پنج‌شنبه 14 آبان 1405

آیا راهبرد بازدارندگی آمریکا منسوخ شده است؟

روزنامه دیفنس نیوز در گزارشی به بررسی میزان تاثیر سیاست بازدارندگی آمریکا در مواجهه با تحولات جهانی پرداخت.

روزنامه دیفنس نیوز در گزارشی نوشت: کتلین هیکس، معاون وزیر دفاع آمریکا روز جمعه از راهبرد  بازدارندگی یکپارچه دولت بایدن در قبال دشمنان از جمله روسیه – علی‌رغم درگیری با اوکراین- دفاع کرد.

هیکس در سخنانی در رویداد موسسه ریگان درخصوص راهبرد امنیت ملی عنوان کرد که روسیه تاکنون تاثیر کامل تحریم‌های اقتصادی جهان پس از حمله به اوکراین را حس نکرده است. وی در ادامه عدم حمله روسیه به مواضع ناتو را نمونه‌ای از کارآمدی راهبرد بازدارندگی در اوکراین دانست.

بازدارندگی یکپارچه سنگ‌بنای راهبرد امنیت ملی است که دولت در ماه مارس به کنگره فرستاده بود. هدف از این بازدارندگی منصرف کردن دشمنان از ستیره‌جویی به وسیله ابزارهای متعدد تحت کنترل دولت است. این ابزارها شامل نیروهای نظامی مشترک در تمامی حوزه‌ها، بازدارندگی هسته‌ای، تحریم، دیپلماسی و شبکه‌ای از ائتلاف‌ها و شراکت‌ها می‌شود.

رئیس موسسه ریگان در پاسخ به هیکس بیان کرد زمانی که آمریکا و متحدانشان با صدای بلند و به طور مداوم به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه هشدار دادند که به اوکراین حمله نکند، این هشدارها باعث منصرف شدن پوتین نشدند.

وی در اینباره گفت: منطقی است که بگوییم این بازدارندگی جواب نداده است ما اقدام روسیه را پیش‌بینی کردیم و تلاش کردیم تا از ابزارهای بازدارندگی استفاده کنیم و هیچ‌کدام‌شان جلوی پوتین را نگرفت.

هیکس در پاسخ گفت که وزارت دفاع بر روی “اعتبار رزمی” برای بازدارندگی تمرکز می‌کند. وی اظهار کرد که ایالات متحده تعهدهای امنیتی که نسبت به ناتو دارد را نسبت به اوکراین ندارد. ایالات متحده از لحاظ تاریخی کمک‌های نظامی که به تایوان داشته را به اوکراین نداشته است.

هیکس افزود: آنچه که در وزارت دفاع بر روی آن تمرکز داریم که اعتبار رزمی را محسوس کنیم. به یاد داشته باشید که روس‌ها به خاک ناتو حمله نکرده‌اند. ما به بازدارندگی کاملا موثرمان ادامه خواهیم داد.

معاون وزیر دفاع آمریکا همچنین گفت که تحریم‌های اقتصادی گسترده علیه روسیه “به شدت قدرتمند” خواهد بود.

وی در ادامه گفت: می‌توانم به شما بگویم که آن‌ها کمرشان زیر این تحریم‌ها خم خواهد شد.

هیکس عنوان کرد که روسیه با کمبود استعداد و خروج افراد حاذق از کشور مواجه است. وی امیدوار است که این اشخاص به ایالات متحده و یا دیگر کشورهای غربی بیایند.

نماینده الین لوریا پس از سخنرانی هیکس اظهار کرد که واشنگتن باید تمرکز بازدارندگی خود را تغییر دهد تا بتواند از اقدام دشمنان در وهله اول جلوگیری کند. وی این راهبرد را “بازدارندگی به وسیله پس زدن” خطاب کرد و گفت که آمریکا باید از راهبرد “بازدارندگی به وسیله مجازات” فاصله بگیرد.

لوریا بیان کرد که واشنگتن برای اعتباربخشی به راهبرد “بازدارندگی به وسیله پس زدن” باید در آن سوی آب‌ها حضور و نیرو داشته باشد. وی در ادامه گفت که ایالات متحده احتمالا تا چند سال آینده نیرویی که قادر به انجام چنین کاری باشد را تشکیل ندهد.

مک تورنبری، رئیس سابق کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا عنوان کرد که پوتین در زمان حمله به اوکراین مسائل دیگری جز قدرت نظامی خام را مدنظر قرار داده است.

وی گفت: شاید بتوان گفت که پوتین نگاهی به اختلافات بومی ما و دیگر عوامل انداخته و با خودش گفته که شاید این زمانی باشد که بتواند از عواقب کارش شانه خالی کند. به یاد داشته باشید که بازدارندگی در ذهن دشمن‌مان است.

آخرین اخبار

پیام اردوغان پس از انتخابات آمریکا؛ منطقه باید به صلح برسد

به گزارش خبرآنلاین، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه امروز...

برنده توپ طلا پردرآمدترین بازیکن اروپا شد

باشگاه بایرن مونیخ روز پنجشنبه به‌طور رسمی از تمدید...

راز قتل آتنا ۱۴ ساله

به گزارش آفتاب نیوز، ناپدیدشدن یک...

از دیتاسنتر تا پردیس محاسباتی؛ ترفند جدید اوپن‌ای‌آی برای جلب رضایت مردم

شرکت اوپن‌ای‌آی (OpenAI) در تلاش است با تغییر نام...

قیمت کارت گرافیک از کنترل خارج شد؛ جهش ۳۵ درصدی در تنها سه ماه

قیمت کارت‌های گرافیک در سه ماه گذشته ۳۵ درصد...

رشد نرم قیمت گوشی‌ها

دنیای اقتصاد: از هر ۱۲ گوشی ثبت‌شده در...

پیشنهاد جدید برای علیرضا منصوریان/ مقصد بعدی سرمربی ایرانی الطلبه مشخص شد؟

علیرضا منصوریان دومین فصل حضورش در فوتبال عراق را...

الشرع و بن سلمان در ریاض دیدار کردند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  ایرنا:...

قیمت سکه امروز ۱۳ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ نیم‌سکه ۱۳۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش رفت + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

واکنش کاخ سفید به شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات کنگره

به گزارش خبرآنلاین، در پی شکست سخت هم حزبی...

واکنش متفاوت بورس آمریکا و بازار نفت به پیروزی دموکرات‌ها / داوجونز هزار واحد رشد کرد، نفت ۳ دلار ارزان شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا به یکی...

عمل برداشتن لوزه در کودکان؛ ۷ عارضه مهم که والدین باید بدانند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر...

رسانه صهیونیست: دشمنان اسرائیل در آمریکا پیروز شدند

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه معاریو نوشت: دشمنان اسرائیل در...

پزشکیان: اجازه استفاده از دانش و ظرفیت مشاوران خارجی از رهبری اخذ شده است

رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه اجازه استفاده از...

دستور پزشکیان به استانداران درباره مدیریت مصرف سوخت و انرژی

رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت تدوین نقشه راهی جامع...

تبلیغات متنی