جمعه 8 آبان 1405

هر تخت بیمارستانی روزانه بیش از ۲.۵ کیلوگرم زباله تولید می‌کند/ مدیریت هوشمند زباله‌ها در انتظار تأیید شورای عالی محیط‌ زیست

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در اظهارات خود خاطرنشان کرد که پیاده‌سازی سراسری سیستم مدیریت هوشمند پسماندهای بیمارستانی به تایید شورای عالی محیط‌زیست وابسته است و اعلام کرد که بازنگری در تفکیک این پسماندها بر اساس شواهد علمی و تجربیات کشورهای مختلف در حال انجام می‌باشد.

محسن فرهادی ، با اشاره به بازنگری در الزامات اجرایی مربوط به مدیریت پسماندهای بیمارستانی بیان کرد: تغییرات اساسی در الزامات فنی مدیریت این پسماندها به وقوع پیوسته و این تغییرات توافقاتی را با سازمان محیط‌زیست و وزارتخانه‌های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «کشور» به همراه داشته است. این تغییرات در کمیسیون شورای عالی محیط‌زیست به تصویب رسیده و اکنون برای تایید به شورای عالی محیط‌زیست که رهبری آن برعهده رئیس‌جمهور است، ارسال شده است.

او در مورد زمان اجرایی شدن الزامات تازه مدیریت پسماند بیمارستانی گفت: به محض تشکیل شورای عالی محیط‌زیست، این الزامات نوین مورد تصویب قرار می‌گیرد. پس از تصویب، این الزامات اجرایی شده و وزارت بهداشت می‌تواند برنامه‌های جدید خود را بر مبنای آنها پیاده‌سازی نماید.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: الزامات پیشین مدیریت پسماندهای بیمارستانی بر این اصل تاکید داشت که بیمارستان‌ها باید پسماندهای خود را در محل تولید به صورتی مطمئن از نظر بهداشتی منهدم کنند و سپس به سیستم جمع‌آوری ارائه دهند. در حالی که الزامات جدید به وزارت بهداشت اجازه می‌دهد تا علاوه بر حذف خطرات پسماندها در محیط، از روش‌های پیشرفته‌تر جهانی برای مدیریت این نوع پسماندها بهره‌برداری کند. انتخاب روش‌های نوین مدیریت پسماند در الزامات قبلی ممنوع بود، اما الزامات جدید این امکان را برای بیمارستان‌ها مهیا کرده‌اند. علاوه بر این، شیوه‌های حمل‌ونقل پسماند نیز تغییر یافته و به ویژه توجه به استفاده از فناوری‌هایی نظیر AI و GPS در وسایل نقلیه حمل‌کننده پسماند در این الزامات جدید مورد بررسی قرار گرفته است.

فرهادی همچنین اعلام کرد که تدوین دستورالعمل تفکیک پسماندهای بیمارستانی جزو وظایف وزارت بهداشت است و تاکید کرد که این بازنگری بر اساس شواهد علمی و تجارب کشورهای دیگر در حال انجام است. او ابراز امیدواری کرد که این اصلاحات در نحوه تفکیک پسماندها منجر به کاهش حجم زباله‌های عفونی تولیدی در بیمارستان‌ها شود؛ زیرا جداسازی صحیح پسماندها از مبدا، یعنی از درون بیمارستان‌ها در دستور کار قرار دارد. در حال حاضر، هر تخت بیمارستانی به طور متوسط روزانه ۲ کیلو و ۵۸۰ گرم پسماند تولید می‌کند که تقریباً ۸۰ درصد آن شامل پسماندهای غیرعفونی (خانگی) است.

او به وضع متفاوت بیمارستان‌ها در زمینه‌ تولید پسماند اشاره کرد و افزود: شرایط تولید پسماند در بیمارستان‌ها یکسان نیست؛ برخی از آنها از امکانات بهتری برخوردارند و در مقابل، برخی دیگر دارای شرایط مناسبی در این خصوص نمی‌باشند. کاهش زباله‌های بیمارستانی امری دست‌نیافتنی نخواهد بود اگر بتوانیم تفکیک پسماند را از مبدا به شکل بهتری انجام دهیم.

فرهادی در پایان خاطرنشان کرد که طرح مدیریت هوشمند پسماندهای بیمارستانی به صورت پایلوت در سه استان اصفهان، همدان و قزوین به اجرا درآمده و افزود: دستاوردهایی نیز از اجرای این طرح حاصل شده است. هم‌اکنون تصویب نهایی الزامات متوقف است زیرا طرح به صورت پایلوت در حال انجام است. نتایج این طرح در «کمیته ملی پسماند»، که به ریاست دکتر قائم‌پناه – معاون اجرایی رئیس‌جمهور تشکیل شده، به‌طور مثبت اعلام شده است. پس از تایید اجرای طرح مدیریت هوشمند پسماندهای بیمارستانی در کمیته ملی پسماند، الزامات به شورای عالی محیط‌زیست ارسال خواهد شد تا نتایج نهایی منتشر گردد.

آخرین اخبار

فرهنگستان علوم ظرفیت خود را برای تحقق خیزش علمی کشور به کار می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرهنگستان علوم،...

بزرگ‌ترین سرقت تاریخ رمزارزها؛ ۶.۳ میلیارد دلار از بایننس خارج شد/ کره شمالی در مظان اتهام

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی شرکت‌های تحلیل بلاک‌چین نشان...

غیرفعال‌شدن کارت سوخت خودروهای بالای ۲۵ سال و موتورسیکلت‌های بالای ۱۰ سال تکذیب شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی...

درخواست عربستان از آمریکا درباره جنگ با ایران: به دیپلماسی فرصت دهید

به گزارش خبرآنلاین، وبگاه شبکه عبری i۲۴News گزارش داد...

دستیارهای هوش مصنوعی دولت همچنان در ابهام‌

با گذشت نزدیک به دو سال از آغاز طرح...

رونمایی رسمی از جانشین سن‌سیرو؛ استادیوم جنرالی از ۲۰۳۱ +عکس

ورزشگاه جدید مشترک میلان و اینتر در سن‌سیرو، با...

کتاب تخصصی تولید پروپیلن رونمایی شد

آیین رونمایی از کتاب «تولید پروپیلن (PDH)، کاربرد...

اعتراف بزرگ رونالدو پس از شکست دادن مسی

به گزارش تابناک؛ فوق‌ستاره پرتغالی فوتبال دنیا، افتخار انتخابش...

مقام ایرانی: ادعای ترامپ درباره محتوای نامه ونس به رضایی دروغ محض است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، یک مقام آگاه ایرانی...

۴ نماینده ایران فردا روی تشک می‌روند

به گزارش تابناک، فردا در ادامه رقابت‌های حسن یزدانی...

فضای غالب در اردوگاه آیزنکوت بیش از گذشته آماده همکاری با احزاب عربی است

به گزارش خبرآنلاین ، کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش...

سخنگوی سپاه در پاسخ به سنتکام: ادعای مین‌روبی هرمز را با شواهد مستقل ثابت کنید، نه بیانیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس گزارش ایسنا، سردار...

برزیل درباره دخالت انتخاباتی شبکه منتسب به «ونس» تحقیق می‌کند

به گزارش خبرآنلاین، از بخش اسپانیولی تارنمای سی‌ان‌ان، دیوان...

جدیدترین خبر درباره شرایط کمپانی پس از بستری شدن در بیمارستان

ونسان کمپانی، سرمربی بایرن مونیخ، پس از بستری شدن...

تبلیغات متنی