گروه «بولتن دانشمندان اتمی» به تازگی در تاریخ ۲۸ ژانویه، زمان نمادین ساعت آخرالزمان را ۸۹ ثانیه به نیمه شب اعلام کرد. این تغییر به معنای آن است که برای نخستین بار در سه سال گذشته این زمان به یک ثانیه افزایش یافته است، که نشان دهنده وضعیت بحرانی تری برای سال ۲۰۲۵ می باشد.
پژوهشگران مرتبط با ساعت نمادین آخرالزمان از سال ها پیش نظر خود را در نشریه «بولتن دانشمندان اتمی» درباره نزدیکی عقربه های ساعت به نیمه شب منتشر می کنند.
در طول ۷۸ سال اخیر، دانشمندان ۲۶ بار نیاز به تنظیم مجدد زمان سنج خود داشته اند. هرچه عقربه های این ساعت به نیمه شب نزدیک تر شوند، این امر نشان دهنده افزایش خطر پایان دنیا است و بالعکس، فاصله بیشتر با نیمه شب به معنای امیدواری بیشتر برای بقای بشریت می باشد.
دانیل هولتس، رئیس هیات علمی و امنیتی بولتن دانشمندان اتمی، در مراسم اعلام ساعت نمادین آخرالزمان در سال ۲۰۲۵ با اشاره به عدم پیشرفت کافی جامعه جهانی در مواجهه با خطرات وجودی که تمامی بشریت را تهدید می کند، خاطرنشان کرد که ساعت یک ثانیه به جلو حرکت کرده است.
طی دو سال اخیر و نظربه وقایع جهانی، به ویژه احتمال به کارگیری سلاح های هسته ای از سوی روسیه به منظور حمله به اوکراین، نمادین برای رسیدن به آخرالزمان ۹۰ ثانیه به نیمه شب باقی مانده بود.
ساعت آخرالزمان در ابتدا در سال ۱۹۴۷ بر روی ۷ دقیقه به نیمه شب تنظیم شد، اما در پی پایان جنگ سرد در سال ۱۹۹۱ این زمان به ۱۷ دقیقه به نیمه شب عقب نشینی کرد.
آقای هولتس توضیح داد که از جمله عواملی که منجر به نزدیکی ساعت آخرالزمان به نیمه شب شده است می توان به افزایش خطرات هسته ای، تغییرات اقلیمی، تهدیدات بیولوژیک و پیشرفت های تکنولوژیکی مانند هوش مصنوعی اشاره کرد.
وی بیان کرد که سال ۲۰۲۴ به عنوان گرم ترین سال ثبت شده در تاریخ زمین به شمار می آید و اظهار داشت که تلاش های جهانی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی «ناکافی» بوده، چراکه اکثر دولت ها در اتخاذ سیاست های لازم و تخصیص بودجه برای متوقف کردن گرمایش زمین ناموفق بوده اند.
آقای هولتس ادامه داد که پیشرفت های تکنولوژیکی در حوزه هایی مانند بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و فضا، «به طرز چشمگیری سریع تر» از قدرت سیاست ها، قوانین و درک بشر از عواقب این فناوری ها پیشی گرفته است.
در گذشته گروه «بولتن دانشمندان اتمی» با استفاده از ساعت آخرالزمان به هشدار در مورد خطر جنگ هسته ای می پرداخت، اما امروزه دیگر تهدیدات برای بقای بشر مانند تغییرات آب و هوایی و انتشار اطلاعات نادرست نیز مد نظر قرار گرفته است.
یورونیوز
