زارعی: سوریه، صحرای سینا نمیشود
کارشناس مسائل منطقه گفت که «به نظر میرسد اسرائیلیها بدشان نمیآید سوریه را نیز به شکل صحرای سینا درآورند و خیالشان را راحت کنند اما تکرار فرمول سینا امکان پذیر نیست».
«سعدالله زارعی» کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با ایسنا درباره حملات رژیم صهیونیستی به مناطق حائل با سوریه و سکوت و انفعال جامعه جهانی اظهار کرد: رژیم صهیونیستی در اقدامی فرصت طلبانه از آشوبهای داخلی در سوریه استفاده کرده و مناطق مختلف را به اشغال درآورده است، اگرچه اسرائیلیها حرف واحدی درباره این تجاوزها بیان نکردند اما میتوان حدس زد که آنها اشغال دائمی این مناطق را مدنظر دارند، کما اینکه ترکیه هم درباره مناطق شمالی سوریه این نیت را دارد.
وی ادامه داد: پایگاههای نظامی آمریکا در سوریه هم رنگ و بوی پایگاههای دائمی را پیدا کردهاند و ماهیت اقدامات اسرائیل در جنوب سوریه هم بر همین اساس است و معتقدم به این اقدامات ادامه میدهد.
زارعی تصریح کرد: انهدام زیرساختهای سوریه از سوی اسرائیل نشان میدهد که هیچ نقطه امنی در سوریه وجود ندارد و تمامیت ارضی آن را در همه مناطق مورد تهاجم پیاپی و سنگین اقرار خواهند داد و این یک نوع سوءاستفاده از فضای موجود در این کشور است و جالب است که اسرائیلیها در وضعیت فعلی که سوریه در مرحله گذار از دولتی به دولت دیگر است به خودش اجازه میدهد شدیدترین حملات را علیه این کشور انجام دهد و تمامی قوانین بین المللی را زیر پا بگذارد.
از نگاه اسرائیلیها ۲ آینده برای سوریه متصور است
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به برخی مواضع از سوی صهیونیستها مبنی بر اینکه حملات به سوریه برای این است که نمیدانند در سوریه در آینده چه روی خواهد داد؟ اظهار کرد: آنها اینکه نمیدانند در آینده سوریه برای منافع اسرائیل کانون خطر خواهد بود یا نه را به نوعی بهانه حملات خود قرار دادهاند.
زارعی تصریح کرد: از نگاه اسرائیلیها ۲ آینده برای سوریه متصور است؛ یک شکل این است که سوریه برای مدت طولانی محیطی پر از هرج و مرج شود و آنارشیسم حکمفرما شود و در این صورت حتما ضرباتی را متوجه اسرئیل میکنند به شکلی که درگیری امنیتی نظامی داخلی ایجاد شود و هیچ دولتی مسوولیت این شرایط را نپذیرد و نشود یقه کسی را گرفت و دومین خطر که اسرائیل را تهدید میکند این است که شرایط در داخل سوریه دچار چندپارچگی قدرت شود و در این فضا گروههایی از جمله حزبالله سوریه شکل گیرد، همانطور که در لبنان در جامعه بلوکبندی شده و موزائیکی آن، حزبالله به عنوان مظهر شیعی دارای قدرت شکل گرفت. علویان و شیعیان هم در سوریه این پتانسیل را دارند که بتوانند موقعیتهایی را در ساختار ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه «اسرائیل زیرساختها را هدف قرار میدهد تا اساسا سوریه را به فضای صحرای سینا تبدیل کند»، اظهار کرد: بعد از قرارداد کمپ دیوید و با آتش بس در ۱۹۷۳، منطقه بزرگ صحرای سینا را به منطقه بیخطر تبدیل کردند و اجازه ندادند مصر در آنجا پایگاه نظامی داشته باشد و به نظر میرسد اسرائیلیها بدشان نمیآید سوریه را نیز به این شکل درآورند و از بابت سوریه خیالشان را راحت کنند اما تکرار فرمول سینا امکان پذیر نیست چون سوریه مثل صحرای سینا خالی از جمعیت نیست.
زارعی گفت: به نظر میآید در بدترین شرایط اسرائیلیها دنبال این هستند که حداقل برای مدتی کوتاه خیالشان را بابت تهدیدات از سمت سوریه راحت کنند و بازسازی نظامی و امنیتی را برای آنه سخت و زمانبر سازد.
تفاوتی بین موضع اتحادیه عرب با کشوری مثل ماداگاسکار ندیدیم
این کارشناس مسائل منطقه درباره سکوت آمریکا و اروپا و ترکیه در برابر این حملات اظهار کرد: آمریکاییها همین کار را قبلا در سوریه انجام دادند، مجوز این کار را از کجا صادر کردند؟ چرا بخش شمالی سوریه در حدود چهار هزار کیلومتر مربع در تصرف ارتش ترکیه است؟ این مجوز را ارتش ترکیه از کجا گرفته است؟ کسی که خودش متجاوز است چطور صدایش را علیه تجاوز بلند کند، البته اتحادیه عرب بیانیه داده است و موضع گرفتند و سازمان ملل و بعضی از دولتهای اروپایی اما این مواضع بازدارنده نیستند، بلکه صرفا مواضعی دیپلماتیک است، در حالی که اسرائیلیها خاک یک کشور را مورد تهاجم قرار دادند و جای داشت اتحادیه عرب نسبت به آن اولتیماتوم دهد و برخورد جدی داشته باشد. اما تفاوتی بین موضع اتحادیه عرب با کشوری مثل ماداگاسکار ندیدیم در حالی که اتحادیه عرب اینجا مسوولیت دارد و باید متناسب با شان اتحادیه و اتفاقی که رخ داده برخورد میشد.
وی درباره ادعای اسرائیل مبنی بر این که ۸۰ درصد از تجهیزات و زیرساختهای نظامی سوریه را منهدم کرده است گفت: البته این ادعایی است که اسرائیلیها دارند که ۸۰ درصد تجیهزات را از بین بردیم و توان ارتش سوریه از بین رفته است. اینها تبلیغات است کما اینکه درباره حزبالله و حماس هم همین مساله را مطرح کردند. ظاهرا اسرائیلی ها به عدد ۸۰ علاقهمند هستند، شاید به این دلیل که شنیدهاند اسرئیل ۸۰ سالگی خود را نخواهد دید. از این رو سعی دارند روی این عدد مانور دهند. اما توان نظامی سوریه بیش از اینهاست.
انتهای پیام