آخرین وضعیت رفع فیلترینگ و چرایی اختلال در اینترنت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته ای که گذشت درباره تصمیم دولت برای توقف فیلترینگ توضیح داد طرح دولت برای فیلترینگ در شورای سران مطرح و بعد از بحثهای جدی متناسب با تصمیم رییسجمهور، طرح مذکور به مرکز ملی ارجاع شد تا از زوایای مختلف به فضای مجازی نگریسته شود.
به گزارش ایسنا، دومین هفته آذر ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبر تصویب آئین نامه اجرایی ابر دولت آغاز شد. محمد محسن صدر- رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران – توضیح داد که بر اساس این آئیننامه، سازمان فناوری اطلاعات ایران مکلف است تا طی یکسال آینده و با مشارکت بخش خصوصی، ابر دولت را راهاندازی کند و در بخش دیگری از آین آییننامه به دستگاههای اجرایی یک ماه فرصت داده شده تا مراکز داده خود را جهت ارزیابی به سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام کنند و در صورتی که هر یک از مرکز داده، حائز گواهی سطح سه بشوند میتوانند به ابر دولت متصل شود در غیر اینصورت دستگاه اجرایی مدنظر باید به ابر دولت منتقل شود.
الزام فعالسازی فناوری ۵G بر روی گوشیهای تلفن همراه وارداتی از دیگر خبرهایی بود اوایل هفته گذشته منتشر شد.
سرپرست معاونت امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به عدم پشتیبانی برخی برندهای پرفروش و معتبر تلفن همراه از نسل پنجم تلفن همراه (۵G) در کشور گفت که با وجود اینکه قابلیت ۵G بر روی برخی از گوشیهای تلفن همراه فراهم شده و هزینه آن نیز از مشتری دریافت شده اما این فناوری از نظر نرمافزاری بر روی گوشیهای وارد شده به کشور فعال نشده است. بر همین اساس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همزمان با آغاز راهاندازی نسل پنجم تلفن همراه (۵G) در کشور، با تولیدکنندگان برندهای شناخته شده مذاکرات متعددی انجام داد که آنها متعهد شدهاند فناوری ۵G را تا اوایل سال نو میلادی (۲۰۲۵) بر روی گوشیهایی که وارد ایران میشوند، فعال کنند.
این مقام مسئول همچنین تأکید کرد در صورت عدم اجرای تعهدات هر یک از این برندهای تلفن همراه در بازه زمانی اعلام شده، از واردات و رجیستر شدن این دسته از گوشیهای تلفن همراه به کشور جلوگیری میشود.
رمز ارزها در یک قدمی سنددار شدن
در این هفته همچنین مرکز ملی فضای مجازی از بررسی پیش نویس سند ساماندهی رمزارزها در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور خبر داد. در نشست کمیسیون، بخشهای مختلف پیش نویس این سند با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط، تشکلهای اقتصادی بخش خصوصی، حقوقدانان و نمایندگان بانک مرکزی، بررسی و نظرات و پیشنهادات آنها دریافت و مقرر شد پس از تکمیل بررسیها، سندی جامع و کامل از دیدگاههای فعالان، متولیان و قانونگذاران این حوزه تصویب شود. پیش نویس این سند، در صورت تصویب نهایی در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی و پس از طی مراحل تشریفاتی قانونی، ابلاغ خواهد شد. این سند معماری کلان و چارچوب قانون گذاری برای ساماندهی رمزارزها و چگونگی فعالیت فعالان این حوزه خواهد بود.
از دیگر خبرهای مهمی که در این هفته منتشر شد میتوان به اتصال یک میلیون و ۵۰۰ هزار فیبرنوری تا یک سال آینده اشاره کرد. محمد جعفرپور – مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در همایش رونمایی از طرح هزار تار (توسعه فیبرنوری) اظهار کرد: ما برنامههای تحولی و بزرگی را برای شرکت مخابرات ایران داریم و برنامههایی که مطرح میکنیم، ممکن است چند سال طول بکشد اما با شور و انگیزه در مخابرات محقق خواهد شد.
وی افزود: یکی از برنامههای مهم که در دستور کار قرار دارد، طرح پروژه فیبرنوری است که امیدواریم تعداد زیادی اتصال را در یک سال آینده باشیم. برنامهای که در نظر داریم اتصال خالص یک میلیون و ۵۰۰ هزار در سطح کشور و برای استان تهران ۵۶۰ هزار اتصال خالص است و بنا داریم هر جایی از تهران که مشترک تقاضا دارد، سرویس با کیفیت در کمترین زمان ارائه شود. استان تهران از این نظر مورد توجه است که محیط پایلوت بزرگ است و میتوان تجربیات خود را در کشور پیش ببریم.
البته علی ملک جعفریان – مدیر شرکت مخابرات استان تهران – در این همایش از برنامهریزی برای اتصال هزار تار فیبرنوری در روز طی ۱۶ ماه خبر داد. او توضیح داد با بررسی سایر کشورها ظرفیت اتصال هزار تار در روز را طی ۱۶ ماه در ۱۰۷ مرکز مخابرات برنامهریزی کردهایم که در آینده انجام شود و در این حوزه همه باید همکاری کنند.
با نزدیک شدن به پایان هفته معاون وزیر ارتباطات و رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت از اختلال در اینترنت خبر داد. وی در این زمینه توضیح داد که اختلال در اینترنت کشور به دلیل قطعی ۴ ترابیت بر ثانیه از ظرفیت بینالملل کشور در خارج از ایران است که در نهایت با پیگیری های انجام شده شبکه به حالت عادی برگشت و اختلال برطرف شد.
طرح دولت برای فیلترینگ در شورای سران مطرح شد از دیگر خبرهایی بود که پایان هفته از سوی وزیر ارتباطات اعلان شد.
ستار هاشمی– وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به تصمیم دولت برای توقف فیلترینگ، گفت: طرح دولت برای فیلترینگ در شورای سران مطرح و بعد از بحثهای جدی متناسب با تصمیم رئیسجمهور، طرح مذکور به مرکز ملی ارجاع شد تا از زوایای مختلف به فضای مجازی نگریسته شود. فضای مجازی صرفا از زاویه فنی قابل بررسی نیست، بلکه موضوعات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هم دارد که طی جلساتی در مرکز ملی در حال انجام است. این طرح و سایر طرحها در حال بررسی است.
وی تاکید کرد: اختلافات و تفاوتهایی وجود دارد، اما در حال ایجاد همگرایی و تقویت آن در مرکز ملی هستیم. ضرورت دارد فیلترینگ رفع شود البته با همگرایی و همافزایی.
انتهای پیام