شنبه 16 آبان 1405

زمان مناسب برای مداخله در درمان سکته مغزی

احسان شریفی پور، دبیر انجمن سکته مغزی ایران در مصاحبه‌اش با برنامه روزنه رادیو گفتگو بیان کرد: در طول زندگی، یک نفر از هر چهار نفر به نوعی به سکته مغزی مبتلا می‌شود.

او با تأکید بر اینکه این بیماری می‌تواند کشنده باشد و دومین عامل اصلی مرگ و ناتوانی به شمار می‌رود، اضافه کرد: سکته مغزی قابلیت پیشگیری و درمان را داراست. زمان حیاتی چهار و نیم ساعت پس از سکته بسیار حائز اهمیت است و هر ثانیه تأخیر در درمان ممکن است عواقب غیرقابل جبرانی به همراه داشته باشد.

شریفی پور تأکید کرد که در هر دقیقه دو میلیون سلول مغزی و در هر ثانیه سی تا چهل هزار سلول مغزی به‌طور غیرقابل برگشت ازبین می‌روند. در صورتی که فردی دچار ضعف ناگهانی در صورت یا اندام‌های فوقانی و تحتانی شود یا مشکلاتی در گفتار پیدا کند، باید فوراً به یک مرکز درمانی منتقل گردد.

وی اشاره کرد: به‌طور سیستماتیک با اورژانس کشور هماهنگی‌های لازم انجام شده و کدی به نام سما که مخفف سکته مغزی ایران است، تعریف شده که به افراد این امکان را می‌دهد تا در صورت مشاهده علائم سکته مغزی، به‌سرعت شناسایی شده و به مراکز درمانی معتبر و آموزش‌دیده منتقل گردند.

شریفی پور افزود: بیمار باید در زمان حیاتی به مراکز درمان منتقل شود و حتماً باید توسط اورژانس به مرکز درمانی اختصاصی منتقل گردد. به‌عنوان مثال، در تهران ممکن است ده مرکز ویژه برای درمان این افراد وجود داشته باشد.

او ادامه داد: بافت مغزی حدود ۲۰ درصد از خون موجود در بدن را به خود اختصاص می‌دهد و در واقع فرمانده سیستم است. اگر خون به سلول‌های مغزی نرسد، آن‌ها از بین می‌روند و سلول‌های مغزی قابلیت ترمیم ندارند. ما از بسیاری از درمان‌ها برای کاهش ناتوانی افراد آسیب‌دیده بهره‌برداری می‌کنیم، ولی اگر زمان حیاتی را از دست بدهیم، اصل مسأله از میان رفته است.

شریفی پور گفت: در صورت آسیب شدید، فرد دچار مرگ مغزی می‌شود و دیگر امکان درمان وجود ندارد. اهمیت سکته مغزی بسیار بالاست، اما قابل پیشگیری است. با کنترل فشار خون، ورزش منظم و پیروی از رژیم غذایی مناسب، می‌توانیم به‌راحتی از بروز سکته مغزی جلوگیری کنیم. آگاهی مردم از علائم سکته مغزی و اقدام فوری از سوی اورژانس برای انتقال بیماران به مراکز درمانی منتخب، امری بسیار ضروری است.

آخرین اخبار

فقط سه هفته پس از شکستگی فک/ دروازه‌بان آبی‌ها با ماسک مخصوص برگشت +عکس

امیلیانو مارتینس تنها سه هفته پس از شکستگی فک،...

هشدار پلیس درباره خطر تصادف با دانش‌آموزان در روزهای بارانی

رئیس پلیس ترافیک شهری راهور فراجا با اشاره به...

تاثیر کمبود مواد ناریه و گازوئیل بر جاماندن بخش معدن از رشد ۱۳ درصدی

یک کارشناس حوزه معدن با تاکید بر لزوم اتخاذ...

قیمت نفت برنت به ۹۸ دلار رسید/ افت ۱۶.۹ درصدی قیمت نفت ثبت شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت نفت در معاملات روز...

۴۴۶ میلیون دلار خرج کرد، اما شکست خورد؛ ایلان ماسک حتی ثروتمند بودن را هم بلد نیست!

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس و مالک شبکه...

پرندگان مهاجر در راه ایران؛ پناهگاه زمستانی یا قتلگاه؟

با آغاز فصل مهاجرت پرندگان، بار دیگر آسمان ایران...

آفریقا در محاسبات جدید جهان؛ آزمون بازطراحی دیپلماسی اقتصادی ایران

یک پژوهشگر اقتصادی آفریقا با اشاره به تغییر جایگاه...

کنگره از مدیرعامل انویدیا درباره ارتباط با متهم به جاسوسی توضیح خواست

سه عضو مجلس نمایندگان آمریکا از جنسن هوانگ، مدیرعامل...

قطر: ادعاها درباره شکست مذاکرات آمریکا و ایران کاملاً بی‌اساس است

به گزارش خبرآنلاین به نقل از جماران، دفتر اطلاع‌رسانی...

خوشحالی نکردم چون پرسپولیس را خیلی دوست دارم

احسان پهلوان زننده یکی از گلزن‌های فجرسپاسی بعد از...

مهمان پرست: ممکن است نتانیاهو دست به اقدام جنایتکارانه‌ای بزند تا درگیری، وضعیت آینده اسرائیل را به تأخیر بیندازد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رامین مهمان‌پرست، سخنگوی پیشین وزارت امور...

شمارش معکوس آیزنکوت برای کنار زدن بی‌بی

ائتلاف «فهرست مشترک» - متشکل از احزاب عربی...

ترامپ: ما در حال مذاکره با ایران هستیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس...

قلی‌زاده: فروش پالایشگاه‌ها کسری بودجه را تشدید کرد/قیمت نفت ملی را بخش خصوصی تعیین می‌کند

به گزارش خبرآنلاین افزایش هزینه‌های زندگی، کاهش قدرت خرید...

عزتی: کنترل نرخ ارز، حمایت از تولید راهکار فوری افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،مرتضی عزتی، کارشناس اقتصادی، با اشاره...

پرسپولیس ۱ – فجرسپاسی ۲/ سومین شکست سرخ‌ها و هدیه صدرنشینی به سپاهان

تیم فوتبال پرسپولیس امروز از هفته دوازدهم لیگ برتر...

صادق نوروزی، دبیرکل حزب توسعه ملی ایران درگذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صادق نوروزی، دبیرکل این تشکل...

تبلیغات متنی