شنبه 16 آبان 1405

ایران صادرات سازهای هنگ درام را به صورت کانتینری انجام می‌دهد/ دولت تعرفه‌های تا ۱۷۰% را بر روی واردات سازهای موسیقی اعمال کرده است

یک واردکننده سازهای موسیقی در گفت‌وگویی با آفتاب‌نیوز؛

موسیقی در تمام دوره‌ها همواره محلی بوده برای افراد مختلف تا بتوانند احساسات و اندوه خود را بیان کنند و از چالش‌های روزمره ناشی از شرایط سخت اجتماعی فرار کنند. با این حال، به واسطه وضعیت تورمی کنونی، تهیه بسیاری از سازهای موسیقی برای بخش عمده‌ای از جامعه به یک آرزو تبدیل شده است.

در برخی ایالت‌های آمریکا به منظور بازپروری جوانان و نوجوانان بزهکار، مراکز خدمات اجتماعی سازهای موسیقی را به طور رایگان در اختیار ایشان قرار می‌دهند. در ایران، اما نسل جوان به خاطر افزایش قیمت‌های روزافزون این سازها شکایت دارند و این موضوع به یکی از مسائل همیشگی در تایم لاین نوجوانان و جوانان عاشق موسیقی تبدیل شده است.

وجود برخی مخالفت‌ها در ایران نسبت به ذات موسیقی و تصور آن به عنوان موضوعی مکروه یا حرام، به طبع موجب شده است که ارگان‌های دولتی مثل وزارت ارشاد تمایل زیادی برای فعالیت در این زمینه نداشته باشند.

حسین شربیانی، مدیرعامل شرکت جام جم و یکی از واردکنندگان سازهای موسیقی، در این خصوص به آفتاب‌نیوز اظهار داشت: اوضاع اقتصادی سازهای موسیقی در کشور به دلیل برخی نگرش‌های محدودکننده همواره با چالش‌های متعددی مواجه بوده است. با وجود هنرمندان با استعداد و توانمند در حوزه تولید ساز، متأسفانه صادرات سازهای ایرانی همچنان بسیار کم است و خریداران این سازها، مثل تنبک و سه‌تار، بیشتر ایرانیان مقیم خارج از کشور هستند، چرا که این سازها از نوع شرقی هستند و بیشتر اهالی شرقی به آن‌ها علاقه دارند. با این حال، کشور ما در زمینه تولید و صادرات ساز هنگ درام موفقیت‌های چشمگیری کسب کرده و با افتخار ایران به عنوان یک صادرکننده در این حوزه شناخته می‌شود. یکی از عوامل این موفقیت وجود مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این ساز در کشور و تلاش‌های خودجوش هنرمندان سازنده است. در حال حاضر، تعداد ۳ تا ۴ تولیدکننده هنگ درام در کشور فعال هستند که محصولات آن‌ها نظر مثبتی از مصرف‌کنندگان خارجی و اروپایی جلب کرده و این صادرات به شکل کانتینری انجام می‌شود، نه به صورت چمدانی.

وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر این، تولید و صادرات تنبک و دف نیز به واسطه جناب حلی که یکی از تولیدکنندگان مشهور ایران است، صورت گرفته است. در سال‌های گذشته، ویولن‌های ساخته شده توسط هنرمند ایرانی، آقای قنبری مهر، به کشورهای دیگر صادر می‌شد که این سازهای دست‌ساز اعتبار جهانی دارند. در حال حاضر، قیمت هنگ درام ایرانی در بازار داخلی بین ۶ تا ۱۷ میلیون تومان متغیر است. این ساز بسیار راحت قابل نواختن است و به عبارتی یک ساز عاطفی به حساب می‌آید که میتواند به عنوان یک محور صادراتی برای ایران محسوب شود.

شربیانی با اشاره به تقاضای رو به رشد برای سازهای موسیقی در کشور بیان کرد: سازهایی که به کشور وارد می‌شوند عمدتاً از نوع کلاسیک هستند، مانند پیانو، گیتار و اٌرگ (کیبورد). در بازار داخلی، پیانوهای دیجیتال قیمت‌های بین ۳۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان دارند. قیمت پیانوهای اکوستیک دیواری نیز به ۶۰۰ میلیون تومان می‌رسد و اعداد میلیاردی در رابطه با پیانوهای رویال و مناسب برای سالن‌ها صادق است که مشتریان مخصوص به خود را دارند. متأسفانه، دولت تعرفه‌های گمرکی سنگینی بر روی واردات سازهای موسیقی وضع کرده و تعرفه کنونی بین ۱۰۰ تا ۱۷۰ درصد است. به علاوه، به تازگی مالیات بر ارزش افزوده نیز برای تمامی سازهای موسیقی اعمال شده است. در سایه این شرایط، بازار قاچاق سازهای موسیقی نیز به وجود آمده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، رونق بازار سازهای موسیقی به شدت کاهش یافته است. نوجوانان و جوانان زیادی تمایل به یادگیری یک ساز موسیقی دارند، اما قادر به خرید آن نیستند. قیمت یک گیتار معمولی در حال حاضر حدود ۱۰ میلیون تومان است. چند تولیدکننده تلاش کردند تا تولید گیتار را در ایران آغاز کنند، اما به دلیل مسائلی چون قیمت بالای تمام شده و نیاز به تجهیزات و مواد چوبی خاص، نتوانستند به کار خود ادامه دهند.

آخرین اخبار

شمارش معکوس آیزنکوت برای کنار زدن بی‌بی

ائتلاف «فهرست مشترک» - متشکل از احزاب عربی...

ترامپ: ما در حال مذاکره با ایران هستیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس...

عزتی: کنترل نرخ ارز، حمایت از تولید راهکار فوری افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،مرتضی عزتی، کارشناس اقتصادی، با اشاره...

پرسپولیس ۱ – فجرسپاسی ۲/ سومین شکست سرخ‌ها و هدیه صدرنشینی به سپاهان

تیم فوتبال پرسپولیس امروز از هفته دوازدهم لیگ برتر...

صادق نوروزی، دبیرکل حزب توسعه ملی ایران درگذشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صادق نوروزی، دبیرکل این تشکل...

چرایی افزایش امنیت سایبری دانشگاه‌ها

افزایش امنیت سایبری در دانشگاه‌ها از جنبه‌های مختلف اهمیت...

برگزاری نمایشگاه ترویج علم در دانشگاه تهران؛ فرصتی برای تجربه و تعامل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران،...

ChatGPT Cyber عرضه شد؛ مدلی که آسیب‌پذیری اوبونتو را در دو ساعت کشف کرد

شرکت OpenAI مدل جدیدی با تمرکز بر امنیت سایبری...

پوستر پرسپولیس برای جدال امروز با فجر سپاسی +عکس

باشگاه پرسپولیس با انتشار پوستری، از دیدار امروز سرخ‌پوشان...

انتقاد رییس نظام پزشکی از تأخیر در پرداخت مطالبات حوزه سلامت

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری...

عینک هوشمند سامسونگ با دوربین ۱۲ مگاپیکسلی و شارژدهی ۹ ساعته در راه است

سامسونگ قصد دارد نخستین عینک هوشمند مجهز به هوش...

قهوه با معده خالی واقعاً مضر است؟ متخصصان به یک باور رایج پاسخ می‌دهند

نوشیدن قهوه با معده خالی موضوعی تا حدی بحث‌برانگیز...

نماینده عراقی: عراق بیش از ایران از بسته شدن مرز متضرر می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، الساعدی در گفت وگو با شبکه...

مربی تیم ملی از اسپانیا برگشت

لوسادا که در فیفا دی مهرماه و از زمان...

پست‌بانک ایران؛ پیشران حمایت از معیشت مردم و توسعه پایدار شهری و روستایی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از اداره‌کل روابط‌عمومی...

تبلیغات متنی