شنبه 16 آبان 1405

اوضاع اجرای آیین‌نامه منع ارائه رایگان پلاستیک به چه صورت است؟

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ارایه پیشنهاد اصلاح تاریخ و عنوان روز بدون کیسه‌های پلاستیکی به شورای فرهنگ عمومی، از پیگیری مداوم برای اجرای آیین‌نامه ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی توسط وزارت صمت خبر داد.

مهدی خادم ثامنی در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: روز ۲۱ تیرماه در ایران به عنوان روز بدون پلاستیک شناخته شده است، حال آنکه تولید پلاستیک در ایران به عنوان یکی از کشور‌های صاحب نفت دارای اهمیت بالایی می‌باشد و هدف از نامگذاری این روز تشویق جامعه به کاهش استفاده از کیسه‌های پلاستیکی است.

وی ادامه داد: سایر کشورها روز سوم جولای (۱۲ تیر) را به عنوان روز جهانی بدون کیسه پلاستیکی تجلیل می‌کنند. به همین خاطر ما به شورای فرهنگ عمومی درخواست همسان‌سازی این روز با تقویم جهانی و تغییر عنوان آن را ارسال کرده‌ایم و منتظر پاسخ این شورا هستیم.

خادم ثامنی در خصوص آیین‌نامه عدم توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی یادآور شد: تکالیفی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در مواد ۲ و ۳ این آیین‌نامه تعیین شده است. برای مثال، تولیدکنندگان کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت کمتر از ۲۵ میکرون موظف‌اند در طول یک دوره پنج ساله، به طور سالانه ۲۰ درصد از این کیسه‌ها را با کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر و سازگار با محیط زیست جایگزین نمایند.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: این اقدامات باید با همکاری وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد انجام گیرد. خوشبختانه استاندارد کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر از پیش تدوین شده و سازمان ملی استاندارد نیز در حال ایجاد آزمایشگاه‌های مرتبط با آن است.

وی همچنین گفت: بر اساس ماده ۳ این آیین‌نامه، لازم است که توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی ممنوع گردد. ما جلسات متعددی در راستای اجرای این ماده با وزارت صمت، اصناف و فروشگاه‌های زنجیره‌ای و نشستی با دفتر حقوقی سازمان محیط زیست برگزار کردیم، زیرا این آیین‌نامه به عنوان مصوبه هیات وزیران به تائید تمامی دستگاه‌ها در هیات دولت رسیده است.

خادم ثامنی افزود: وزارت صمت برخی اشکالات را به این آیین‌نامه مطرح کرده است و در صورت نیاز، این ایرادات در جلسات فنی و حقوقی آینده مورد بررسی و اصلاح قرار خواهد گرفت و سپس مجدداً به هیات وزیران برای تصویب ارسال می‌شود.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از اظهارات خود درباره نتایج اجرای آزمایشی ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای در هفته زمین پاک اشاره کرد: خوشبختانه مردم نسبت به محیط زیست حساس هستند و استقبال خوبی از این طرح در هفته زمین پاک نشان داده شد. قرار بود این طرح همچنین در هفته محیط زیست و روز بدون پلاستیک به اجرا درآید که در حال حاضر مباحث فنی و حقوقی آن در حال انجام است تا هرچه زودتر به مرحله اجرایی برسد.

وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورهای جهان، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی برای توزیع کیسه‌های پلاستیکی برقرار است و مالیات‌های سنگینی نیز در ازای توزیع این کیسه‌ها وضع شده زیرا کیسه‌های یکبار مصرف آسیب‌های جدی به محیط زیست و سلامت انسان می‌زنند و ریزپلاستیک‌ها به طور مستقیم و غیر مستقیم به آب شرب و زنجیره غذایی نفوذ کرده‌اند.

خادم ثامنی در پایان گفت: ما با جدیت در پی ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی در کشور هستیم و سازوکارهای قانونی لازم در قالب لایحه، قانون یا آیین‌نامه اجرایی مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

آخرین اخبار

قیمت نفت برنت به ۹۸ دلار رسید/ افت ۱۶.۹ درصدی قیمت نفت ثبت شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت نفت در معاملات روز...

۴۴۶ میلیون دلار خرج کرد، اما شکست خورد؛ ایلان ماسک حتی ثروتمند بودن را هم بلد نیست!

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس و مالک شبکه...

پرندگان مهاجر در راه ایران؛ پناهگاه زمستانی یا قتلگاه؟

با آغاز فصل مهاجرت پرندگان، بار دیگر آسمان ایران...

آفریقا در محاسبات جدید جهان؛ آزمون بازطراحی دیپلماسی اقتصادی ایران

یک پژوهشگر اقتصادی آفریقا با اشاره به تغییر جایگاه...

کنگره از مدیرعامل انویدیا درباره ارتباط با متهم به جاسوسی توضیح خواست

سه عضو مجلس نمایندگان آمریکا از جنسن هوانگ، مدیرعامل...

قطر: ادعاها درباره شکست مذاکرات آمریکا و ایران کاملاً بی‌اساس است

به گزارش خبرآنلاین به نقل از جماران، دفتر اطلاع‌رسانی...

خوشحالی نکردم چون پرسپولیس را خیلی دوست دارم

احسان پهلوان زننده یکی از گلزن‌های فجرسپاسی بعد از...

مهمان پرست: ممکن است نتانیاهو دست به اقدام جنایتکارانه‌ای بزند تا درگیری، وضعیت آینده اسرائیل را به تأخیر بیندازد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رامین مهمان‌پرست، سخنگوی پیشین وزارت امور...

شمارش معکوس آیزنکوت برای کنار زدن بی‌بی

ائتلاف «فهرست مشترک» - متشکل از احزاب عربی...

ترامپ: ما در حال مذاکره با ایران هستیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس...

قلی‌زاده: فروش پالایشگاه‌ها کسری بودجه را تشدید کرد/قیمت نفت ملی را بخش خصوصی تعیین می‌کند

به گزارش خبرآنلاین افزایش هزینه‌های زندگی، کاهش قدرت خرید...

عزتی: کنترل نرخ ارز، حمایت از تولید راهکار فوری افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،مرتضی عزتی، کارشناس اقتصادی، با اشاره...

پرسپولیس ۱ – فجرسپاسی ۲/ سومین شکست سرخ‌ها و هدیه صدرنشینی به سپاهان

تیم فوتبال پرسپولیس امروز از هفته دوازدهم لیگ برتر...

صادق نوروزی، دبیرکل حزب توسعه ملی ایران درگذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صادق نوروزی، دبیرکل این تشکل...

چرایی افزایش امنیت سایبری دانشگاه‌ها

افزایش امنیت سایبری در دانشگاه‌ها از جنبه‌های مختلف اهمیت...

برگزاری نمایشگاه ترویج علم در دانشگاه تهران؛ فرصتی برای تجربه و تعامل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران،...

هشدار استاندارد برای روزهای سرد/ بخاری ها را بدون سرویس روشن نکنید

با فرارسیدن روزهای سرد سال و افزایش استفاده از...

تبلیغات متنی