سه‌شنبه 19 اسفند 1404

کمک به بهداشت فردی با خشک کردن لباس روی بند رخت

خشک‌ کردن لباس‌ها زیر نور خورشید و با کمک جریان طبیعی هوا عمل ساده‌ای است که هم به صرفه‌جویی در مصرف برق منجر می‌شود و هم برای بهداشت فردی مفید است.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، اینکه که به‌جای روشن کردن خشک‌کن برقی، لباس‌های مرطوب را به‌ سادگی روی بند رخت یا رخت‌آویز پهن کنیم و منتظر بمانیم تا با کمک نور خورشید و جریان هوا خشک شوند، تاثیر نجات‌بخشی بر کره زمین دارد و برای بهداشت پوست و موی ما هم مفید است و علاوه بر این بر عمر لباس‌ها نیز می‌افزاید.

آویزان کردن لباس‌های شسته‌شده در فضای باز به دلیل سهولت و آثار خارق‌العاده‌ آن در از بین بردن آلودگی‌ها از جمله میکروب‌ها و قارچ‌ها و …، یکی از انتخاب‌های مهم زندگی‌ است که همه ما می‌توانیم انجامش دهیم.

چرا مردم لباس‌های خود را روی بند رخت خشک می‌کنند؟

در حالی‌ که حفاظت از محیط‌ زیست ممکن است بر تصمیم برخی افراد در نحوه خشک‌ کردن لباس روی بند تاثیر بگذارد، اما فواید این روش، بسیار گسترده‌تر از آن است که تنها عملی در راستای حفظ محیط زیست تلقی شود.

– لکه‌بری و کشتن میکروب‌ها و باکتری‌ها زیر نور خورشید

نور طبیعی خورشید در روشن کردن لکه روی لباس‌های سفید، ملحفه‌ها، حوله‌ها و کهنه‌هایی که به‌سرعت تغییر رنگ می‌دهند، عالی است.

خشک‌ کردن لباس‌ در آفتاب علاوه بر کم‌رنگ کردن لکه‌ها، با از بین بردن باکتری‌های باقی‌مانده آن‌ها را ضدعفونی هم می‌کند. تاثیر این روش زمانی بیشتر است که لباس‌هایتان را تا خشک شدن کامل، زیر نور مستقیم خورشید بگذارید.

– خلاص شدن از شر بوهای ناخواسته

خشک‌ کردن لباس‌ زیر نور خورشید طی چند ساعت می‌تواند بوی نامطبوع دود، غذا و کپک را کاملا از بین ببرد.

طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، لباس‌هایی که در آفتاب خشک می‌شوند، ترکیبات آلی تولید می‌کنند که ما را به یاد رایحه‌های گیاهی و معطر می‌اندازد.

جهان در مقابل آمریکای شمالی

بر خلاف ایالات‌متحده آمریکا که خشک‌کن برقی جزئی از فرهنگ تجملی رختشویی شده است و دیدن لباس‌های آویزان روی بند رخت، همسایه‌ها را متعجب می‌کند، برای بیشتر مردم جهان آویزان کردن لباس‌های خیس در هوای آزاد کاملا عادی است.

بدون شک بسیاری از مردم جهان تشخیص می‌دهند که استفاده از خشک‌کن بر اتلاف انرژی و تشدید آلودگی هوا تاثیر زیادی دارد.

هنگامی‌ که عوامل مختلف و مطالعات رقیب در نظر گرفته شود، یک تخمین معقول این است که در خانه‌ آمریکایی‌ها، خشک‌کن‌ حدود هفت تا هشت درصد از برق واحدهای مسکونی را مصرف می‌کند و عامل اتلاف انرژیست.

در عوض در ایتالیا، پهن کردن لباس‌ها روی بند یک عادت فرهنگی ریشه‌دار است. در این کشور ۶۰ میلیون نفری که هشتمین اقتصاد بزرگ جهان است، تنها سه درصد خانواده‌ها خشک‌کن دارند و تقریبا تمام ایتالیایی‌ها صرف‌نظر از عواملی چون سن، میزان درآمد، آب‌وهوا و فصل، لباس‌ها و ملحفه‌های خود را روی بند رخت و در هوای آزاد خشک می‌کنند و بند رخت‌های کشیده‌شده بین ساختمان‌ها در ایتالیا، خود به یک جاذبه فرهنگی تبدیل شده‌اند.

البته ایتالیایی‌ها استثنا نیستند. به جز کانادا، هیچ یک از ۱۰ اقتصاد برتر جهان به اندازه آمریکا از خشک‌کن لباس استفاده نمی‌کنند و حتی ثروتمندترین و مولدترین کشورها بدون وسیله‌ای که بسیاری از مردم آمریکای شمالی آن را ضروری می‌دانند، موفق شده‌اند به روال مطلوب زندگی ادامه داده و رشد کنند.



منبع

آخرین اخبار

پیام تبریک وزیر جهاد کشاورزی به مناسبت انتخاب سومین رهبر جمهوری اسلامی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامرضا نوری قزلجه،...

نامه منتسب به رئیس کل بانک مرکزی منتشرشده در فضای مجازی فاقد اعتبار است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از بانک مرکزی؛...

عضو هیئت رئیسه مجلس: ترامپ از دیروز چندین بار خواستار آتش‌بس شده است/ شگفتی‌های این جنگ همچنان ادامه می‌یابد

طبق گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روح‌اله متفکرآزاد، نماینده مردم تبریز...

برنامه امتحانات نهایی مدارس در خرداد ۱۴۰۵ اعلام شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا:...

پیام وزیر صمت برای انتخاب آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای به‌عنوان رهبر انقلاب اسلامی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، متن پیام «سیدمحمد اتابک» وزیر...

هشدار کردهای سوریه به کردهای تجزیه‌طلب ایران: آمریکا به شما هم خیانت می‌کند

به گزارش خبرآنلاین،  ساکنان کُرد در شمال‌شرق سوریه به...

کدام اماکن ورزشی تهران در طول جنگ مورد آسیب قرار گرفتند؟

حبیب ستوده‌نژاد، مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران، در...

توئیت علی لاریجانی برای رهبر جدید انقلاب؛ ان‌شاءالله وجود ایشان منشأ خیر و برکت خواهد بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی لاریجانی دبیر شورای عالی...

معرفی حضرت آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای دل ملت ایران را شاد کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز ملی فضای مجازی با...

چهار ستون میراث امام شهید دشمن

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه...

قیمت سیب و پرتقال عید اعلام شد

به گزارش خبرآنلاین،مهدی بختیاری زاده، مدیر عامل سازمان میادین...

قیمت رسمی دلار، یورو و درهم امروز ۱۷ اسفند/ دلار ارزان شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت دلار  مبادله‌ای...

بازیکنان استقلال هنوز از جدایی استقبال نکرده‌اند

با در نظر گرفتن شرایط جنگی و توقف فعالیت‌های...

همدستی امارات با متجاوزان در حمله به یک کارخانه آب شیرین کن در ایران

به نقل از خبرآنلاین، این وبگاه بیان کرد که...

مقاومت عراق: پایگاه آمریکا در عراق و منطقه را ۲۴ بار هدف قرار دادیم

به گزارش خبرآنلاین، مقاومت اسلامی در عراق صبح امروز...

تبلیغات متنی