چهارشنبه 13 آبان 1405

مزایای هویج در مدیریت دیابت

محققان در دانمارک با به کارگیری یک مدل حیوانی، کشف کردند که ترکیبات فعال زیستی موجود در هویج ممکن است توانایی بدن در مدیریت سطح قند خون را تقویت کرده و تأثیرات مثبتی بر روی تعادل میکروبی روده داشته باشد.

یافته های اولیه، اگرچه در مرحله ابتدایی، اما نویدبخش، در دسامبر ۲۰۲۴ در نشریه Clinical and Translational Science منتشر خواهند شد.

هدف این محققان بررسی این موضوع بود که چگونه مواد مغذی موجود در سبزیجات نشاسته ای مانند هویج می توانند تغییراتی متابولیک ایجاد کنند. در این تحقیق، آنان تأثیرات هویج را به مدت ۱۶ هفته بر روی موش های مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد ارزیابی قرار دادند.

موش ها تحت یک رژیم غذایی چرب به منظور شبیه سازی سبک زندگی نامناسب قرار گرفتند و به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه از رژیم غذایی حاوی ۱۰ درصد پودر هویج خشک شده به روش انجمادی بهره بردند، در حالی که گروه دیگر رژیم غذایی بدون هویج داشتند. مشخصه اصلی این دو رژیم غذایی تنها موجودیت ترکیب فعال زیستی در هویج بود.

با استفاده از آزمایش های تحمل گلوکز، محققان متوجه شدند که در گروه موش هایی که پودر هویج مصرف کرده اند، بهبود قابل توجهی در تنظیم قند خون مشاهده شده است.

ظاهراً این محققان معتقدند که ترکیبات فعال زیستی موجود در هویج توانایی سلول ها برای جذب قند را افزایش می دهند و از این طریق به بهبود سطح قند خون کمک می کنند.

به گفته این محققان، به نظر می رسد که مصرف هویج به نحو مطلوبی ترکیبات باکتریایی روده را به سمت توازن سالم تری هدایت می کند که این امر می تواند به نفع موش های مبتلا به دیابت نوع ۲ باشد.

این پژوهشگران همچنین به میکروبیوم روده، که شامل میلیاردها میکروارگانیسم است که نقش حیاتی در فرآیند هضم و حفظ سلامت دارند، اشاره کرده و اعلام کردند: مطالعه ما نشان می دهد که افزودن هویج به برنامه غذایی می تواند ترکیب میکروبیوم روده را دستخوش تغییر کند.

اما آیا هویج می تواند به افرادی که به دیابت مبتلا هستند نیز یاری رساند؟ این پژوهشگران در گسترش نتایج خود به انسان ها محتاطانه عمل می کنند، اما امید دارند که در آینده قادر به انجام تحقیقات بیشتری باشند که تأثیر مشابه هویج در انسان را به اثبات برساند.

اگر ترکیبات موجود در هویج بتوانند نتایج مشابهی را در انسان ها به وجود آورند، امکان دارد که این موضوع برای میلیون ها فردی که به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، مفید واقع شود.

این محققان توصیه می کنند که هویج را خام یا به طور جزئی پخته شده مصرف کنید، چرا که فرایند پخت می تواند بر میزان مواد مفید موجود در هویج تأثیر بگذارد، اگرچه به طور کامل آن ها را از بین نمی برد.

آخرین اخبار

سردار قاآنی: فرماندهان جبهه مقاومت پیام ولی امر مسلمین را در عالی‌ترین سطح دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی...

باند جعل چک و کارت ملی به دام افتاد / اعتراف پسر به قتل پدر ۷۲ ساله‌اش

مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران از دستگیری سارق محتویات...

حق کمیسیون مشاور املاک؛ پرسش‌های رایج و راهنمای شفافیت

تعیین حق کمیسیون مشاور املاک برای بسیاری از خریداران...

نیازمندی‌های آنلاین؛ از ستون آگهی روزنامه تا اپلیکیشن

پنجشنبه صبح‌ها، بوی جوهر تازه و یک خودکار قرمز؛...

پتنت تازه مایکروسافت؛ هوش مصنوعی که در پخش زنده حرف در دهان افراد می‌گذارد

شرکت مایکروسافت به‌تازگی پتنتی برای سامانه‌ای مبتنی بر هوش...

یاسر آسانی مهارشدنی نیست/ یک لحظه غفلت تا ابد پشیمانی رقبا!

یاسر آسانی دارد به یکی از کابوس‌های جدی مدافعان...

مهریه ۱۴ سکه‌ای؛ حقوق زنانی که یک عمر «خانه‌داری» کرده‌اند چه می‌شود؟

درحالیکه زنان، سال‌های زندگی خود را صرف خانه‌داری، تربیت...

آلفارومئو کوئوروسو معرفی شد؛ کوپه‌ای آینده‌نگر با قدرت بیش از ۵۰۰ اسب‌بخار

آلفارومئو (Alfa Romeo) در نمایشگاه خودرو پاریس ۲۰۲۶ از...

ورود نخستین پرنده‌های مهاجر به شمال کشور

با سرد شدن هوا در سرزمین‌های شمالی، طبیعت آرام‌آرام...

سد لجستیک تجارت از خزر

دریای خزر در معادلات تجاری فراتر از مسیری...

قیمت طلا امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ هر مثقال طلا ۱۱۰ میلیون تومان شد + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش اتحادیه طلا و...

قیمت سکه امروز ۱۲ آبان ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ سکه به قیمت ۲۵۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش رفت +...

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت انواع قطعات سکه در بازار تهران...

بولتون: ترامپ نمی‌داند چه می‌خواهد

به گزارش خبرآنلاین، جان بولتون، مشاور امنیت ملی پیشین...

شوک دارنده توپ طلا به تیم ملی ازبکستان/ اولین قربانی تعلیق جام ملت‌ها؟

جام ملت‌های آسیا به دلیل شرایط عربستان به صورت...

حمله سایبری به ۹ کشور اروپایی؛ مقامات در حال بررسی‌اند

در طول ۲۴ ساعت گذشته برای دومین‌بار سیستم‌های کنترل...

لاوروف: حضور بازیگران خارجی امنیت خاورمیانه را افزایش نداده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی...

هواشناسی: باران و وزش باد شدید در تهران/ کاهش دما تا ۷ درجه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا:...

کسب ۲۵ درصد از نشان‌های نوآوری شستا توسط هلدینگ سیمان تأمین و شرکت‌های تابعه

نخستین دوره اعطای «نشان پیشتازان نوآوری در شستا» با...

تبلیغات متنی