریع در اجرای بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه است و پیش‌بینی می‌شود که این پروژه دولتی تا دو سال دیگر به اتمام برسد.

سبزی در رابطه با تأمین آب برای مصارف کشاورزی نیز اظهار داشت که در شرایط خشکسالی و تنش آبی، کشاورزی باید از روش سنتی به شیوه‌های مکانیزه تبدیل شود و آبیاری به فناوری‌های نوین سپرده شود.

وی در خصوص پرداخت پول گندم به کشاورزان گفت که از ۲۳۰ همت پول گندم، تاکنون ۱۹۰ همت به آنها پرداخت شده و مابقی نیز به زودی واریز خواهد شد، هرچند که کشاورزان خواستار افزایش قیمت خرید تضمینی هستند که با قیمت کنونی، دولت توانایی پرداخت آن را ندارد و این افزایش ممکن است برای دولت چالش‌ساز شود.

این نماینده مردم در مجلس به کمبود فضای آموزشی در ساوه نیز اشاره کرده و گفت: با توجه به مهاجرپذیری ساوه، سالانه بیش از هزار نفر به جمعیت دانش‌آموزی این شهرستان افزوده می‌شود و دولت به همراه خیرین باید برای تأمین فضاهای آموزشی و ساخت مدارس در این شهرستان توجه جدی داشته باشد.

آخرین اخبار

علیرضا بیرانوند سرباز فجرسپاسی شد

علیرضا بیرانوند از اول آبان‌ماه به طور رسمی راهی...

منبع عراقی: الزیدی با الشرع تماس‌های محرمانه داشته است

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزاری المعلومه به نقل از یک...

در روش تازه خرید بنزین پیش از سوخت‌گیری یک مرحله «احراز هویت» اضافه شده است

به گزارش خبرآنلاین،روند سوخت‌گیری با کارت اضطراری در شماری...

کاتس: ایران و اخوان المسلمین در پی حمله به اسرائیل هستند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی...

رئیس شورای اروپا: کانال دیپلماتیک غیررسمی با روسیه همچنان باز است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاستا در مصاحبه با نشریه...

پیام بورس به بازارها

دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در هفته گذشته...

جنگ مجدد با ایران‌، اقتصاد جهانی را زمین‌ گیر خواهد کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تنش‌های نظامی میان ایالات متحده...

سهمیه اول و دوم کارت سوخت واریز شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس گفته رضا حاجی...

رسیدن سرانه فضای آموزشی کشور به ۶.۱ مترمربع تا پایان برنامه هفتم توسعه

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با...

تبلیغات متنی