شنبه 9 آبان 1405

پیشنهاد ۲ برابر شدن وام خرید مسکن

علی عسکری در گفتگو با خبرگزاری تسنیم درباره سیستم تامین مالی پروژه‌های نهضت ملی مسکن از طریق بانک‌ها اظهار کرد: نهضت ملی مسکن یک طرح گستره، بزرگ و فراگیری است. ابعاد وجودی این طرح که طیف وسیعی از آحاد جامعه را در بر می‌گیرد، به لحاظ سنگینی اجرایی و تامین مالی یک اَبرپروژه است.

وی ادامه داد: در سالی که دولت سیزدهم روی کار آمد یکی از دغدغه‌هایی که به‌هرحال در کشور بوده تامین مسکن بود. مسکن در هزینه خانوار‌ها یکی از وزن‌های سنگینی را دارد. اگر مشکل مسکن را در اقتصاد تا حدی حل کنیم یک بخشی از تورم و هزینه خانوار‌ها در کشور کاهش می‌یابد. البته در همه کشور‌ها هزینه مسکن در هزینه خانوار وزن بالایی دارد، اما در ایران این وزن تشدید شده و شدیدتر است.

وی با بیان اینکه ” به‌خصوص این‌که در طیف وسیعی از خانوار‌های ما منابع درآمدی متناسب با هزینه‌ها و تورم افزایش پیدا نمی‌کند” تصریح کرد: فاصله بین درآمد و هزینه فشار بر خانوار‌هایی که بی مسکن هستند سال به سال بیشتر می‌کند؛ بنابراین رویکرد دولت این است که فاصله بین نیاز عرضه و تقاضا را در بازار مسکن حل و فصل کند. کارشناسان در آن زمان ارزیابی کرده بودند که حدود ۴ میلیون مسکن کسری مسکن در کشور داریم که باید تامین شود. ۲ سال قبل که این هدفگذاری انجام شد کسی پیش بینی نمی‌کرد هزینه‌های خانوار آنقدر افزایش پیدا کند که مردم در پرداخت سهم‌الشرکه خودشان محدود بیشتری داشته باشند، از سوی دیگر هم هزینه‌های ساخت مسکن اینقدر افزایش یابد.

سرپرست بانک مسکن با یادآوری این‌که سال اول دولت سیزدهم پس از چهار ماه قرارداد‌های اولیه نهضت ملی مسکن متری ۴.۵ میلیون تومان بود، گفت: الان با این رقم به‌سختی می‌توان مسکن ساخت. واقعیت این است با هر محاسبه‌ای که انجام شود مسکن با مبلغ ۴.۵ میلیون تومان ساخته نمی‌شود حتی در ساده‌ترین روش یعنی یک طبقه.

عسکری در پاسخ به این پرسش که هزینه ساخت هر مترمربع نهضت ملی مسکن چه میزانی است، اضافه کرد: الان بحث ۶.۵ میلیون تومان مطرح می‌شود، یعنی حداقل ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار توما ن بر اساس محاسبات انجام شده. در مناطق دور افتاده ممکن است هزینه‌ها بیشتر هم باشد.

وی با یادآوری این‌که امکان سهم‌الشرکه برخی خانوار‌ها سخت‌تر شده است، اظهار کرد: در حد همان تامین مالی که خانوار‌ها سهم‌الشرکه دارند به همراه منابع مالی بانک‌ها، این هزینه‌ها قابل جبران نیست. به همین دلیل در جلسه اخیر شواری عالی مسکن سقف وام نهضت ملی مسکن به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. استدلال این است که هزینه ساخت، تهران، قم، قزوین، چابهار، خاش، تبریز، کرمان و … خیلی متفاوت نیست، در برخی مناطق دورافتاده با توجه به این‌که مسکن به‌عنوان کالایی که نهاده‌های آن حجیم و بزرگ است، هزینه‌های ساخت افزایش می‌یابد. انتظار این بود که همه بانک‌ها به میدان بیایند و حدود ۲۰ درصد مانده خالص تسهیلات را در تولید مسکن هزینه کنند. طی ۱۸ ماه اخیر تعدادی از بانک‌ها اصلا وامی پرداخت نکرده‌اند و تعداد دیگری که آمده‌اند به‌غیر از بانک مسکن استقبال چندانی نشان نداده‌اند.

سرپرست بانک مسکن در عین حال گفت: از زمانی که آقای بذرپاش به وزارت راه‌وشهرسازی آمده با تعدادی از بانک‌های بزرگ که در تامین منابع نهضت ملی مسکن تاثیرگذار هستند جلساتی برگزار شده و توافقنامه‌هایی با آن‌ها امضا کرده‌اند تا در ساخت وساز مسکن مشارکت کنند.

عسکری گفت: در جلسه اخیر شورای عالی مسکن، تعدادی از مدیران عامل بانک‌ها حضور داشتند و حرکت جدیدی شروع شده است.

سرپرست بانک مسکن همچنین در رابطه نوع توافق وزارت راه و شهرسازی با بانک‌ها و این‌که آیا امضای توافقنامه لازم بود، افزود: قانون جهش تولید گفته بانک‌ها باید برای نهضت ملی مسکن تامین منابع کنند. اما چون بانک‌ها نیامدند با وزارت راه و شهرسازی به توافق رسیدند تا بر اساس آن در حدی که قابل اجرا و منطقی است مشارکت خودشان را برای سال اول آغاز کنند.

عسکری درباره سقف خرید وام مسکن نیز گفت: پیشنهاد افزایش ۲ برابری وام خرید مسکن از محل اوراق را ارائه کرده‌ایم که در زمان حاضر در شورای پول و اعتبار است.

سقف وام خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم (تسه) برای زوجین در تهران ۴۸۰ میلیون تومان است. ۸۰ میلیون از این مبلغ، وام تعمیر (جعاله) است.



منبع

آخرین اخبار

عدالت شهری؛ حق فراموش‌ شده گروه‌های آسیب‌پذیر

عدالت شهری فراتر از توزیع امکانات و توسعه زیرساخت‌ها،...

یک تفاوت مهم میان انسان و هوش مصنوعی؛ واکنش هوشمندانه نشانه خودآگاهی نیست

پژوهشگران دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ دریافته‌اند که شباهت رفتاری...

جلسه صبحگاهی برای جابجایی متدین با تاجرنیا

اگرچه چند روزی است که مصطفی متدین حکم مدیرعاملی...

سپاه: چهارمین نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین روابط عمومی نیروی دریایی سپاه...

مدیرعامل شرکت ملی گاز: مصرف گاز در ۵ روز ۳۰ درصد بالا رفت!

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته سعید توکلی، مدیرعامل...

حمایت جمهوری آذربایجان از امارات در سازمان ملل به جای ترکیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرغم اقدامات آنکارا و رئیس...

علیرضا دبیر: حضرت عباسی جفتش طلا بود!

به گزارش تابناک، رقابت‌های امروز کشتی آزاد قهرمانی جهان...

لاپید: مخالفان نتانیاهو در انتخابات پیروز شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «یائیر لاپید» در پستی در...

سقاب اصفهانی اعلام کرد: سیاست دولت، مازوت‌سوزی نیست/ پیش بینی سناریوهای جایگزین برای زمستان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اسماعیل سقاب اصفهانی ، رئیس سازمان...

وایمو برای عرضه روبوتاکسی در ژاپن و بریتانیا به سراغ تویوتا رفت

شرکت وایمو، زیرمجموعه خودران آلفابت، اعلام کرد که از...

صاعقه در ایلام جان ۲ نفر را گرفت و ۳ نفر را مصدوم کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

فرار یا تبعید سیاسی؟ خروج فلانیو بولسونارو پس از شکست در انتخابات

شکست انتخاباتی، خانواده بولسونارو را وارد مرحله‌ای تازه از...

صدراعظم آلمان: اروپا باید رویکردهای خود را در قبال آمریکا بازنگری کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فریدریش مرتس در آخرین مقصد...

نشست سن‌پترزبورگ به مثابه راه «نجات جغرافیایی»

دنیای اقتصاد: دکتر احمد رشیدی نژاد: پژوهشگر ژئوپلیتیک...

اعتبار جدید کالابرگ فعال شده یا هنوز در انتظار استفاده است؟

در حالی که دولت از افزایش ۵۰۰ هزار تومانی...

فرهنگستان علوم ظرفیت خود را برای تحقق خیزش علمی کشور به کار می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرهنگستان علوم،...

بزرگ‌ترین سرقت تاریخ رمزارزها؛ ۶.۳ میلیارد دلار از بایننس خارج شد/ کره شمالی در مظان اتهام

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بررسی شرکت‌های تحلیل بلاک‌چین نشان...

غیرفعال‌شدن کارت سوخت خودروهای بالای ۲۵ سال و موتورسیکلت‌های بالای ۱۰ سال تکذیب شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی...

درخواست عربستان از آمریکا درباره جنگ با ایران: به دیپلماسی فرصت دهید

به گزارش خبرآنلاین، وبگاه شبکه عبری i۲۴News گزارش داد...

دستیارهای هوش مصنوعی دولت همچنان در ابهام‌

با گذشت نزدیک به دو سال از آغاز طرح...

تبلیغات متنی