پنج‌شنبه 7 خرداد 1405

پیش‌بینی برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۵ در دهه سوم مرداد

حسین سیمایی‌صراف امروز (پنجشنبه ۷ خرداد) در جریان سفر به استان‌زنجان در جمع خبرنگاران، با هشدار نسبت به کاهش چشمگیر استقبال از رشته‌های علوم پایه، اظهار کرد: طی سه دهه اخیر تعداد داوطلبان این رشته‌ها حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است؛ موضوعی که به گفته او آینده علمی کشور را تهدید می‌کند و نیازمند حمایت جدی حاکمیت از نخبگان و دانشجویان این حوزه است.

وی تصریح کرد: علوم پایه زیربنای توسعه و فناوری هستند اما متاسفانه امروز به دلایل مختلف از جمله نبود آینده شغلی مناسب، شاهد کاهش استقبال دانش‌آموزان و داوطلبان از رشته‌هایی همچون فیزیک، شیمی، ریاضی، زمین‌شناسی و زیست‌شناسی هستیم.

او افزود: به نظر می‌رسد علوم پایه از جمله حوزه‌هایی است که حاکمیت باید در آن مداخله و از بهترین استعدادهای کشور حمایت کند. همچنین لازم است برای دانشجویان این حوزه تضمین شغلی ایجاد شود تا از وضعیت فعلی خارج شویم.

سیمایی‌صراف با اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای حمایت از علوم پایه، گفت: دفتر رصد و پایش در وزارت علوم تاسیس شده تا آسیب‌شناسی دقیق‌تری در این زمینه انجام شود و نیاز کشور مورد ارزیابی قرار گیرد. همچنین به دنبال تامین اعتبار برای بورسیه دانشجویان علوم پایه هستیم که امیدواریم محقق شود.

وی درباره اقدامات انجام شده برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان نیز تصریح کرد: یکی از عوامل مهم مهاجرت، مسائل معیشتی و اقتصادی است؛ بنابراین باید وضعیت اقتصادی اعضای هیئت علمی و دانشجویان بهبود پیدا کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در حوزه خوابگاه‌های متاهلی اقدامات مهمی آغاز شده و چند هزار واحد خوابگاهی در دست ساخت است. یکی از این پروژه‌ها در دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با حدود ۳۵ درصد پیشرفت در حال اجرا است.

او افزود: وزارت علوم متعهد شده ۵۰ درصد هزینه ساخت مسکن دانشگاهیان شامل استادان و کارکنان دانشگاه‌ها را تامین کند. در حال حاضر در ۴۳ دانشگاه کشور پروژه‌های مسکن دانشگاهیان در دست اجراست که میزان پیشرفت آنها بین ۳۰ تا ۹۰ درصد است و پروژه دو دانشگاه نیز طی دو سال اخیر به اتمام رسیده است.

سیمایی‌صراف درباره آسیب‌های وارد شده به دانشگاه‌ها در دوران جنگ نیز گفت: برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه‌های علم و صنعت، شهید بهشتی، شریف و صنعتی اصفهان هدف مستقیم قرار گرفتند و آسیب‌های جدی دیدند، اما ایران توان بازسازی سریع این خسارت‌ها را دارد و روند بهسازی آغاز شده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین درباره نحوه برگزاری آزمون‌های دانشگاه‌ها، گفت: هنوز در حال بررسی هستیم، اما آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی به صورت حضوری دنبال می‌شود و چراغ علم پر فروغ‌تر از گذشته خواهد بود.

آخرین اخبار

تورم آمریکا اوج گرفت/ فشار انرژی اقتصاد را به بالاترین سطح سه سال اخیر رساند

به گزارش خبرآنلاین، رویترز نوشت: تازه‌ترین داده‌های اقتصادی آمریکا نشان می‌دهد تورم...

قهرمان ایران موفق به ثبت رکوردی جدید شد

برنامه‌ای که از سال ۱۳۹۹ با کوشش شبکه ورزش...

کدام واقعیت پشت آتش‌زدن ماکت ظریف نهفته است؟

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، علی نصیبی، فرماندار گرگان،...

کالاس: سفارت آمریکا تخلیه شد/ کی‌یف تکذیب کرد

به گزارش خبرآنلاین، کالاس روز پنجشنبه (امروز) در جمع...

قالیباف به پزشکیان و اژه ای نامه نوشت+ جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رئیس مجلس شورای اسلامی با...

تردد روان در تمام محورهای شمالی

آفتاب‌‌نیوز : سرهنگ سیاوش محبی درباره آخرین...

وال‌استریت ژورنال: ایران همچنان نفت خود را می فروشد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش وال استریت ژورنال،...

گوگل‌پلی و اپ‌استور در دسترس قرار گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر، در ادامه روند بازگشایی اینترنت...

فرهنگستان علوم به سامانه ملی دسترسی آزاد به اطلاعات پیوست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کمیسیون انتشار...

هوش مصنوعی از تأثیر چاقی بر بافت‌های بدن خبر می‌دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پژوهشگران...

عقرب‌ها، راهی آنتالیا شدند؛ تقابل مهم با ایران در پیش است

فدراسیون فوتبال گامبیا اعلام کرد که نخستین گروه از...

بازگویی بقائی از فاجعه هولناک آمریکا و رژیم صهیونیستی

به نقل از خبرآنلاین، اسماعیل بقائی پس از ملاقات...

پیشنهاد رئیس دفتر رئیسی برای ایجاد نظام حقوقی نوین در تنگه هرمز/ ترامپ در وضعیت اضطراب و عدم اطمینان قرار دارد

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، غلامحسین اسماعیلی، رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور...

سفر ویتکاف و کوشنر به اراضی اشغالی

به گزارش خبرآنلاین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به...

بررسی تماس تلفنی لاوروف و روبیو درباره وضعیت تنگه هرمز

به نقل از خبرآنلاین، وزارت امور خارجه روسیه در...

دلار چقدر قیمت خورد؟ / آخرین وضعیت بازار امروز ۴ خرداد ۱۴۰۵

به گزارش خبرآنلاین، در پایان معاملات امروز ۴ اردیبهشت،...

بازار اجاره زیر سایه قیمت مسکن

به گزارش خبرآنلاین،بازار اجاره مسکن هنوز به پیک جابه‌جایی...

تصفیه حساب مدیریتی در میلان/ اخراج رسمی آلگری و تعدادی دیگر!

تیم روسونری برای تثبیت جایگاه خود در جمع چهار...

۵ راهکار عملی برای رهایی از ورم دردناک شکم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر...

اصول کلیدی تغذیه برای زنان/ چرا باید به خودمان اهمیت بدهیم؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بسیاری...

جنگ ایران و انفجار هزینه‌ها در اقتصاد جهان/ ۲۵ میلیارد دلار دود شد!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی تازه خبرگزاری رویترز نشان...

تبلیغات متنی