جمعه 15 آبان 1405

سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری ایرانی‌ها در بازار رمزارزها

سیاوش وکیلی، که در مقام معاون اجرایی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران فعالیت می‌کند، در تحلیل چگونگی تسهیل ورود مردم به عرصه اقتصادی و افزایش مشارکت آنان، اظهار داشت: محدودترین و مؤثرترین ابزار برای جلب توجه مردم به اقتصاد و تحقق شعار سال، آغاز این فرآیند از سوی مسوولین اقتصادی نظیر وزیر اقتصاد، وزرای صنعت و معدن، نفت و رئیس بانک مرکزی خواهد بود. در این راستا، بازار سرمایه به عنوان بهترین مکان برای جذب بخش‌های خرد سرمایه مردم شناخته می‌شود.

وی در توضیح علت انتخاب بازار سرمایه به عنوان بستر جذب سرمایه‌های مردمی، گفت: بر خلاف دهه‌های گذشته که تنها افراد معدودی در این بازار فعال بودند، پس از صدور فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، حدود ۶۰ میلیون نفر به جمع سهام‌داران بورس افزوده شده‌اند. این افراد عمدتاً سهامدار عدالت هستند و به دو شیوه مستقیم و غیرمستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، در بازار سرمایه دخالت دارند.

وکیلی تصریح کرد که هر تصمیم اقتصادی که توسط دولتمردان اتخاذ می‌شود، تأثیری مستقیم بر بازار سرمایه خواهد داشت. بنابراین، ضروری است که این تصمیم‌ها با منافع استان‌ها و عموم مردم هماهنگ باشد. بدین ترتیب، بازار سرمایه بهترین محل برای جلب سرمایه‌گذاری و تحقق مشارکت عمومی در اقتصاد محسوب می‌شود.

معاون اجرایی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران همچنین به کاهش اعتماد مردم نسبت به بازار سرمایه در سال ۹۹ اشاره کرده و بیان کرد که اعتماد باید از طریق ایجاد ثبات در قوانین و مقررات و جلوگیری از تغییرات مکرر آن‌ها به دست آید. اقتصاد باید دارای پیش‌بینی‌پذیری لازم باشد و قوانین بازار سرمایه می‌بایست به ثبات برسند تا مدیران قادر به کاهش بدقولی‌ها در حوزه اقتصادی باشند.

وی افزود، برای فعالان بازار سرمایه باید یک چشم‌انداز ۱۰ ساله وجود داشته باشد، چرا که در حال حاضر سرمایه‌گذاران حتی نمی‌توانند به یک سال آینده هم امیدوار باشند. فعالان این حوزه به محض مواجهه با هر فصل بودجه، دچار اضطراب می‌شوند زیرا قوانین، نرخ ارز، نیما، تعرفه‌ها و قیمت خوراک پتروشیمی‌ها به یکباره تغییر می‌کند.

وکیلی بیان کرد که لازم است تا فضایی امن و قابل اعتماد برای سرمایه‌گذاران فراهم گردد و اقتصاد به سمت پیش‌بینی‌پذیری حرکت کند.

وی در پاسخ به این سؤال که چگونه عمق بازار سرمایه که وزیر اقتصاد به آن اشاره کرده است، به مقدار ۱۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید، اظهار داشت: م مهم‌ترین کار، از بین بردن عدم اعتماد مردم و سرمایه‌گذاران به بازار است.

معاون اجرایی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران تصریح کرد که در حال حاضر، به دلیل نبود اعتماد کافی به بورس، مردم به بازارهایی مثل رمز ارزها و کریپتوکارنسی و سرمایه‌گذاری در املاک خارجی روی آورده‌اند و برآوردها نشان می‌دهد که حدود ۱۰ میلیارد دلار از سرمایه ایرانیان در رمز ارزها سرمایه‌گذاری شده است.

وکیلی خاطرنشان کرد، اگر اعتماد عمومی به بازار سرمایه بازگردد، دیگر نیازی به سرمایه‌گذاری در رمز ارزها نخواهد بود و افراد به سمت بازار سرمایه داخلی گرایش خواهند یابد. عدم وجود بازدهی و سلب اعتماد مردم سبب کوچک شدن بازار می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که با وجود ریسک‌های بالا، چرا مردم به سرمایه‌گذاری در رمز ارزها روی آورده‌اند، گفت: همه چیز به موضوع بازدهی و اعتماد برمی‌گردد، مردم مخاطرات خطرناک سرمایه‌گذاری در رمز ارزهای خارجی را انتخاب کرده‌اند. بنابراین، باید این روش سرمایه‌گذاری را به رسمیت بشناسیم و رمز ارزها را به صورت توکنایز (ارزش‌گذاری) کنیم؛ به طوری که مردم بتوانند مانند سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا، در رمز ارزهای داخلی نیز سرمایه‌گذاری کرده و بازدهی کسب کنند.

وی تصریح کرد که صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا بدون اینکه نیازی به معامله‌گران برای خرید و فروش طلای فیزیکی باشد، می‌توانند بخشی از ارزش گرم طلا را خریداری کرده و از بازدهی آن بهره ببرند. به عنوان مثال، اگر قیمت یک سکه به ۵۰ میلیون تومان برسد، سرمایه‌گذار می‌تواند با یک میلیون تومان، بخشی از ارزش آن سکه را به صورت اوراق خریداری کرده و در سود و زیان آن شریک شود.

معاون کانون نهادهای سرمایه‌گذاری تأکید کرد که مدیران نباید از نوآوری‌ها بترسند و باید ابزارهای جدید سرمایه‌گذاری را برای نسل جوان طراحی کنند. نسل فارغ‌التحصیل دانشگاهی نیز اگر متقاعد شوند، می‌توانند خانواده‌ها را به سرمایه‌گذاری در این ابزارهای نوین تشویق کنند.

آخرین اخبار

برگزاری نمایشگاه ترویج علم در دانشگاه تهران؛ فرصتی برای تجربه و تعامل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران،...

ChatGPT Cyber عرضه شد؛ مدلی که آسیب‌پذیری اوبونتو را در دو ساعت کشف کرد

شرکت OpenAI مدل جدیدی با تمرکز بر امنیت سایبری...

پوستر پرسپولیس برای جدال امروز با فجر سپاسی +عکس

باشگاه پرسپولیس با انتشار پوستری، از دیدار امروز سرخ‌پوشان...

انتقاد رییس نظام پزشکی از تأخیر در پرداخت مطالبات حوزه سلامت

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری...

قهوه با معده خالی واقعاً مضر است؟ متخصصان به یک باور رایج پاسخ می‌دهند

نوشیدن قهوه با معده خالی موضوعی تا حدی بحث‌برانگیز...

نماینده عراقی: عراق بیش از ایران از بسته شدن مرز متضرر می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، الساعدی در گفت وگو با شبکه...

مربی تیم ملی از اسپانیا برگشت

لوسادا که در فیفا دی مهرماه و از زمان...

پست‌بانک ایران؛ پیشران حمایت از معیشت مردم و توسعه پایدار شهری و روستایی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از اداره‌کل روابط‌عمومی...

تایر گران شد/ یک حلقه لاستیک پراید ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت پیدا کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انجمن صنفی صنعت تایر از...

پست احساسی سهراب برای پدر استقلال +عکس

سهراب بختیاری‌زاده به مناسبت سالگرد منصور پورحیدری پیشکسوت استقلال...

 ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی و توسعه‌ای گیلان مصوب شد

معاون اجرایی رئیس‌جمهور، از تصویب حدود ۴۰ هزار میلیارد...

روش های تبلیغ کسب و کار برای افزایش فروش و رشد برند

شما محصولات عالی دارید، اما مشتریان هنوز نام...

سندرز: دموکرات‌ها بودجه جنگ علیه ایران را قطع می‌کنند

به گزارش خبرآنلاین، برنی سندرز، سناتور مستقل آمریکایی متمایل...

پیام اردوغان پس از انتخابات آمریکا؛ منطقه باید به صلح برسد

به گزارش خبرآنلاین، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه امروز...

از دامداری‌ها تا خانه‌ها؛ گسترش انگل مرگبار به سگ‌ها و گربه‌های آمریکایی

کرم‌های انگلی موسوم به «مگس پیچ‌خور» با شناسایی موارد...

برنده توپ طلا پردرآمدترین بازیکن اروپا شد

باشگاه بایرن مونیخ روز پنجشنبه به‌طور رسمی از تمدید...

تبلیغات متنی