پنج‌شنبه 7 آبان 1405

جذب ۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در بخش شیلات

ایسنا/گیلان رئیس سازمان شیلات با اشاره به جذب سرمایه‌گذاری 30 همتی در دو سال گذشته در حوزه شیلات، بیان داشت: بیش از 95 درصد این سرمایه‌گذاری متعلق به بخش خصوصی است که نشان از پتانسیل اقتصادی و نیرومندی صنعت شیلات دارد. این صنعت در شرایط مختلف از جمله آب‌های شیرین، شور و حتی نامتعارف جایگاه خود را حفظ کرده و امکان تولید را فراهم می‌آورد.

سیدحسین حسینی، امروز یکشنبه 20 خردادماه، در مراسم رهاسازی 450 میلیون قطعه انواع بچه ماهی و میگو که به‌طور نمادین در مصب رودخانه پل‌رود کلاچای رودسر گیلان برگزار شد، تصریح کرد: از مجموع 43 گرم پروتئین حیوانی که باید تامین شود، در حال حاضر حدود 9 گرم آن از آبزیان تأمین می‌گردد.

وی اضافه کرد: در برنامه امنیت غذایی که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده، هدف تولید آبزیان در کشور 2.6 میلیون تن تعیین شده است و برای برنامه هفتم این میزان به 1.8 میلیون تن کاهش یافته است.

حسینی خاطرنشان کرد: در مدت کوتاه ریاست محترم جمهور در دولت مردمی و با همکاری مردم، از یک میلیون و چهارصد هزار تن به رشد 140 هزار تن دست یافتیم که خود گواهی بر ظرفیت‌های موجود در شیلات است.

رئیس سازمان شیلات با تأکید بر اینکه یکی از دستاوردهای قابل مشاهده، ثبات در بهره‌برداری از دریا است که شامل چندین نهاده است، تصریح کرد: در این راستا، دانش به عنوان یک عنصر کلیدی در این فناوری مطرح است، زیرا هر گونه از آبزیان نیاز به بیوتکنولوژی و روش‌های تکثیر خاص خود دارد.

وی تأکید کرد که در حال حاضر حدود 18 گونه در حال تکثیر و رهاسازی هستند و هزینه تأمین 450 میلیون بچه آبزی از مرحله تکثیر تا رهاسازی به نزدیک به 110 میلیارد تومان رسیده است.

حسینی در زمینه فرهنگ بازسازی ذخایر یادآور شد: شایسته است از صیادان و بهره‌بردارانی که با دیدگاهی متمدنانه به محیط زیست احترام می‌گذارند و در راستای تکثیر طبیعی و نیمه طبیعی همکاری می‌کنند، تشکر کنیم؛ زیرا این افراد با همکاری خود بیش از 50 میلیون قطعه بچه‌ماهی تولید کردند.

وی با بیان اینکه در حوزه صید و صیادی، با وجود تمام تلاش‌ها، نهایتاً 20 هزار تن از ماهیان استخوانی برداشت می‌شود، خاطرنشان کرد: استان گیلان از مجموع 74 هزار تن تولید آبزیان، 11 هزار تن آن مربوط به حوزه صید و صیادی است و مابقی در زمینه آبزی‌پروری تولید می‌شود.

حسینی در خصوص سیاست‌های توسعه اقتصاد دریامحور گفت: از مباحث کلی در این زمینه، تسهیل‌گری و قانون‌گذاری است. تا نگاهی از پشت به دریا به سمت نگاهی رو به آب نداشته باشیم، نمی‌توانیم به توسعه در ای زمینه بپردازیم.

وی افزود: برای تحقق این اهداف، به زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری متعددی نیاز داریم که مدل‌های زیرساختی شیلات پس از انقلاب در حدود 220 حوزه تلاقی، 70 بندر، حدود 120 اسکله و 38 موج‌شکن را شامل می‌شود.

حسینی در توصیف چگونگی استفاده از دریا به عنوان پایه‌های زیستی پایدار در حوزه آبزی‌پروری تأکید کرد: همانطور که در خانه از باغچه بهره‌برداری می‌کنیم، باید امکان استفاده از دریا برای مردم آسان گردد و این تنها با تقویت زیرساخت‌های خشکی به دریا امکان‌پذیر خواهد بود.

وی افزود: پرورش آبزیان در دریا بخشی از برنامه‌های استراتژیک ما در تأمین غذا است که علاوه بر همکاری جامعه بهره‌بردار در تأمین و بهره‌برداری، مشارکت قابل توجهی در حوزه آبزی‌پروری در دریا نیز وجود دارد.

وی در خصوص به‌کارگیری ظرفیت‌های استان گیلان برای ترویج مصرف آبزیان تصریح کرد: اگر نتوانیم فرهنگ سازی و اشاعه ترویج آبزی‌مصرفی را به صورت مطلوب در استان‌های ساحلی و سایر نواحی کشور انجام دهیم، نمی‌توانیم 25 درصد از پروتئین گرم را در سفره مردم قرار دهیم. این مسئولیتی است که از طریق برگزاری جشنواره‌ها و فستیوال‌ها در این راستا پیگیری خواهیم کرد.

حسینی در پایان گفت: از افرادی که بتوانند هنر مصرف آبزیان را به سرتاسر کشور منتقل کنند، خوشامد می‌گوییم.

‌

آخرین اخبار

افشای جزییاتی از فرار نامزد مغلوب انتخابات برزیل به آمریکا

به گزارش خبرآنلاین، خبرنگار المیادین در خصوص اخبار منتشره...

همه پرسش‌ها درباره نتانیاهو

انتخابات اخیر اسرائیل در حالی بدون پیروز قاطع...

سندرز: ترامپ خطرناک‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ است

به گزارش خبرآنلاین، برنی سندرز، سناتور مستقل ایالت ورمونت...

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس: گاز کمتر مصرف کنید پول نقد بگیرید!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فرهاد شهرکی، نایب رئیس کمیسیون...

انویدیا سه میلیارد دلار برای تقویت ابرهوش شخصی زاکربرگ هزینه می‌کند

شرکت‌های انویدیا و متا روز سه‌شنبه از گسترش همکاری...

افقه: مشکلات اقتصاد ایران نتیجه سیاست‌گذاری‌های غلط است، نه غربی بودن علم اقتصاد

به گزارش خبرآنلاین آیا مشکلات اقتصادی ایران ناشی از...

توقف ثبت سفارش خودروهای وارداتی از محل بودجه ۱۴۰۴/سفارش‌های دارای تأمین ارز مستثنی شدند

به گزارش خبرآنلاین،براساس ابلاغیه رسمی سازمان توسعه تجارت ایران،...

اروپا به دنبال شکستن سلطه استارلینک

گزارش‌های جدید نشان می‌دهد محدودسازی اخیر دسترسی اوکراین به...

چرا برخی مالکان پیامک کالابرگ گرفتند، اما برخی مستاجران نه؟

با آغاز فرآیند شناسایی مشمولان افزایش اعتبار کالابرگ، دریافت...

آب زغال‌اخته قرمز می‌تواند به سلامت دندان‌ها کمک کند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : پژوهش...

وام ازدواج فرزندان بازنشستگان از ۸۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در حالی که مهلت ثبت‌نام...

علی دادگر رئیس فدراسیون تیراندازی شد

به گزارش تابناک و به نقل از روابط عمومی...

مهریه ۱۴ سکه‌ای زیر تیغ انتقاد؛ هشدار معاون امور زنان درباره حقوق زنان

مصوبه مجلس درخصوص کاهش ضمانت اجرای کیفری مهریه به...

یک انفجار ۲۷ روزه در فضا کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، این...

هشدار چین در شورای امنیت: به حقوق هسته‌ای ایران احترام بگذارید

به گزارش خبرآنلاین از روزنامه چاینا دیلی، فو کونگ،...

برای خرید یک خانه‌ ۸۰ متری ۸۲ سال حقوق‌ کارمندی را پس‌انداز کنید!

یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به پیامدهای تداوم...

جنگهای 12 و 40روزه خیانتکارانی چون رضا پهلوی را رسوا کرد

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: انصاری با...

استمرار بلاتکلیفی در صدور گواهینامه موتورسیکلت زنان چه تبعاتی دارد؟

با وجود ابلاغ مصوبه هیأت وزیران درباره آموزش عملی...

سه شرط موفقیت موتورولا ریزر فلکس در رقابت با سامسونگ و اپل

موتورولا ریزر فلکس (Razr Flex)، گوشی تاشوی عریض و...

تبلیغات متنی