بیرقیبترین شکارچی جنگلهای مرطوب آمریکای جنوبی، جگوار است که بهعنوان بزرگترین گربهسان این قاره شناخته میشود آمریکا، و با وجود شباهت ظاهریاش به دیگر پلنگها، از آنها بزرگتر و قویتر به شمار میآید.
جگوار در قله هرم غذایی قرار دارد و قادر است هر موجود زندهای را شکار کند، حتی تمساحها. کیمن، که نوعی تمساح کوچک در آمریکای جنوبی است، خود شکارچی بزرگی محسوب میشود، اما در برابر جگوار آسیبپذیر است.
بدن جگوار از پلنگهای دیگر بزرگتر و عضلانیتر است و وزن نر این گونه میتواند به ۱۵۰ کیلوگرم برسد. با این اندازه قابل توجه و آروارهای که بهراحتی استخوانها را خرد میکند، جگوار بیش از ۸۷ نوع جانور مختلف را در رژیم غذایی خود گنجانده است.
مانند دیگر پلنگها، جگوار در صعود به درختان ماهر است و مهارت بسیار بالایی در شنا کردن دارد که این ویژگی به او در شکار کیمن کمک میکند. بزها، آهوها، سمورها، پرندگان، لاکپشتها، خوکهای وحشی، خوکهای پوزه دراز مالایا و ماهیها از دیگر طعمههای محبوب جگوار هستند.
جگوار به عنوان یک شکارچی فردی شناخته میشود و عموماً زندگی اجتماعی ندارد. آنها بیشتر شبها فعال هستند و در این زمان به شکار میپردازند و اگر فرصتی برای شکار در طول روز پیش آید، آن را نیز غنیمت میشمارند.
در فرهنگ اهالی آمریکای مرکزی و جنوبی، جگوار نماد اقتدار و قدرت به شمار میرود.
