شنبه 16 آبان 1405

اصلاح نظام بانکی اولویت کاری سال ۱۴۰۱

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، سید احسان خاندوزی در جلسه هم اندیشی با مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی کشور در محل این وزارتخانه افزود: امروز همه متغیرهای اقتصاد کلان تا پایان اسفند ماه به‌جز ارقام مربوط به نرخ رشد اقتصادی که همیشه با تأخیر محاسبه و اعلام می‌شود، مشخص است، اما به‌طور حتم از سایر شاخص‌های اقتصادی در وضع کنونی به لحاظ چشم انداز مناسبات خارجی و هم متغیرهای مؤثر بر بودجه ۱۴۰۱ مطلع هستید.

وی گفت: اکنون می‌توان با قطعیت بیشتری در خصوص سیاست‌های اقتصادی سال ۱۴۰۱ صحبت کرد، در وزارت امور اقتصادی و دارایی به دلیل نقش ویژه‌ای که شبکه بانکی در تأمین مالی دارد دو مساله برای ما حائز اهمیت است، مساله نخست عبارت است از خود شبکه بانکی؛ به عبارت دیگر ما به دنبال این هستیم که همه تمهیداتی که برای بالا بردن درجه سلامت شبکه بانکی لازم است و به همان مفهومی که در ادبیات متعارف بانکداری نیز وجود دارد را انجام دهیم.

وزیر اقتصاد ادامه داد: بنابراین باید بر توانمند شدن، اصلاح شدن و پیراسته شدن شبکه بانکی تلاش کنیم.

وی بیان‌داشت: شاید اگر خود بنده یا رئیس‌کل بانک مرکزی هم منتقدانه با برخی از مصوبه‌ها به‌ویژه مصوبه‌های بودجه و مجلس مواجه هستیم، هم از همین زاویه نگاه است.

خاندوزی خاطرنشان‌کرد: اگر مصوباتی بخواهد شاخص‌های توانمندی، توانگری و سلامت بانکی را به مخاطره بیاندازد، هرچند در کوتاه مدت برای گروه‌های دیگری در بیرون اقتصاد منفعت ایجاد کند (که آنها هم اغلب نیازهای درستی است) اما برای تنظیم کردن رابطه همین نیازهای نامحدود با منابع محدود خودمان باید هنر مدیریت اقتصادی را به خرج دهیم.

وی ادامه‌داد: از این منظر است که باید کمک کنیم و از شما مدیران عامل بانک‌ها هم می‌خواهیم در داخل خود شبکه بانکی نیز به مثابه یک کسب و کار بانکی، این مساله را در اولویت نخست خود قرار بدهید.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه نکته دوم در خصوص نقش آفرینی تأمین مالی توسعه است، افزود: یکی از دلایلی که دهه ۹۰، دهه از دست رفته اقتصاد ایران ارزیابی می‌شود، خاموش شدن موتورهای تأمین مالی پیشرفت در اقتصاد است.

وی اظهار داشت: اگر می‌بینیم که در نهایت تشکیل سرمایه ناخالص در کشور به صفر و گاهی اوقات حتی به رقم منفی نزول کرد، به این دلیل بود که نه دولت نقش آفرینی سنتی خود را در تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ایفا و نه شبکه بانکی کشور این نقش را ایفا کرد و نه جایگزینی برای این موتورهایی که به نحو سنتی این کار را انجام می‌دادند پیدا شد.

خاندوزی اضافه‌کرد: به همین دلیل بنا داریم در نقش‌آفرینی تأمین مالی پیشرفت کمک کنیم. البته، نه پیشرفت فقط به معنای توسعه سخت و مکانیکی پروژه‌های بزرگ، بلکه توسعه فراگیر و رشد به مفهوم (inclusive growth)، یعنی برخورداری گروه‌های حاشیه‌ای هم دیده شود و سعی کنیم که گروه‌های دارای دسترسی کمتر به اعتبار به مثابه یک امر مهم در اداره اقتصاد مدرن نیز بهبود یابد.

وی با بیان اینکه همکاران در وزارت اقتصاد با این نگاه یک محور چهارگانه برای سال ۱۴۰۱ تنظیم کرده‌اند، افزود: یک بخش از آن مربوط به سیاست‌های اعتباری است، یک بخش به سیاست‌های رفع ناترازی مربوط است، قسمت سوم نیز به سیاست‌های حوزه راهبردهای فناورانه و نو شدن شبکه بانکی مربوط است و بخش چهارم نیز به راهبردهای تنظیم که تنظیم‌گری‌های خاصی را برای دسترسی‌های ویژه پیشنهاد می‌دهد برمی‌گردد.

وزیر اقتصاد در پایان گفت: همکاران ما در تلاش هستند با همکاری خبرگان و مدیران سیستم بانکی کشور این چهار محور را تکمیل کنند و امیدواریم تا آخر فروردین‌ماه به‌طور رسمی آن را اعلام کنیم تا در اختیار مدیران شبکه بانکی کشور قرار گیرد.

آخرین اخبار

قیمت نفت برنت به ۹۸ دلار رسید/ افت ۱۶.۹ درصدی قیمت نفت ثبت شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت نفت در معاملات روز...

۴۴۶ میلیون دلار خرج کرد، اما شکست خورد؛ ایلان ماسک حتی ثروتمند بودن را هم بلد نیست!

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس و مالک شبکه...

پرندگان مهاجر در راه ایران؛ پناهگاه زمستانی یا قتلگاه؟

با آغاز فصل مهاجرت پرندگان، بار دیگر آسمان ایران...

آفریقا در محاسبات جدید جهان؛ آزمون بازطراحی دیپلماسی اقتصادی ایران

یک پژوهشگر اقتصادی آفریقا با اشاره به تغییر جایگاه...

کنگره از مدیرعامل انویدیا درباره ارتباط با متهم به جاسوسی توضیح خواست

سه عضو مجلس نمایندگان آمریکا از جنسن هوانگ، مدیرعامل...

قطر: ادعاها درباره شکست مذاکرات آمریکا و ایران کاملاً بی‌اساس است

به گزارش خبرآنلاین به نقل از جماران، دفتر اطلاع‌رسانی...

خوشحالی نکردم چون پرسپولیس را خیلی دوست دارم

احسان پهلوان زننده یکی از گلزن‌های فجرسپاسی بعد از...

مهمان پرست: ممکن است نتانیاهو دست به اقدام جنایتکارانه‌ای بزند تا درگیری، وضعیت آینده اسرائیل را به تأخیر بیندازد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رامین مهمان‌پرست، سخنگوی پیشین وزارت امور...

شمارش معکوس آیزنکوت برای کنار زدن بی‌بی

ائتلاف «فهرست مشترک» - متشکل از احزاب عربی...

ترامپ: ما در حال مذاکره با ایران هستیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس...

قلی‌زاده: فروش پالایشگاه‌ها کسری بودجه را تشدید کرد/قیمت نفت ملی را بخش خصوصی تعیین می‌کند

به گزارش خبرآنلاین افزایش هزینه‌های زندگی، کاهش قدرت خرید...

عزتی: کنترل نرخ ارز، حمایت از تولید راهکار فوری افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،مرتضی عزتی، کارشناس اقتصادی، با اشاره...

پرسپولیس ۱ – فجرسپاسی ۲/ سومین شکست سرخ‌ها و هدیه صدرنشینی به سپاهان

تیم فوتبال پرسپولیس امروز از هفته دوازدهم لیگ برتر...

صادق نوروزی، دبیرکل حزب توسعه ملی ایران درگذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صادق نوروزی، دبیرکل این تشکل...

چرایی افزایش امنیت سایبری دانشگاه‌ها

افزایش امنیت سایبری در دانشگاه‌ها از جنبه‌های مختلف اهمیت...

برگزاری نمایشگاه ترویج علم در دانشگاه تهران؛ فرصتی برای تجربه و تعامل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران،...

هشدار استاندارد برای روزهای سرد/ بخاری ها را بدون سرویس روشن نکنید

با فرارسیدن روزهای سرد سال و افزایش استفاده از...

تبلیغات متنی