شنبه 16 آبان 1405

رشد ۵۰ درصدی آلودگی ناشی از گوگل

افزایش وابستگی گوگل به هوش مصنوعی در دیتاسنترهای این شرکت و مصرف قابل توجه انرژی، منجر به افزایش بیش از ۴۸ درصدی در انتشار گازهای گلخانه‌ای از سال ۲۰۱۹ توسط این غول فناوری شده است.

گوگل در آخرین گزارش خود با عنوان «زیست‌محیطی ۲۰۲۴» به این مسئله اذعان کرده که با چالش‌های جدی برای رسیدن به اهدافش مواجه است و بیان کرده که دستیابی به هدف بلندپروازانه صفر خالص تا سال ۲۰۳۰، کار ساده‌ای نخواهد بود.

آلفابت، شرکت مادر گوگل، در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده بود که تمام فعالیت‌های خود را تا سال ۲۰۳۰ به صورت کاملاً کربن‌زا اداره خواهد کرد.

گوگل در ماه مه امسال اعلام کرد که به منظور توسعه دیتاسنتر اصلی‌اش در فنلاند که به انرژی سبز دسترسی دارد، رقمی معادل ۱.۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خواهد کرد. اما این شرکت با چالش‌های ناشی از افزایش تقاضا برای برق در صنایع مختلف غربی، که اصلی‌ترین دلیل آن رشد استفاده از هوش مصنوعی است، مواجه خواهد بود.

شرکت مشاوره برق «گرید استراتژیز» در گزارشی با عنوان «دوران تقاضای یکنواخت برای برق به پایان رسیده است»، به این موضوع اشاره کرده که برنامه‌ریزان شبکه برق در ایالات متحده، شامل اپراتورهای انتقال منطقه‌ای و شرکت‌های تامین برق، پیش‌بینی رشد تقاضا برای برق را تقریباً دو برابر کرده‌اند. به‌ویژه، هوش مصنوعی به عنوان یکی از عوامل اصلی افزایش این تقاضا شناخته می‌شود.

طبق اعلام مؤسسه تحقیقات انرژی الکتریکی (EPRI)، دیتاسنترها تا سال ۲۰۳۰، حداکثر ۹ درصد از کل برق تولید شده در ایالات متحده را در مقایسه با سهم فعلی ۱.۵ درصد مصرف خواهند کرد که این امر به خاطر توسعه تکنولوژی‌های انرژی‌بر مانند هوش مصنوعی مولد است. به عنوان مقایسه، بخش صنعتی ایالات متحده در سال گذشته میلادی، حدود ۱.۰۲ میلیون گیگاوات ساعت برق مصرف کرده که برابر با ۲۶ درصد از کل مصرف برق کشور بود.

بر اساس گزارشی از اویل پرایس، این آمارها با توجه به نیاز بالای سرورهای هوش مصنوعی به برق، چندان عجیب نیستند. «دیجیکونومیست» تخمین زده است که یک سرور دی جی ایکس ای ۱۰۰ ساخت انویدیا، به اندازه چند خانه آمریکایی انرژی مصرف می‌کند، در حالی که دیتاسنترهای بزرگ می‌توانند به مصرف یک گیگاوات برق برسند که معادل تولید یک نیروگاه هسته‌ای است.

آخرین اخبار

۵۰ درصد مشترکان آب تهران خوش‌مصرف هستند/ ۳ درصد در گروه بدمصرف قرار دارند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سخنگوی آبفای استان تهران گفت:...

فقط سه هفته پس از شکستگی فک/ دروازه‌بان آبی‌ها با ماسک مخصوص برگشت +عکس

امیلیانو مارتینس تنها سه هفته پس از شکستگی فک،...

هشدار پلیس درباره خطر تصادف با دانش‌آموزان در روزهای بارانی

رئیس پلیس ترافیک شهری راهور فراجا با اشاره به...

تاثیر کمبود مواد ناریه و گازوئیل بر جاماندن بخش معدن از رشد ۱۳ درصدی

یک کارشناس حوزه معدن با تاکید بر لزوم اتخاذ...

قیمت نفت برنت به ۹۸ دلار رسید/ افت ۱۶.۹ درصدی قیمت نفت ثبت شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت نفت در معاملات روز...

۴۴۶ میلیون دلار خرج کرد، اما شکست خورد؛ ایلان ماسک حتی ثروتمند بودن را هم بلد نیست!

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس و مالک شبکه...

پرندگان مهاجر در راه ایران؛ پناهگاه زمستانی یا قتلگاه؟

با آغاز فصل مهاجرت پرندگان، بار دیگر آسمان ایران...

آفریقا در محاسبات جدید جهان؛ آزمون بازطراحی دیپلماسی اقتصادی ایران

یک پژوهشگر اقتصادی آفریقا با اشاره به تغییر جایگاه...

کنگره از مدیرعامل انویدیا درباره ارتباط با متهم به جاسوسی توضیح خواست

سه عضو مجلس نمایندگان آمریکا از جنسن هوانگ، مدیرعامل...

قطر: ادعاها درباره شکست مذاکرات آمریکا و ایران کاملاً بی‌اساس است

به گزارش خبرآنلاین به نقل از جماران، دفتر اطلاع‌رسانی...

خوشحالی نکردم چون پرسپولیس را خیلی دوست دارم

احسان پهلوان زننده یکی از گلزن‌های فجرسپاسی بعد از...

مهمان پرست: ممکن است نتانیاهو دست به اقدام جنایتکارانه‌ای بزند تا درگیری، وضعیت آینده اسرائیل را به تأخیر بیندازد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رامین مهمان‌پرست، سخنگوی پیشین وزارت امور...

شمارش معکوس آیزنکوت برای کنار زدن بی‌بی

ائتلاف «فهرست مشترک» - متشکل از احزاب عربی...

ترامپ: ما در حال مذاکره با ایران هستیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس...

قلی‌زاده: فروش پالایشگاه‌ها کسری بودجه را تشدید کرد/قیمت نفت ملی را بخش خصوصی تعیین می‌کند

به گزارش خبرآنلاین افزایش هزینه‌های زندگی، کاهش قدرت خرید...

عزتی: کنترل نرخ ارز، حمایت از تولید راهکار فوری افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،مرتضی عزتی، کارشناس اقتصادی، با اشاره...

پرسپولیس ۱ – فجرسپاسی ۲/ سومین شکست سرخ‌ها و هدیه صدرنشینی به سپاهان

تیم فوتبال پرسپولیس امروز از هفته دوازدهم لیگ برتر...

تبلیغات متنی