دولت به شعارهای خود پایبند است
غلامرضا نوری قزلجه در مراسم روز دانشجو که روز دوشنبه ۱۹ آذر در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز دانشجو و یاد شهدای دانشجو گفت: دولت چهاردهم به شعارهایی که داده است پایبند بوده و بر روی عدالت، شفافیت، کار عقلانی و کمک گرفتن از علم و تخصص تاکید دارد و در این مسیر هم به حرکت خود ادامه خواهد کرد.
وی با تاکید بر نقش تشکلهای دانشجویی افزود: معتقدم تشکلهای دانشجویی، دانشگاهیان و به ویژه دانشجویان که دغدغه کشور را دارند، به عنوان بهترین کنترل کننده دولت خواهند بود و به عنوان ناظرین دولت را در مسیر شعارهای داده شده، نظارت خواهند کرد.
نوری قزلجه در جمع اساتید و دانشجویان ادامه داد: بنابراین تعاملات دولت با دانشجویان و جنبش دانشجویی بر این اساس خواهد بود و نقد دانشجویان را میپذیریم. دانشجویان میتوانند در بخشهایی که احساس میکنند از مسیر شعارها و تکالیف دور شدهایم، به ما تذکر دهند. قطعا از این حرکتهای روشنگرانه که دانشجویان خواهند داشت دولت حمایت خواهد کرد. این سیاست و مسیری است که ما در دولت چهاردهم پیش رو داریم.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: در مورد وفاق هم به نظر میرسد کمی باید روی آن تامل کرد و توضیح داد. عدهای از این وفاق به عنوان سهمبری از سیاست نگاه میکنند، اینطور نیست، وفاق یعنی در مورد معضلاتی که داریم به یک تفاهم برسیم. امروزه با ناترازیهایی که در بخش منابع و مصارف مواجه هستیم؛ وفاق یعنی کسانی که اهل وفاق هستند باید همراه شده و در کنار یکدیگر به مرتفع کردن این ناترازیها برسیم و فهم مشترکی از این مسائل دست پیدا کنیم.
وی گفت: در دولت جدید تلاش میکنیم، با استفاده از شایستگان ناترازیها را حل کرده و برای حل مشکلات به آنها اختیار داده شود. این تصویر مختصری از وفاق است و به هیچ وجه نمیتوانند این وفاق را به بیراهه ببرند و بگویند دولت از مسیر شعارها و قولهای خود دور شده است و در این مسیر از نظارت دانشجویی استقبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به امنیت غذایی اظهار کرد: در حوزه کشاورزی امنیت غذایی یک مولفه بسیار مهم در پایداری امنیت کشور است و نباید آن را ساده نگاه کرد. یکی از مصرحات در قانون اساسی خودکفایی بوده و در گفتمان داخلی آن را پیگیر هستیم.
وی ادامه داد: با دانشی که در بخش کشاورزی در اختیار داریم میتوانیم تراز تجاری در بخش کشاورزی را افزایش داده و میتوانیم داشتههای دانشگاهی و علمی را در بستر اجرا عملی کنیم.
وی همچنین در نشست خود با رئیس و اعضای هیأت علمی دانشگاه و رئیس جهاد کشاورزی البرز، گفت: با دید مسئولیتی نگاه دقیقتری به ظرفیتهای کشور در بخش کشاورزی داریم و معتقدم میتوانیم امنیت غذایی کشور را با توانمندی و دانش بومی و قابل توجهی که در کشور وجود دارد، محقق کنیم.
وی افزود: دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی پرچمدار عرصه کشاورزی است و این ظرفیت بسیار ارزشمند و گسترده است؛ بنابراین اگر بتوانیم به تجاری سازی و بالفعل شدن این داشتهها کمک کنیم، بسیاری از موانع موجود را پست سر خواهیم گذاشت.
نوری قزلجه ادامه داد: معتقدم با همین شرایط موجود و ناترازیهایی که در این بخش در زمینههای آب و انرژی، تغییرات اقلیمی و فرسایش خاک وجود دارد میتوانیم در امنیت غذایی و زنجیره غذایی به دستاوردهای خوبی دست پیدا کنیم.
وی افزود: در همین شرایط در جنوب کشور نزدیک دو میلیارد متر مکعب آب در اختیار داریم که از کشور خارج میشود و میتوانیم از آن محصولات بیشماری را که عمدتا گرمسیری هستند و سالانه بیش از یک میلیارد دلار برای واردات آن هزینه میکنیم، آبیاری کنیم. پس این توانمندی دور از دسترس نیست و قادر هستیم با کمک یکدیگر تمام این اقدامات را محقق کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه این نشست مطرح کرد:، چون بخش کشاورزی را در حوزه اجرا، علم و دانشگاه به یکدیگر نزدیک میبینم معتقدم به غیر از دانشگاه علوم پزشکی که این ساختار برای آن تعریف شده است، اگر بخواهیم ساختار دومی را برای سازمان دیگری در نظر بگیریم، حتما بخش کشاورزی خواهد بود.
وی گفت: این ارتباط بین دانشگاه و و حوزه اجرا در بخش کشاورزی آنقدر به یکدیگر نزدیک هستند که نمیتوانند بدون یکدیگر حرکت کنند و این باور ذهنی من است و بر اساس آن تلاش میکنیم ارتباطات را نزدیک کنیم. بخشی از این امر خواستنی و ارادی است که احساس میکنم این اراده در ما وجود دارد و بخشی هم نیاز به تدوین قانون و مولفههایی دارد که نیاز به بخشنامهها دارد.
وی اظهار کرد: بر این اساس این زمینهها را فراهم خواهیم کرد و پایهها و مستندات حقوقی آن را هم ایجاد خواهیم کرد تا ارتباط بسیار نزدیکتری را در این بخش داشته باشیم که خیلی از هم قابل تفکیک نبوده و همه در یک بخش قابل تعریف است و حتما هم به این بخش خواهیم رسید.
نوری قزلجه در ادامه افزود: در مورد جنگلها باید تغییراتی بدهیم و اقداماتی که دانشکده منابع طبیعی در این زمینه انجام میدهد را دنبال کنیم. در این بخش اگر کسی اقدامی نکند، اتفاقی نخواهد افتاد و در این بخش باید دانشکدگان کشاورزی کار خود را انجام دهد تا ما هم باقی امور را در دست گرفته، از جنگلها و منابع طبیعی بهره برداری و صیانت کنیم.
وی گفت: بنابراین با در نظر گرفتن ظرفیتهای دانشگاهی و تخصص اساتید این ارتباط در آینده نزدیک شکل خواهد گرفت و حاصل آن را در بخش کشاورزی خواهیم دید. از طرفی برخی از مسیرها در کشاورزی باید با سرعت بیشتری طی شود به ویژه که در بخش بذرها این اتفاق باید رخ دهد، چرا که در این بخش نیاز به کار بیشتری وجود دارد و در مورد صیفی و سبزی نیازمندی بیشتری به خودکفایی در تولید بذر داریم.
وی خاطر نشان کرد: از طرفی این ارتباطات در عرصه بین المللی هم باید گسترش پیدا کند ضمن اینکه باید بر توانمندی خود تکیه داشته و پیش برویم. ارتباطات تکنولوژیکی در بخش کشاورزی به ما کمک زیادی خواهد کرد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: بخش کشاورزی به صورت سنتی با کشورهای اتحادیه اروپا ارتباطاتی در قدیم داشته که در توسعه بخش کشاورزی به ما کمک کرده است. اما لازم داریم که با کمک بخش دانشگاهی ارتباط علمی و تکنولوژیکی را بیشتر کرده و در این زمینه هم افزایی هم صورت بگیرد.