پس از کش و قوس های بسیار، سرانجام جوئل کوجو، مهاجم اهل قرقیزستان، از ازبکستان به تیم استقلال پیوست و در نخستین بازی دوستانه آبی پوشان در اردوگاه کیش مقابل خیبر به میدان رفت، به طوری که پس از ماه ها انتظار، پرونده ورود او به جمع شاگردان پیتسو موسیمانه بسته شد.
نکته جالب توجه این است که کوجو به پنجاه و ششمین خرید خارجی رسمی آبی پوشان تبدیل شده و علاوه بر حضور در تمرینات، شانس ایفای نقش در نخستین بازی رسمی استقلال در نیم فصل دوم را نیز داراست.
نخستین خارجی که به تاریخ استقلال پیوست، پیر کارلو، دروازه بان لهستانی بود که به ایران ایران آمد و به مدت نزدیک به یازده سال در دروازه آبی پوشان پایتخت به بازی پرداخت.
کوجو همچنین به شانزدهمین مهاجم خارجی تاریخ استقلال بدل شده و هیچ کس نمی تواند شیخ دیاباته را فراموش کند که با ۲۷ گل زده، عنوان بهترین گلزن خارجی تاریخ باشگاه را در اختیار دارد.
قابل ذکر است بازیکنانی همچون لادو آخالایا، هنریک هلکمه، منتظر محمد و ودران کیوسفسکی با وجود رسمی شدن قرارداد با استقلال هرگز حتی فرصتی برای نشستن روی نیمکت آبی پوشان در یک مسابقه رسمی نیافتند و به این ترتیب از این فهرست بلند بالا خط خورده اند.
