جمعه 8 آبان 1405

دیپلمات های سه کشور اروپایی برای احضار توسط ایران به جلسه ای دعوت شدند

در پاسخ به سوءاستفاده از مکانیزم شورای امنیت و برگزاری جلسه ای غیرعلنی درباره برنامه های هسته ای صلح آمیز ایران، سفرای سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان به وزارت خارجه احضار شدند.

این اقدام به منظور بیان اعتراض به هم پیمانی این سه کشور با آمریکا در سوءاستفاده از سازوکار شورای امنیت و برگزاری نشستی محرمانه درباره برنامه هسته ای ایران در تاریخ ۲۲ اسفند انجام شد. سفرای این کشورها از سوی «محمد حسن نژاد پیرکوهی»، مدیرکل صلح و امنیت بین الملل، به وزارت امور خارجه احضار گردیدند.

در این جلسه که سفیر فرانسه، سفیر آلمان و کاردار انگلیس بدون حضور سفیر خودشان در آن حاضر بودند، مدیرکل صلح و امنیت بین الملل وزارت خارجه، در حین ابراز اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به رفتار غیرمسئولانه و تحریک آمیز این سه کشور، نکات زیر را بیان نمود:

برنامه هسته ای صلح آمیز ایران به طور کامل مطابق با حقوق و تعهدات این کشور تحت معاهده منع اشاعه هسته ای و توافقنامه های پادمان تنظیم شده است. فعالیت های هسته ای ایران هیچ گونه تضادی با برجام، به عنوان سندی که شامل اقدامات داوطلبانه اعتمادساز ایران در برابر لغو تحریم های غیرقانونی و ظالمانه است، ندارد؛ چراکه بر اساس مفاد برجام، ایران حق دارد در صورت نقض تعهدات طرف مقابل، به طور جزئی یا کلی اجرای تعهدات خود را متوقف کند.

برگزاری جلسه ای غیرعلنی در شورای امنیت درباره برنامه هسته ای ایران نه تنها از هرگونه مجوز فنی و قانونی بی بهره است، بلکه به عنوان یک اقدامات تحریک آمیز و سیاسی، بخشی از رویه های یکجانبه و تنش آفرین از سوی آمریکا محسوب می شود.

تبعیت این سه کشور اروپایی از درخواست بی پایه آمریکا برای برگزاری نشست شورای امنیت به معنای آن است که آنها به دنبال همراهی با طرفی هستند که با اقدام یکجانبه و غیرقانونی از برجام خارج شده و با نقض صریح قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در سال ۲۰۱۸، عامل تحولات منفی بعدی درباره این سند بوده است.

در حالی که تنها چند روز پیش، نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی برگزار شده و کشورها نظرات و مواضع خود را پیرامون موضوع هسته ای ایران ابراز کردند، برگزاری نشست شورای امنیت درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران، به عنوان نوعی مداخله مخرّب و اعتبارزدایانه شناخته می شود که می تواند فرآیند همکاری های معمول ایران و آژانس را تحت تأثیر قرار دهد.

سفرای سه کشور اروپایی اعلام کردند که این نکات را به پایتخت های خود خواهند رساند.

آخرین اخبار

رونمایی رسمی از جانشین سن‌سیرو؛ استادیوم جنرالی از ۲۰۳۱ +عکس

ورزشگاه جدید مشترک میلان و اینتر در سن‌سیرو، با...

کتاب تخصصی تولید پروپیلن رونمایی شد

آیین رونمایی از کتاب «تولید پروپیلن (PDH)، کاربرد...

مقام ایرانی: ادعای ترامپ درباره محتوای نامه ونس به رضایی دروغ محض است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، یک مقام آگاه ایرانی...

۴ نماینده ایران فردا روی تشک می‌روند

به گزارش تابناک، فردا در ادامه رقابت‌های حسن یزدانی...

فضای غالب در اردوگاه آیزنکوت بیش از گذشته آماده همکاری با احزاب عربی است

به گزارش خبرآنلاین ، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش...

سخنگوی سپاه در پاسخ به سنتکام: ادعای مین‌روبی هرمز را با شواهد مستقل ثابت کنید، نه بیانیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس گزارش ایسنا، سردار...

برزیل درباره دخالت انتخاباتی شبکه منتسب به «ونس» تحقیق می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، از بخش اسپانیولی تارنمای سی‌ان‌ان، دیوان...

جدیدترین خبر درباره شرایط کمپانی پس از بستری شدن در بیمارستان

ونسان کمپانی، سرمربی بایرن مونیخ، پس از بستری شدن...

اگر هنگام بازکردن آیفون Duo صدای غیرعادی شنیدید، به گوشی فشار نیاورید

کالبدشکافی گوشی تاشوی آیفون دوئو توسط شرکت iFixit دو احتمال مهم...

مغز کودکان ۴ سال پیش از بروز علائم، خطر افسردگی و اضطراب را نشان می‌دهد

بر اساس تازه‌ترین پژوهش، سرعت بلوغ مغز کودک می‌تواند...

افشای جزییاتی از فرار نامزد مغلوب انتخابات برزیل به آمریکا

به گزارش خبرآنلاین، خبرنگار المیادین در خصوص اخبار منتشره...

تبلیغات متنی