سه‌شنبه 16 تیر 1405

رکوردشکنی صادرات نفت خلیج فارس / بازگشایی تنگه هرمز بازار را متحول کرد

صادرات نفت از کشورهای حاشیه خلیج فارس در ماه ژوئن بیش از ۳ میلیون بشکه نسبت به ماه مه افزایش یافته و از مرز ۱۰ میلیون بشکه در روز فراتر رفته است. هرچند صادرات همچنان ۴۰ درصد پایین‌تر از سطوح پیش از جنگ است.

تسنیم نوشت: امارات پیشتاز این بازیابی بود و با رساندن میلیون‌ها بشکه نفت خام گیرافتاده در خلیج فارس به بازارهای بین‌المللی، تولیدکنندگان را قادر ساخت  تولید خود را افزایش داده و قیمت‌ نفت را به سطوح پیش از درگیری بازگردانند.

داده‌های شرکت کپلر نشان می‌دهد صادرات ترکیبی نفت خام و میعانات گازی از عربستان، امارات، کویت، عراق و ایران، بیش از ۳.۵ میلیون بشکه در روز نسبت به ماه مه افزایش یافته و به ۱۰.۰۷ میلیون بشکه در روز رسیده است.

ورتکسا، یکی دیگر از شرکت‌های تحلیل محموله‌ها، جریان‌های ماه ژوئن را ۱۰.۲ میلیون بشکه در روز تخمین زد که نسبت به ۷ میلیون بشکه در روز در ماه مه افزایش یافته، اما همچنان بسیار کمتر از ۱۶.۵ میلیون بشکه در روز در سال گذشته است.

یوهانس راوبال، تحلیلگر کپلر، گفت: «از زمان توافق ۱۷ ژوئن بین آمریکا و ایران برای توقف درگیری و بازگرداندن کشتیرانی از طریق تنگه هرمز، انباشت نفت خام گیرافتاده در خلیج فارس به سرعت پاکسازی شده و حدود ۲۳ میلیون بشکه برای عبور از این آبراه باقی مانده است.» وی افزود: «ذخیره‌سازی شناور در این تنگه در اواخر آوریل به اوج خود یعنی ۹۶ میلیون بشکه رسیده بود».

داده‌های کپلر، ورتکسا و LSEG نشان می‌دهد صادرات امارات در ماه ژوئن به رکورد ۳.۷ تا ۳.۸ میلیون بشکه در روز رسیده که بیش از ۱ میلیون بشکه در روز بالاتر از سطوح ماه مه است.

شرکت کارگزار کشتی BRS اعلام کرد که ۹۸ نفتکش بین ۲۲ تا ۲۸ ژوئن از این تنگه عبور کردند که روزانه حدود ۱۴ نفتکش و بالاترین رقم از زمان آغاز درگیری است. این ترافیک شامل ۴۷ نفتکش بارگیری‌شده خروجی و ۴۱ کشتی خالی ورودی به خلیج فارس بود که نشان می‌دهد مالکان کشتی‌ها بیش از پیش مایل به ارسال شناورها به این منطقه هستند.

بر اساس داده‌های کپلر، صادرات نفت خام عربستان در ماه ژوئن ۷۶۸ هزار بشکه در روز افزایش یافته و به ۴.۵۲ میلیون بشکه در روز رسیده است. صادرات این کشور هفته گذشته به طور میانگین حدود ۶.۳ میلیون بشکه در روز بود که به سطوح ماه ژانویه نزدیک است، زیرا ریاض بارگیری از راس تنوره را افزایش داده است.

در طول درگیری، عربستان و امارات بخشی از صادرات خود را از طریق خطوط لوله‌ای که تنگه هرمز را دور می‌زد، منحرف کردند. این گزینه‌ تا حد زیادی برای عراق و کویت در دسترس نبود. همچنین، شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) از یک سرویس شاتل نفتکش‌ها برای کمک به تداوم صادرات استفاده کرد.

داده‌های ورتکسا نشان می‌دهد صادرات عراق و کویت به حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز برای هر کشور رسیده است. یک منبع به رویترز گفت که کویت تولید خود را در ماه ژوئن به ۱.۶۵ میلیون بشکه در روز افزایش داده است. ورتکسا نیز اعلام کرد با کاهش محاصره آمریکا، ایران صادرات خود را در ماه ژوئن بیش از ۷۰ درصد افزایش داده و به ۶۴۰ هزار بشکه در روز رسانده است.

۲۲۳۲۲۵

آخرین اخبار

تعطیلی دیالی به دلیل مراسم تشییع رهبر شهید ایران در عراق

بر اساس گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از...

رهبر شهید انقلاب چند فرزند داشتند؟

خبرآنلاین - زندگی مشترک آیت‌الله شهید سیدعلی خامنه‌ای و...

فیدان: روابط اردوغان و ترامپ می‌تواند به کاهش تنش‌ها در ناتو کمک کند

به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه روز دوشنبه گزارش داد...

فولاد به پرسپولیس پاسخ منفی داد؛ این دو بازیکن قابل فروش نیستند

باشگاه فولاد خوزستان در شرایطی که فعالیت‌های نقل‌وانتقالاتی خود...

پیش‌بینی جدید از بازار مسکن / قیمت مسکن در ماه‌های آینده به کدام سمت می‌رود؟

به گزارش خبرآنلاین، کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک، با اشاره...

چین آزمایش یک موشک استراتژیک را در آب‌های اقیانوس آرام انجام داد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وانگ شومینگ، سخنگوی نیروی دریایی...

بزرگ‌ترین کارخانه عمر دوم باتری خودروهای برقی افتتاح شد؛ انقلابی در ذخیره‌سازی انرژی

با افزایش تعداد خودروهای برقی، میلیون‌ها باتری در سال‌های...

پایان پاکسازی فضای بیرونی مصلی در شب گذشته

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران از پایان عملیات...

حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ ۲ نفر به شهادت رسیدند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس:...

میراث فکری رهبر شهید برای اقتدار علمی کشور/ مرور مهمترین کلیدواژه‌ها

خبرگزاری مهر – گروه دانشگاه و فناوری؛ رهبر شهید...

آغاز مراسم تشییع پیکر رهبر شهید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم تشییع پیکر مطهر مجاهد...

میراث فکری رهبر شهید درباره «خانواده و نقش زن و مرد»

برابری حقوق زن و مرد و عدالت جنسیتی همواره...

اظهارات زلنسکی درباره یک حمله جدید و وسیع روسیه به اوکراین

به نقل از خبرآنلاین، زلنسکی در پیام ویدئویی خود...

تصاویری از گفتگوی پزشکیان و آملی لاریجانی با فرزند ارشد رهبر شهید انقلاب

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صبح امروز مراسم اقامه نماز...

هشدار کارشناسان درباره «چرنوبیل هوش مصنوعی»؛ یک فاجعه می‌تواند همه‌چیز را تغییر دهد

هم‌زمان با شتاب بی‌سابقه توسعه به‌کارگیری هوش مصنوعی، گروهی...

کالابرگ دهک‌های مشمول از فردا شارژ می‌شود/ مهلت استفاده از اعتبار خرداد تا پایان تیر ماه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در راستای استمرار حمایت‌ دولت مرحله دوازدهم...

گروسی: اقدامات روس‌اتم درباره نیروگاه بوشهر منطقی بود

به گزارش خبرآنلاین، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی...

بانک‌های خصوصی از ۱۴ تا ۱۶ تیر تعطیل هستند؟

به گزارش خبرآنلاین،کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی از...

تبلیغات متنی