یکشنبه 10 آبان 1405

افت شدید ارزش بازار بورس

در روز بیست و سوم دی ماه ۱۴۰۳، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افتی معادل ۵۳ هزار و ۶۸۷ واحد، به ۲ میلیون و ۸۵۷ هزار و ۳۱۱ واحد رسید. در روز گذشته نیز شاهد کاهش ۳۳ هزار واحدی این بازار بودیم، کاهشی که پس از یک هفته رشد پیوسته پیش آمد.

در روز یکشنبه، شاخص هم وزن نیز ۱۴ هزار و ۴۸ واحد تنزل یافت و به عدد ۹۰۱ هزار و ۱۳۳ واحد رسید.

در دومین روز هفته، تعداد سهام های مثبت بورس به ۴۰ عدد و سهام های منفی به ۲۹۳ عدد رسید. به طور کلی، بازار با کاهش ۱.۸۴ درصدی مواجه بود.

در روز یکشنبه، نزدیک به ۸۵۴ هزار فقره معامله به ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان در بازار سهام صورت گرفت.

نمادهای فارس، فولاد و فملی به ترتیب بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص بورس گذاشتند. همچنین، سیسکو، وبملت و ذوب نیز از جمله نمادهای پرتراکنش بوده اند.

در تاریخ ۲۳ دی ۱۴۰۳، شاخص فرابورس ایران نیز ۲۸۳ واحد کاهش پیدا کرد و به ۲۶ هزار و ۸۵۱ واحد رسید. تعداد معاملات امروز در فرابورس به ۸۱۱ هزار فقره رسید و ارزش آن برابر با ۸۱ هزار میلیارد تومان بود.

وسپهر و بپاس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس به جا گذاشتند، در حالی که نماد ومپنا اثر مثبتی ایجاد کرد. دزاگرس، نبابک و خبرنا نیز جزو نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

بازار سهام از روز دوم آبان روندی صعودی را تجربه کرد و در ادامه رکوردهای جدیدی به ثبت رساند. به نحوی که در این بازه زمانی، شاخص کل بورس حدود ۴۰ درصد افزایش یافت که بالاترین میزان بازدهی نسبت به بازارهای رقیب مانند ارز، سکه و طلا بوده است.

یکشنبه (۲۷ آبان) بازار سرمایه مجدداً کانال ۲.۲ میلیون واحد را پس گرفت و در روز چهارم آذر، از مرز ۲.۳ میلیون واحد عبور کرد. در روز سه شنبه (ششم آذر)، پس از حدود ۱۹ ماه توانست به کانال ۲.۴ میلیون واحد را بازپس گیرد، و در تاریخ ۱۴ آذر برای نخستین بار وارد کانال ۲.۵ میلیون واحد شد. پس از آن، رکوردهای جدیدی ثبت شد؛ به طوری که در تاریخ ۲۴ آذرماه به کانال ۲.۶ میلیون رسید، یکم دی کانال ۲.۷ میلیون واحد را فتح کرد، چهارم دی وارد محدوده ۲.۸ میلیون شد و در ۱۸ دی ماه از کانال ۲.۹ میلیون واحد عبور کرد، اما در ۲۳ دی مجدداً به زیر این کانال سقوط کرد.

برخی از کارشناسان بر این باورند که بازار سرمایه از نظر بنیادی در موقعیت خوبی قرار دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت های نوسان گیری تا به حال موجب گردیده تا بازار نتواند رشد لازم را تجربه کند. با این حال، بورس در هفته های اخیر رکورد شکنی کرده و برای نخستین بار به کانال ۲.۹ میلیون واحد دست یافته است.

در این راستا، سید فرید موسوی ـ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بر اهمیت حمایت از سیاست های اقتصادی دولت در ارتباط با بازار سرمایه و بهبود وضعیت این بازار تاکید کرد و گفت: در ماه های اخیر ما شاهد توقف تصمیمات ناگهانی در بازار سرمایه بوده ایم که نتیجه آن، برقراری آرامش در این بخش بوده است.

آخرین اخبار

منوچهر متکی: قالیباف از از ساختار تصمیم‌گیری برای مذاکرات کنار گذاشته نشده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، منوچهر متکی، عضو کمیسیون امنیت...

سعیدی: نقشه تاب‌آوری شستا با ۱۷۶ شرکت و ۱۰ هلدینگ تدوین می‌شود

محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، در...

آیا هابل نجات پیدا می‌کند؟ ناسا از شرکت‌های خصوصی کمک خواست

ناسا با انتشار یک «درخواست اطلاعات» (RFI) از شرکت‌های...

افزایش ۲۵ درصدی سهمیه سوخت معادن کشور/ تأمین سوخت از چالش‌های اصلی معادن سمنان

مدیرکل دفتر بهره‌برداری معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت...

سرمایه‌های خرد مردم، فرصتی برای احیای تولید طلا

تحول دیجیتال در صنعت طلا و جواهر صرفا...

ناکامی فیروزپور در کسب مدال برنز جهان/ شکست سنگین آزادکار ایران برابر حریف آذربایجانی

امیرحسین فیروزپور، نماینده وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی آزاد کشورمان،...

فقط ۳۰ دقیقه سونا می‌تواند سیستم ایمنی بدن را فعال کند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بسیاری...

عراقچی: رایزنی با میانجی قطری ادامه دارد/ هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم

به گزارش خبرآنلاین، سیدعباس عراقچی در حاشیه جلسه کمیسیون امنیت...

آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی و امنیت صنعتی در اصفهان راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات...

جلسه‌تان را از دست یک نفر نجات دهید؛ راهکار ساده برای تقسیم عادلانه زمان صحبت

به گزارش ایتنا به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، دوری کلارک،...

راغفر: کاهش ارزش پول ملی به زیان مردم است/ دلار ۲۷۰ هزار تومانی از سال گذشته هدف‌گذاری شده بود

امیرعباس آذرم‌وند: افت ارزش پول ملی در اقتصاد ایران، صرفاً...

ماه‌عسل سرمربی تمام شد؛ سه معضل بزرگ آبی‌ها پس از دو شکست متوالی

شروع درخشان انزو مارسکا روی نیمکت منچسترسیتی با هفت...

نقش انسان در بحران آب دجله و فرات ۲.۵ برابر تغییر اقلیم است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران،...

تشدید اختلافات بر سر تشکیل کابینه جدید اسرائیل/ تلاش مخالفان برای کنار زدن نتانیاهو

به گزارش خبرآنلاین به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین،...

گوشی شما چه زمانی صدایتان را ضبط می‌کند؟ واقعیت پنهان پشت سیری و الکسا

دستیارهای صوتی مانند سیری، گوگل و الکسا انجام بسیاری...

شیائومی ۱۸ پرو و پرو مکس؛ قیمت‌های نجومی در کنار باتری‌های کوچک‌تر

قیمت‌های احتمالی گوشی‌های پرچمدار شیائومی ۱۸ پرو و شیائومی...

نوجوانان در مسیر کشف هویت؛ طوفان تغییرات جسمانی و عاطفی

نوجوانی به عنوان یکی از حساس‌ترین مراحل گذار از...

تبعیض جنسیتی در عصر الگوریتم‌ها

زمانی که در حال طراحی جلد کتاب خود...

تبلیغات متنی