شنبه 16 آبان 1405

نقاط ضعف دولت چهاردهم ممکن است در بخش سلامت نمایان شود

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ممکن است پاشنه آشیل دولت چهاردهم در عرصه سلامت باشد، چراکه با توجه به منابع مالی موجود و چالش‌هایی که نهادهای برنامه و بودجه و همچنین اداری و استخدامی محترم ایجاد می‌کنند، دستیابی به رضایت‌مندی ممکن نخواهد بود.

حسینعلی شهریاری -رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی- در شامگاه سه‌شنبه (۱۵ آبان ماه) در نشستی از اعضای شورای عالی نظام پرستاری کشور که به مناسبت سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در سالن شهید مدرس ساختمان مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار شد، بر این نکته تأکید کرد که حرفه پرستاری واقعاً دشوار است. وی کمبود شدید نیروی پرستار و همچنین مشکلاتی که در پرداخت‌های آن‌ها وجود دارد را از جمله چالش‌هایی دانست که امروز جامعه پرستاران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی همچنین با انتقاد از عدم اجرای صحیح یا نواقص اجرایی برخی مصوبات مجلس، بخصوص آن‌هایی که به پرستاران مربوط می‌شود، اظهار داشت: ۱۴ سال پیش قانونی درباره تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به تصویب رسید اما متأسفانه در همه دوره‌ها، دولت‌ها هیچگاه منابع مالی مناسب برای آن تأمین نکردند و در مجلس یازدهم آقای قالیباف اقداماتی به این منظور داشتند. با این حال، نحوه اجرایی شدن این قانون از سوی دولت نه تنها رضایت کادر پرستار را جلب نکرد بلکه سبب ایجاد تبعیض‌های فراوان گشت.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از فقدان منابع پایدار برای اجرای قوانین مرتبط با بهداشت و درمان خاطرنشان ساخت: در حال حاضر دانشگاه‌های علوم پزشکی حدود ۶۲ هزار میلیارد تومان بدهی دارند و ما موفق به حل مشکلات جامعه پرستاری به شکل شایسته نشده‌ایم. از آمارهای مختلف برمی‌آید که امروز با کمبود ۱۴۰ تا ۱۸۰ هزار نیروی پرستار مواجهیم.
به کارگیری پرستاران شرکتی و قراردادی به هیچ وجه راهکار مناسبی نیست چرا که آن‌ها انگیزه برای کار ندارند؛ اگرچه مجلس در این خصوص اصولی را تصویب کرد اما دولت تمایلی به پذیرش این موضوع نشان نداد. همچنین در مورد پرداخت فوق‌العاده خاص تأکید شده‌است اما دولت زیر بار نرفته است؛ ازاین‌رو باید چاره‌ای جدی برای این موضوع پیدا شود.

شهریاری اظهار داشت: شاید حوزه سلامت پاشنه آشیل دولت چهاردهم باشد، زیرا اگر مردم از سایر حوزه‌ها انتظاری نداشته باشند، قطعاً انتظار دارند که در نظام سلامت، شرایط بهبود یابد. اما با منابع مالی فعلی و موانع ایجاد شده توسط نهادهای برنامه و بودجه و اداری و استخدامی، این رضایت‌مندی ممکن نخواهد بود.

وی بر ضرورت تعیین منابع مالی واقعی برای حوزه سلامت تأکید کرد و افزود: «ما برای تأمین نیازهای حوزه سلامت به ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار با اولویت پرستاران نیاز داریم»، او بیان داشت: جامعه پرستاری ما افرادی نیکوکار هستند که با عشق به مردم خدمت می‌کنند و کار پرستاری تنها علم و دانش نیست، بلکه هنری نیز به حساب می‌آید که می‌تواند دل بیماران را به دست آورد.

این نماینده مجلس در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم وزیر بهداشت در توزیع نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات به گونه‌ای عمل کنند که کمتر شاهد مراجعه بیماران به تهران به منظور دریافت خدمات بهداشتی و درمانی باشیم.

آخرین اخبار

قطر: ادعاها درباره شکست مذاکرات آمریکا و ایران کاملاً بی‌اساس است

به گزارش خبرآنلاین به نقل از جماران، دفتر اطلاع‌رسانی...

خوشحالی نکردم چون پرسپولیس را خیلی دوست دارم

احسان پهلوان زننده یکی از گلزن‌های فجرسپاسی بعد از...

مهمان پرست: ممکن است نتانیاهو دست به اقدام جنایتکارانه‌ای بزند تا درگیری، وضعیت آینده اسرائیل را به تأخیر بیندازد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رامین مهمان‌پرست، سخنگوی پیشین وزارت امور...

شمارش معکوس آیزنکوت برای کنار زدن بی‌بی

ائتلاف «فهرست مشترک» - متشکل از احزاب عربی...

ترامپ: ما در حال مذاکره با ایران هستیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس...

قلی‌زاده: فروش پالایشگاه‌ها کسری بودجه را تشدید کرد/قیمت نفت ملی را بخش خصوصی تعیین می‌کند

به گزارش خبرآنلاین افزایش هزینه‌های زندگی، کاهش قدرت خرید...

عزتی: کنترل نرخ ارز، حمایت از تولید راهکار فوری افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،مرتضی عزتی، کارشناس اقتصادی، با اشاره...

پرسپولیس ۱ – فجرسپاسی ۲/ سومین شکست سرخ‌ها و هدیه صدرنشینی به سپاهان

تیم فوتبال پرسپولیس امروز از هفته دوازدهم لیگ برتر...

صادق نوروزی، دبیرکل حزب توسعه ملی ایران درگذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صادق نوروزی، دبیرکل این تشکل...

چرایی افزایش امنیت سایبری دانشگاه‌ها

افزایش امنیت سایبری در دانشگاه‌ها از جنبه‌های مختلف اهمیت...

برگزاری نمایشگاه ترویج علم در دانشگاه تهران؛ فرصتی برای تجربه و تعامل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران،...

هشدار استاندارد برای روزهای سرد/ بخاری ها را بدون سرویس روشن نکنید

با فرارسیدن روزهای سرد سال و افزایش استفاده از...

ChatGPT Cyber عرضه شد؛ مدلی که آسیب‌پذیری اوبونتو را در دو ساعت کشف کرد

شرکت OpenAI مدل جدیدی با تمرکز بر امنیت سایبری...

پوستر پرسپولیس برای جدال امروز با فجر سپاسی +عکس

باشگاه پرسپولیس با انتشار پوستری، از دیدار امروز سرخ‌پوشان...

انتقاد رییس نظام پزشکی از تأخیر در پرداخت مطالبات حوزه سلامت

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری...

عینک هوشمند سامسونگ با دوربین ۱۲ مگاپیکسلی و شارژدهی ۹ ساعته در راه است

سامسونگ قصد دارد نخستین عینک هوشمند مجهز به هوش...

تبلیغات متنی